fb

Groepstraject volg je hart in je werk

Wil jij heel graag iets anders gaan doen in je werk? Ben je op een punt gekomen in je leven dat je denkt: ik doe dit werk nu al een hele tijd, maar ik word er niet blij meer van? Vaak ben je automatisch doorgegaan in de lijn van je opleiding of je eerste baan en heb je je daarin steeds verder ontwikkeld. Tot je op een dag denkt: ik wil dit niet meer, ik wil iets anders, doen dat bij me past, waar ik gelukkig van word. En dat is deze baan niet meer. 

Herken jij dit?

Je gaat met tegenzin naar je werk en hebt geen plezier meer in je werk. Je ploft ’s avonds moe op de bank zonder puf om nog iets te ondernemen. Je loopt de kantjes eraf en dat is zo niet hoe je eigenlijk bent. Je wilt heel graag iets anders gaan doen maar je hebt geen idee wat.

Al een tijd probeer je na te gaan waar nu écht je hart ligt in je werk maar je komt er niet uit in je eentje. Terwijl je er continu over na denkt. Hoe kun je nu uit die cirkel komen, want hoe langer je blijft zitten hoe vervelender de situatie wordt. En erover nadenken doe je ook al lang maar het helpt niet, het wordt er niet duidelijker door.

Je doet dit werk nu al jaren en bent er automatisch in doorgerold. Maar het past je niet meer. Je werkt veel op de automatische piloot en hebt moeite om je te motiveren. Dat vreet energie. Er zit zoveel meer in jou dan dat je nu laat zien. Je probeert elke dag vol goede moed aan de dag te beginnen maar als je je agenda ziet voel je gewoon de tegenzin.

Ook weet je niet goed wat nou eigenlijk jouw kwaliteiten zijn en wat jij te bieden hebt. Want je bent wel goed in jouw vakgebied, maar dat is niet wat je nog langer wilt doen. En wat je talenten zijn buiten je huidige baan, dat weet je niet precies. Je twijfelt veel, je hebt al zoveel nagedacht, gezocht op vacature sites en veel functies bekeken.

Maar dat zoeken helpt je niet, er is zóveel dat het lastig is door de bomen het bos te zien. Dus wat zijn dan de mogelijkheden voor een andere baan? Je hebt twijfels over wat je wilt maar ook over wat je kunt en óf je het wel kunt. Het roer om lijkt zo’n heerlijk vooruitzicht, maar wat zou dat dan moeten zijn?

Je bent er in middels echt ongelukkig van en je komt er niet uit. Je hebt lange tijd gedacht dat je wel iets tegen zou komen maar dat is niet zo en je voelt aan alles dat dit niet lang zo moet doorgaan. ’s Nachts lig je er wakker van en eenmaal thuis na je werk heb je geen puf meer om nog iets te ondernemen. Jouw werk vreet steeds meer energie en het werkt ook door in je privé leven. Je raakt geïrriteerd en je lontje wordt steeds korter en dat wil je niet meer.Hoe zou het voor je zijn als:

 • je iets heel anders gaat doen waar je hart ligt en waar je weer blij van wordt. Een baan die bij je past en die je uitdaagt en waar je je talenten in kunt zetten. Maar vooral: waarin je doet wat je leuk vindt. Werk waar je met veel plezier naartoe gaat en met voldoening van thuis komt, een baan die je op het lijf geschreven is
 • al je vragen beantwoord zijn en het duidelijk is wat jij belangrijk vindt in een baan, wat je wilt gaan doen, wat je kunt, waar je goed in bent wat bij je past. Als je inzicht hebt in wie je bent als persoon en wat jouw talenten zijn, ook buiten je huidige functie
 • je weer voldoening haalt uit jouw baan, als jouw werk je prikkelt en uitdaagt. Een baan waar je gemotiveerd van raakt en waar je met plezier een tandje bij zet, zoals je eigenlijk altijd deed
 • je weer energie over hebt na een werkdag en blij thuis komt van je werk. Als je weer je oude zelf bent die vrolijk is en weer ruimte heeft om iets leuks te ondernemen na het werk. En ruimte heeft voor de mensen om je heen
 • je ’s ochtends vrolijk wakker wordt met zin in de nieuwe werkdag omdat je de leukste baan hebt die er is. Als je ’s nachts lekker doorslaapt en niet meer piekert over je werk.

Dat kan werkelijkheid worden als je het groepstraject “volg je hart in je werk” volgt

In dit groepstraject starten maximaal 5 mensen en het traject bestaat uit 10 bijeenkomsten van 75 minuten. Deze bijeenkomsten vinden elke 2 weken online plaats via Zoom en we gaan hierin samen aan de slag om helder te krijgen waar jouw hart ligt: waar word jij blij van en wat zijn jouw wensen en kwaliteiten voor een volgende baan.

We werken daarbij aan de hand van opdrachten. Tussen de bijeenkomsten door krijg je namelijk gericht opdrachten om uit te werken voor de volgende bijeenkomst. Deze opdrachten vragen zo’n 2 uur tijd per week en helpen je om een antwoorden te krijgen op de vragen wat je het liefst zou willen doen, wat jouw passie is, welke kwaliteiten jij hebt, wat je belangrijk vindt in een baan en welk werk bij je past.

