fb

Groepstraject volg je hart in je werk

Wil jij heel graag iets anders gaan doen in je werk? Ben je op een punt gekomen in je leven dat je denkt: ik doe dit werk nu al een hele tijd, maar ik word er niet blij meer van? Vaak ben je automatisch doorgegaan in de lijn van je opleiding of je eerste baan en heb je je daarin steeds verder ontwikkeld. Tot je op een dag denkt: ik wil dit niet meer, ik wil iets anders, doen dat bij me past, waar ik gelukkig van word. En dat is deze baan niet meer. 

Herken jij dit?

Je gaat met tegenzin naar je werk en hebt geen plezier meer in je werk. Je ploft ’s avonds moe op de bank zonder puf om nog iets te ondernemen. Je loopt de kantjes eraf en dat is zo niet hoe je eigenlijk bent. Je wilt heel graag iets anders gaan doen maar je hebt geen idee wat. Al een tijd probeer je na te gaan waar nu écht je hart ligt in je werk maar je komt er niet uit in je eentje. Terwijl je er continu over na denkt. Hoe kun je nu uit die cirkel komen, want hoe langer je blijft zitten hoe vervelender de situatie wordt. En erover nadenken doe je ook al lang maar het helpt niet, het wordt er niet duidelijker door.

Je doet dit werk nu al jaren en bent er automatisch in doorgerold. Maar het past je niet meer. Je werkt veel op de automatische piloot en hebt moeite om je te motiveren. Dat vreet energie. Er zit zoveel meer in jou dan dat je nu laat zien. Je probeert elke dag vol goede moed aan de dag te beginnen maar als je je agenda ziet voel je gewoon de tegenzin.

Ook weet je niet goed wat nou eigenlijk jouw kwaliteiten zijn en wat jij te bieden hebt. Want je bent wel goed in jouw vakgebied, maar dat is niet wat je nog langer wilt doen. En wat je talenten zijn buiten je huidige baan, dat weet je niet precies. Je twijfelt veel, je hebt al zoveel nagedacht, gezocht op vacature sites en veel functies bekeken. Maar dat zoeken helpt je niet, er is zóveel dat het lastig is door de bomen het bos te zien. Dus wat zijn dan de mogelijkheden voor een andere baan? Je hebt twijfels over wat je wilt maar ook over wat je kunt en óf je het wel kunt. Het roer om lijkt zo’n heerlijk vooruitzicht, maar wat zou dat dan moeten zijn?

Je bent er in middels echt ongelukkig van en je komt er niet uit. Je hebt lange tijd gedacht dat je wel iets tegen zou komen maar dat is niet zo en je voelt aan alles dat dit niet lang zo moet doorgaan. ’s Nachts lig je er wakker van en eenmaal thuis na je werk heb je geen puf meer om nog iets te ondernemen. Jouw werk vreet steeds meer energie en het werkt ook door in je privé leven. Je raakt geïrriteerd en je lontje wordt steeds korter en dat wil je niet meer.

Hoe zou het voor je zijn als:

 • je iets heel anders gaat doen waar je hart ligt en waar je weer blij van wordt. Een baan die bij je past en die je uitdaagt en waar je je talenten in kunt zetten. Maar vooral: waarin je doet wat je leuk vindt. Werk waar je met veel plezier naartoe gaat en met voldoening van thuis komt, een baan die je op het lijf geschreven is
 • al je vragen beantwoord zijn en het duidelijk is wat jij belangrijk vindt in een baan, wat je wilt gaan doen, wat je kunt, waar je goed in bent wat bij je past. Als je inzicht hebt in wie je bent als persoon en wat jouw talenten zijn, ook buiten je huidige functie
 • je weer voldoening haalt uit jouw baan, als jouw werk je prikkelt en uitdaagt. Een baan waar je gemotiveerd van raakt en waar je met plezier een tandje bij zet, zoals je eigenlijk altijd deed
 • je weer energie over hebt na een werkdag en blij thuis komt van je werk. Als je weer je oude zelf bent die vrolijk is en weer ruimte heeft om iets leuks te ondernemen na het werk. En ruimte heeft voor de mensen om je heen
 • je ’s ochtends vrolijk wakker wordt met zin in de nieuwe werkdag omdat je de leukste baan hebt die er is. Als je ’s nachts lekker doorslaapt en niet meer piekert over je werk.

