fb

Ik heb goed nieuws dat net “vers van de pers” is: de regeling voor 4 uur gratis loopbaancoaching is weer terug! In de vorm van het STAP ontwikkeladvies.

Als onderdeel van het tweede steunpakket van de regeling “Nederland leert door” stelt de overheid een subsidie beschikbaar voor een gratis ontwikkeladvies. Dat betekent dat werknemers, werkzoekenden, ZZP’ers, ondernemers en flexwerkers die maximaal opgeleid zijn op MBO2 niveau, vanaf 1 april kosteloos een ontwikkeltraject kunnen volgen bij een gekwalificeerd Loopbaancoach, ter waarde van EUR 700,-.

Een hele mooie kans voor jou als je jouw werksituatie wilde onderzoeken met het oog op jouw ontwikkelkansen en loopbaanmogelijkheden.

Is dit herkenbaar voor jou?
Denk jij wel eens na over jouw werk en hoe dat er in de toekomst uit zal zien? Vraag je je wel eens af of je in deze baan op een gezonde en plezierige manier kunt blijven doorwerken tot aan je pensioen? Denk je wel eens aan een andere functie? Weet je niet wat die zou kunnen zijn en wat je mogelijkheden dan zijn? Vraag je je af wat jouw kwaliteiten zijn in je werk? Of ben je werkzoekend en wil je onderzoeken welke baan echt bij je past en hoe je kansen zijn op de arbeidsmarkt?

Dan is dit gratis ontwikkeladvies wellicht iets voor jou. Het geeft je de mogelijkheid om in een vertrouwelijk omgeving en zonder verplichtingen jouw vragen over je werksituatie te onderzoeken.

Wie kan deelnemen aan de regeling?
Iedereen tot de pensioengerechtigde leeftijd met een band met de Nederlandse arbeidsmarkt die maximaal is opgeleid op MBO2 niveau, kan gebruik maken van het gratis STAP ontwikkeladvies: werkzoekenden, werknemers, ZZP-ers, flexwerkers, ondernemers.

Je kunt het ontwikkeladvies zelf aanvragen bij een gekwalificeerd Loopbaancoach en je krijgt dan een kosteloos op maat advies van deze coach met meer inzichten in jouw arbeidsmarktkansen.

Dus alleen mensen met een hoogst genoten opleiding op mbo-2 niveau als achtergrond komen in aanmerking. Concreet betekent dit:
géén opleiding afgerond
basisonderwijs
vmbo of mavo
mbo-1/mbo entree
mbo-2

Per wanneer?
De regeling start per 1 april 2022 dus dat is al snel. De registratie kan door de Loopbaancoach per 1 april worden gedaan maar aanmelden kan nu al. Wacht niet te lang want tijdens de vorige ronde was het budget binnen 36 uur op.

De inhoud van het ontwikkeladvies
Nadat je je hebt aangemeld, neem ik contact met je op, plannen we de gesprekken en gaan we van start. Van dit loopbaan ontwikkeladvies mag je het volgende verwachten:
een arbeidsmarktscan of voor een ondernemers en ZZPers een ondernemersscan
4x een uur online coaching waarin we samen jouw loopbaan vragen onderzoeken waarbij de volgende onderdelen aan bod komen: intake/kennismakingsgesprek, jouw werksituatie en toekomstperspectieven, jouw persoonsprofiel (wie ben jij, wat wil jij en wat zijn jouw kwaliteiten), jouw toekomstoriëntatie
een persoonlijk ontwikkelplan met daarin jouw acties voor de korte en lange termijn
tussen onze gesprekken door krijg je gerichte opdrachten en oefeningen die je helpen de antwoorden op jouw vragen te vinden
je krijgt gedurende een jaar lang toegang tot een landelijke database met alle beroepen, opleidingen en vacatures die er zijn in Nederland.

Dit traject duurt 4 tot 6 weken.

Geen kosten
Het ontwikkeladvies is een kosteloze subsidie verstrekking vanuit de overheid t.w.v. €700,-. Ik verzorg de volledig administratieve afhandeling: de overheid heeft namelijk bepaald dat ik als Loopbaancoach de aanvraag en afwikkeling van de subsidie voor mijn rekening neem.

Zelf heb je hier als deelnemer geen omkijken naar en kun je vooral bezig zijn met het traject zelf. Vooraf en achteraf vullen we samen een aantal formulieren in.

Dit ontwikkeladvies bij Finesse Loopbaancoaching
Ik ben een gecertificeerd Loopbaancoach en heb met veel plezier met veel mensen mogen werken in de regeling in 2019 en nu in 2020. Daardoor weet ik hoe de regeling werkt, hoe de administratie ervan gedaan moet worden en hoe ik jou het beste kan helpen om deze regeling optimaal te benutten.

Wil je je aanmelden voor dit ontwikkeladvies?
Wil jij je aanmelden voor dit gratis ontwikkeladvies? Dat kan door hieronder op de link te klikken. Ik neem dan contact met je op om alles te bespreken. Ik heb ruimte in mijn agenda voor 10 mensen via deze regeling dus wacht ook daarom niet te lang met aanmelden.

Het is wat teveel informatie om in deze mail de hele regeling uit te leggen en hij staat op mijn website. Mocht je meer willen lezen óf je direct aan willen melden klik dan op deze link: <<< lees meer of meld je aan >>> En heb je vragen over de regeling? Stel ze dan gerust aan me.

Hartelijke groeten,
Francis