Dit traject is afgestemd op jouw vraag en helemaal op jou gericht: alle vragen en vraagtekens die je hebt over jouw werk worden beantwoord. Mijn trajecten zijn praktisch, positief en toekomstgericht: ik hou ervan om samen te kijken naar het nu en naar de toekomst. Van mijn trajecten is daarom 90% gefocust op wat er voor je ligt in plaats van achter je. Waarbij ik mij graag richt op jouw mogelijkheden en dat wat jou energie geeft.

En samen, ook met de andere deelnemers in de groep, is het makkelijker, gaat het sneller en is het ook leuker dan dat je het alleen doet.

De startdatum van het traject

 • De volgende groep start op 4 september, op de woensdagen. En er gaat ook een groep starten op de donderdagen. Als je meer informatie wilt over de start of wilt overleggen over een andere dag neem dan gerust contact met me op via contact@finesse-loopbaancoaching.nl

De inhoud van het traject

 • 10 coachingssessies van elk 75 minuten
 • 1 x een 1-op-1 sessie van 30 minuten
 • werkopdrachten en bijbehorend werkboek voor tussen de afspraken door
 • een maatwerk combinatie van theorie en praktijk, specifiek op jou gericht
 • een interesse en competentie onderzoek met rapportage van jouw interesse en competentieprofiel
 • een masterclass “succesvol solliciteren: tips én meest gemaakte fouten”
 • een jaar lang toegang tot een database met alle beroepen, opleidingen en vacatures in Nederland
 • een e-book met tips om jouw hart te volgen en je droombaan te vinden
 • twee-wekelijks een mail met daarin tips, adviezen en actualiteiten

Na afloop van dit traject

 • weet je waar je hart ligt in jouw werk en wat jouw nieuwe baan moet gaan zijn. Je weet wat je leuk vindt om te doen en wat ook absoluut niet meer. Het is duidelijk wat écht bij je past en waar je blij van wordt waardoor je deze baan ook daadwerkelijk kunt gaan doen en weer gelukkig gaat zijn.
 • zijn je vragen over wat jouw volgende baan moet zijn beantwoord waardoor twijfelen en piekeren niet meer aan de orde is. Je weet wat nodig is om deze baan te gaan doen, wat de opties en de gevolgen zijn en welke acties je kunt nemen om deze baan te gaan doen. Hierdoor heb je alle handvatten en kun je heel concreet aan de slag om deze baan te vinden.
 • weet je wat jij kunt en wat jouw talenten zijn in jouw werk, zodat je je onzekerheid daarover kunt laten varen en weet wat én hoe je ze kunt inzetten in je nieuwe baan
 • zit je weer lekker in je vel en kijk je vol optimisme naar de toekomst. Je hebt weer energie waardoor je na je werk gerust nog koken, sporten of iets aan je hobby kunt doen.
 • word je ’s ochtends weer uitgerust wakker, waardoor je ook weer opgewekt, vrolijker en minder gestrest bent, voor jezelf en naar de mensen om je heen. Er is weer ruimte voor je leven buiten het werk en dat geeft een heerlijk gevoel: een leuke baan hebben én nog ruimte en energie over hebben voor je privé leven.

Jouw investering

Jouw investering is 1.595,00 EUR inclusief BTW. Een investering die je snel hebt terug verdiend omdat het je heel veel tijd zal besparen. Het gaat je snel brengen naar de baan die echt bij jou past en waar je gelukkig in gaat zijn. Betalen is ook mogelijk in 3 maandelijkse deeltermijnen.

Wil jij starten en/of meer weten over dit traject? We beginnen altijd met een gratis en vrijblijvend verkennend loopbaangesprek waarin we kennis maken, kijken of we een klik ervaren en waarin ik jouw vragen over het traject kan beantwoorden.

Ervaringen van kandidaten

“Ik vond het heel erg fijn om een loopbaantraject te volgen omdat het je helpt om stapje voor stapje dichter bij je droombaan te komen. Iedereen die niet helemaal lekker in zijn werk zit kan ik het aanraden. Francis is een fijne coach en brengt een goede opbouw en logica aan in de sessies. Dat heeft me erg veel inzicht gegeven in wat ik zoek en wat ik belangrijk vind. Na de eerste sessies kreeg ik wel het gevoel dat ik vooral heel veel losse puzzelstukjes zag en geen samenhang maar Francis begeleidt dit goed en geeft vertrouwen dat het goedkomt. Het mooiste vond ik dat Francis zo open en positief is en je echt laat denken vanuit je dromen! Zonder overigens vaag te worden want ik ben zelf heel erg praktisch en realistisch maar het ‘out of the box’ denken hielp me wel om alle opties op een rij te zetten. Ik heb het groepstraject gevolgd en dat was zo waardevol want ik kreeg bijna iedere keer wel een goede vraag of opmerking van mijn groepsgenoten. Iedereen denkt echt mee met elkaar en je deelt alle opdrachten en ook dat levert leuke nieuwe ideeën op. Het idee dat iedereen worstelt met de zelfde vragen geeft goede moed en vaak was het ook echt gezellig. Zelfs online dus met allemaal onbekenden, heel bijzonder! Ik heb nu echt een goed beeld van wat ik wil en ben vol goede moed aan het solliciteren naar mijn droombaan.”
Judith