Dat kan werkelijkheid worden als je het groepstraject “volg je hart in je werk” volgt

In dit groepstraject starten maximaal 6 mensen en het traject bestaat uit 10 bijeenkomsten van 1,5 uur van 19.30 tot 21.00 uur. Deze bijeenkomsten vinden elke 2 weken online plaats via Zoom en we gaan hierin samen aan de slag om helder te krijgen waar jouw hart ligt: waar word jij blij van en wat zijn jouw wensen en kwaliteiten voor een volgende baan. We werken daarbij aan de hand van opdrachten, tests, internet, afhankelijk van wat jij nodig hebt en wat voor jou werkt. Tussen de bijeenkomsten door krijg je namelijk gericht opdrachten om uit te werken voor de volgende bijeenkomst. Deze opdrachten vragen zo’n 2 uur tijd per week en helpen je om een antwoorden te krijgen op de vragen wat je het liefst zou willen doen, wat jouw passie is, welke kwaliteiten jij hebt, wat je belangrijk vindt in een baan en welk werk bij je past. Dit traject is afgestemd op jouw vraag en helemaal op jou gericht: alle vragen en vraagtekens die je hebt over jouw werk worden beantwoord. Mijn trajecten zijn praktisch, positief en toekomstgericht: ik hou ervan om samen te kijken naar het nu en naar de toekomst. Van mijn trajecten daarom 90% gefocust op wat er voor je ligt in plaats van achter je. Waarbij ik mij graag richt op jouw mogelijkheden en dat wat jou energie geeft.
En samen, ook met de andere deelnemers in de groep, is het makkelijker, gaat het sneller en is het ook leuker dan dat je het alleen doet.

De inhoud van het traject

 • startdatum 4 oktober 2021 in een groep van maximaal 6 deelnemers
 • 10 coachingssessies van elk 1,5 uur van 19.30 – 21.00 uur
 • 2 x een 1-op-1 sessie van 30 minuten
 • werkopdrachten voor tussen de afspraken door
 • een maatwerk combinatie van theorie en praktijk, specifiek op jou gericht
 • een interesse en competentie onderzoek met rapportage van jouw interesse en competentieprofiel
 • een jaar lang toegang tot een database met alle beroepen, opleidingen en vacatures in Nederland
 • een e-book met tips om jouw hart te volgen en je droombaan te vinden
 • twee-wekelijks een mail met daarin tips, adviezen en actualiteiten

Na afloop van dit traject

 • weet je waar je hart ligt in jouw werk en wat jouw nieuwe baan moet gaan zijn. Je weet wat je leuk vindt om te doen en wat ook absoluut niet meer. Het is duidelijk wat écht bij je past en waar je blij van wordt waardoor je deze baan ook daadwerkelijk kunt gaan doen en weer gelukkig gaat zijn.
 • zijn je vragen over wat jouw volgende baan moet zijn beantwoord waardoor twijfelen en piekeren niet meer aan de orde is. Je weet wat nodig is om deze baan te gaan doen, wat de opties en de gevolgen zijn en welke acties je kunt nemen om deze baan te gaan doen. Hierdoor heb je alle handvatten en kun je heel concreet aan de slag om deze baan te vinden.
 • weet je wat jij kunt en wat jouw talenten zijn in jouw werk, zodat je je onzekerheid daarover kunt laten varen en weet wat én hoe je ze kunt inzetten in je nieuwe baan
 • zit je weer lekker in je vel en kijk je vol optimisme naar de toekomst. Je heb weer energie waardoor je na je werk gerust nog koken, sporten of iets aan je hobby kunt doen.
 • word je ’s ochtends weer uitgerust wakker, waardoor je ook weer opgewekt, vrolijker en minder gestrest bent, voor jezelf en naar de mensen om je heen. Er is weer ruimte voor je leven buiten het werk en dat geeft een heerlijk gevoel: een leuke baan hebben én nog ruimte en energie over hebben voor je privé leven.

Jouw investering

Jouw investering is 1095,00 EUR inclusief BTW. Een investering die je snel hebt terug verdiend omdat het je heel veel tijd zal besparen. Het gaat je snel brengen naar de baan die echt bij jou past en waar je gelukkig in gaat zijn.

Wil jij starten? We beginnen altijd met een gratis verkennende loopbaansessie waarin we kennis maken, kijken of we een klik ervaren en waarin ik jouw vragen over het traject kan beantwoorden.

Ervaringen van kandidaten

“Tijdens mijn zoektocht naar een nieuwe uitdaging vond ik het prettig om met een professionele loopbaancoach te onderzoeken in welk type functie en op welke positie binnen de arbeidsmarkt ik, met mijn specifieke achtergrond, ervaring, kennis, eigenschappen, ambities en wensen goed op mijn plek zou zitten en de meeste voldoening zou kunnen halen. Ik had gelijk een klik met Francis. Ik heb haar ervaren als iemand met een warme, prettige persoonlijkheid. Zij gaf blijk van een groot inlevingsvermogen en menselijk inzicht. Ze communiceert aangenaam, zonder oordeel, geeft stof tot nadenken, toegespitste opdrachten en waardevolle inzichten. Dat maakt dat het veilig voelt je open te stellen. Ofschoon ik gaandeweg een fantastische nieuwe baan aangeboden kreeg, hebben we het door ons tevoren gedefinieerde traject volledig afgerond, zodat ik ook voor langere termijn mijn zakelijke toekomstvisie en doelen helder heb.”
Yvonne

“Na een reorganisatie binnen het bedrijf waar ik werkte, kreeg ik de ruimte en de tijd om uit te zoeken wat ik nu echt wilde met mijn werktoekomst. Ik wilde erachter komen of het ondernemerschap iets voor mij zou kunnen zijn. Tijdens mijn 1e contact met Francis was er direct een klik. We hebben ongeveer dezelfde achtergrond qua werkgebied en dat voelde goed. Al vrij snel in het traject werd duidelijk dat ik de route richting het ondernemerschap ging bewandelen. En werd de loopbaancoaching van Francis langzaamaan veranderd in business coaching. Samen met Francis heb ik de overgang van loondienst naar het ondernemerschap gemaakt. Het was zo fijn dat ik in deze overgangsfase iemand had waar ik op terug kon vallen, die zelf de overgang van loondienst naar het ondernemerschap al had bewandeld en deze kennis en ervaring met mij kon delen, die niet oordeelt, die altijd voor me klaar stond, maar wel steeds een spiegel met reflectie en een kritische blik teruggaf. Om bovenstaande zou ik Francis zeker aanraden, maar ook omdat ze gewoon een fijn mens is!
Na 6 maanden is ons ‘loopbaan’ traject voorbij, maar afscheid nemen hebben we niet gedaan. Het traject heeft ons verbonden voor de werktoekomst!”
Suzanne

“Ik kwam bij Francis op het moment dat ik twee maanden thuis zat zonder werk. Ik stoeide met vragen als: Wie ben ik? Wie wil ik zijn? Wat wil ik? Wat voor baan past nog meer bij mij?

Tijdens het loopbaancoach traject heb ik enorm veel geleerd. Ik heb een overzicht gekregen van mijn kwaliteiten en waarden in het leven. Het heeft me helderheid gegeven over de verscheidenheid van banen op de arbeidsmarkt en de inhoud van banen die mij interesseren. Ze heeft me geholpen bij het opstellen van een interessant CV en heldere motivatie- en sollicitatiebrieven. Het belangrijkste wat het met heeft opgeleverd is duidelijkheid over de banen die mij passen. Ik ben nu gericht aan het solliciteren, omdat ik weet wat ik wil en wat bij mij past. Ik heb zelfs al mijn eerste sollicitatiegesprek gehad en heb er vertrouwen in dat ik binnenkort weer met plezier en voldoening aan het werk ben. Zonder het loopbaancoach traject had ik nooit zo snel antwoorden gekregen op mijn vragen.

Francis heeft mij enorm geholpen en heb het ervaren als enorm waardevol! Francis is iemand die heel goed kan luisteren, stelt je op je gemak, heeft inlevingsvermogen en denkt met je mee. Ze is erg behulpzaam, geeft fijne voorbeelden en stelt goede vragen! Door al haar ervaringen heeft ze veel kennis van de arbeidsmarkt! Een hele fijne, waardevolle en positieve coach voor mij en ik denk wel voor iedereen!”
Marleen

FAQ

Is loopbaancoaching of outplacement fiscaal aftrekbaar?
In sommige gevallen is dat wel zo, of dat voor jou ook geldt kun je het beste navragen bij een belastingadviseur

Wordt loopbaancoaching of outplacement vergoed?
Ja dat kan. Bij het beëindigen van een arbeidsovereenkomst biedt de werkgever vaak een outplacementtraject aan de werknemer aan en neemt dan ook de kosten voor zijn rekening. Daarnaast zijn er best wat werkgevers die een loopbaantraject vergoeden of eraan willen bijdragen. Het komt ook voor dat het vanuit een opleidingsbudget gevolgd kan worden.  
Indien je een uitkering hebt kun je de uitkeringsinstantie zoals het UWV of de gemeente, vragen om een (re-integratie)budget.
En in sommige gevallen vergoedt de zorgverzekeraar een traject.