Na een periode van 20 jaar werken in de dezelfde branche met ups en downs, besloot ik dat ik iets anders wilde gaan doen. Iets waar ik echt heel blij van zou worden, maar wat dan precies, dat wist ik niet. Omdat ik merkte dat ik daar alleen niet uitkwam, besloot ik op zoek te gaan naar een loopbaancoach.
De bibliotheek bij mij in de buurt bood een gratis webinar aan van Francis en zo ben ik met haar in contact gekomen. Vóór het webinar had ik al via haar website en de podcasts die ze heeft gemaakt veel informatie van en over haar gekregen. Haar vriendelijke, positieve en oprechte manier van communiceren sprak mij erg aan. Ook vind ik Francis erg professioneel. Je merkt dat ze veel ervaring heeft in dit vak, goed luistert, aandacht heeft voor jou als persoon en inhoudelijk goed op de hoogte is.
Na een kennismakingsgesprek ben ik bij Francis gestart in een groepstraject. Het was prettig om andere mensen te spreken die met dezelfde vragen bezig zijn als ik. De opdrachten waren intensief maar leuk om te doen en hebben mij veel inzicht in mezelf gegeven. Ondanks dat ik al veel dingen had gedaan om erachter te komen wat ik wil, heeft dit traject mij verrassende nieuwe inzichten opgeleverd. Ik weet nu welke kant ik op wil.
Ik kan het iedereen aanraden om een loopbaantraject bij Francis te gaan volgen. Ze inspireert je om echt je hart te volgen en geen genoegen te nemen met een 7. Ze is heel gedreven in wat ze doet en wil alles wat in haar vermogen ligt doen om je te helpen.
Annemarie

Op het moment dat ik begon met een groepstraject bij Francis had ik net ontslag genomen in mijn baan waarin ik te ver van mijzelf af was komen te staan en eigenlijk al een tijd niet meer gelukkig was. Maar in welke baan word ik wel weer gelukkig en waar ben ik nou eigenlijk goed in? Met deze vragen ging ik het traject in.

Het traject heeft mij weer handvaten, zekerheid, zelfvertrouwen en richting gegeven. De handvaten in de vorm van de uitkomsten van opdrachten die ik gedurende het traject heb gemaakt. De zekerheid die ik heb gevonden, door de tijd te nemen weer naar binnen te kijken, bij mijn gevoel te komen en daar bewust van te worden. Hierdoor en door de uitgebreide TMA-analyse weet ik waar mijn talenten en drijfveren liggen en waar ik energie van krijg. Ik zit nog in mijn zoektocht, maar ik weet nu dat ik als ZZP’er aan de slag wil gaan en heb weer mijn energie en zelfvertrouwen teruggevonden om hierin concrete stappen te durven zetten. En als ik het even niet meer “durf” grijp ik terug naar mijn opdrachten en begint het weer te kriebelen.

Ik heb Francis ervaren als een coach die naast je staat en samen met je onderzoekt, de verantwoordelijkheid bij jou laat, die bevraagt en doorvraagt en je laat nadenken, ook later nog. Daarnaast durft ze de confrontatie op te zoeken als dat nodig is. Ze is deskundig, heeft veel kennis van de arbeidsmarkt en geeft je bovenal echt persoonlijke aandacht. Het mooie van het groepstraject was voor mij het meekijken met het proces van anderen en dit ondertussen ook nog eens bij jezelf toe te kunnen passen en ook daarvan te kunnen leren en groeien!
Esther

FAQ

Is loopbaancoaching of outplacement fiscaal aftrekbaar?
In sommige gevallen is dat wel zo, of dat voor jou ook geldt kun je het beste navragen bij een belastingadviseur

Wordt loopbaancoaching of outplacement vergoed?
Ja dat kan. Bij het beëindigen van een arbeidsovereenkomst biedt de werkgever vaak een outplacementtraject aan de werknemer aan en neemt dan ook de kosten voor zijn rekening. Daarnaast zijn er best wat werkgevers die een loopbaantraject vergoeden of eraan willen bijdragen. Het wordt vanuit diverse CAO’s vergoed en ook komt het voor dat het vanuit een opleidingsbudget gevolgd kan worden.
Indien je een uitkering hebt kun je de uitkeringsinstantie zoals het UWV of de gemeente, vragen om een (re-integratie)budget. En in sommige gevallen vergoedt de zorgverzekeraar een traject. En er zijn regelmatig subsidieregelingen voor een gratis loopbaantraject. Ben je benieuwd of er nu een subsidieregeling is die voor jou geldt? Neem dan contact met me op.