fb

Over mij

Ik ben Francis Chavernac – van Gompel en ik woon met mijn man en 2 katten in Boven-Leeuwen waar ik met Finesse een kantoor aan huis heb. Ik heb altijd een grote interesse in mensen en in organisaties gehad (en nog) en verhuisde daarom voor de opleiding arbeid en organisatie psychologie van Brabant naar Nijmegen. Na deze opleiding heb ik 20 jaar met veel plezier gewerkt als HR Consultant, Loopbaancoach en HR Manager bij 3 verschillende organisaties.

Van jongs af aan volg ik al zoveel mogelijk mijn hart: als ik iets leuk vond of het voelde goed dan handelde ik daar naar en zette ik die stap. Nu had ik ook het geluk dat mijn ouders dat erg stimuleerden: doe waar je blij en gelukkig van wordt in het leven.

Tot een aantal jaren geleden had ik een leuke baan bij een mooi bedrijf. Daar was ik bijna 10 jaar in dienst en had er leuke collega’s. Inmiddels was ik expert in mijn vak en doorgegroeid naar de functie van HR Manager wat me goed af ging. Maar toch was ik niet blij. Ik had steeds minder plezier in mijn werk en haalde er steeds minder voldoening uit. Eerst piekte en daalde het wat, maar dit gevoel kwam steeds vaker terug. En het begon me energie te kosten in plaats van dat ik er energie van kreeg. Mijn gevoel zei me dat het tijd was voor een andere baan en misschien wel voor iets heel anders. Maar wát dan?

Ik heb daar eerst tijd overheen laten gaan en hoopte dat het dan wel helder zou worden. Maar dat bleek niet echt het geval. Ik sprak erover met vrienden, zocht naar leuke vacatures maar er is zoveel online te vinden en waar zocht ik nou eigenlijk naar? Ondertussen hoopte ik dat ik op een dag een soort eureka moment zou hebben en mijn droombaan ineens boven kwam drijven. Toen dat niet gebeurde vond ik het tijd voor meer actie. Ik geloof er zeker in dat iets tijd nodig heeft, maar wil ook heel graag gelukkig zijn in mijn werk. In mijn eentje kwam ik niet echt verder dus besloot ik een loopbaancoach in te schakelen die me kon helpen mijn antwoord helder te krijgen.

Die stap bleek voor mij helemaal de juiste te zijn. Het was een feest van herkenning! Herkenning van mijzelf maar ook herkenning van waar ik blij van word in mijn werk. Vooraf wist ik al wel dat ik iets voor mijzelf wilde gaan beginnen. En dat ik mensen op weg wilde gaan helpen. Maar in welke vorm? Uit mijn loopbaantraject (maar eigenlijk uit mijzelf) kwam het antwoord heel helder, mijn wensen en kwaliteiten kwamen mooi samen: ik wilde gaan starten als loopbaancoach.

Dat heb ik gedaan. Ik heb mijn baan opgezegd; mijn hart zei me dat dit de juiste stap was. En ik ben voor mijzelf begonnen als loopbaancoach. De stap om naar een loopbaancoach te gaan heeft mij enorm geholpen. Je hart volgen is één ding, maar weten wat je hart dan zegt is soms echt lastig. Toch bleek dat ik wel degelijk wist waar ik blij van werd, maar het zat wat verder weg gestopt, ik kon er in mijn eentje niet zo goed bij en zag het niet, wellicht ook door de waan van de dag. Maar het zat er wél!

En mijn werkplezier nu? Dat is enorm groot, ik zou bijna durven zeggen: maximaal. Ik ben ontzettend blij met wat ik doe. Ik help mensen onderzoeken waar hun hart ligt in hun werk en te kijken hoe ze daar kunnen komen. Dat geeft mij plezier, voldoening en energie en dat gun ik elk mens in zijn/haar werk. Je besteedt zoveel tijd aan je werk dus is het goed dat je datgene doet waar je blij van wordt.

Mijn visie op doen waar je gelukkig van wordt

Mijn visie op werk is: volg je hart dan is het eigenlijk altijd goed. Je hart geeft vaak wel aan wat je het liefst zou willen doen. Maar door de waan en de drukte van de dag of door de baan die je al een tijd doet, is het soms lastig om te bepalen wat je hart dan zegt. Het is misschien moeilijk om zelf bij dat gevoel te komen, maar het zit er wel!

Wat typeert mij

 • ik ben van nature heel positief ingesteld; ondanks dat ik best wat heb meegemaakt in mijn leven, is mijn glas half vol. En ik houd van mensen bij wie dit glas ook half vol is
 • ik ben heel geduldig in mijn werk, maar privé eigenlijk best ongeduldig (helaas)
 • ik ben én werk praktisch en concreet
 • als ik ergens in geloof, ga ik door tot ik het bereik, ook wanneer de rest van de wereld daar anders over denkt
 • ik hou van kwaliteit leveren
 • ik hou niet van zeuren en klagen
 • ik vind analyseren interessant: hoe werkt het bij mensen, waarom doen ze wat ze doen

Als je mij zou kennen dan zou je weten dat ik:

 • dol ben op mijn hobby: mijn webshop met originele woonaccessoires, cadeaus en brocante. En dan vooral het op zoek gaan naar leuke spullen
 • graag brocante markten af struin, helemaal die in België en Frankrijk
 • een levensgenieter ben en houd van lekker eten
 • getrouwd ben met een Fransman (vandaar die mooie naam)
 • dol ben op skiën
 • het heerlijk vind als ik niet zelf hoef te koken
 • dol ben op poezen. Ik heb ze mijn hele leven al en maak met elke poes op straat een praatje, ook op vakantie
 • chocolade echt niet kan missen, ik eet het elke dag
 • heel moeilijk afscheid kan nemen
 • erg houd van de zee en het strand
 • op een hotelkamer het rode lampje van de tv altijd afdek (en ook de stekker van de minibar eruit trek als die zoemt)
 • het leuk vind om te reizen en meer van de wereld te zien

Wil je weten hoe ik je zou kunnen helpen? Ik begin altijd met een gratis en vrijblijvende sessie zodat we elkaar kunnen ontmoeten, we kunnen nagaan wat je vraag precies is en jij je vragen kunt stellen. Wil je kennis maken? Vul dan het contactformulier in via deze button of neem contact met mij op op 06 1288 3589. Of mail naar contact@finesse-loopbaancoaching.nl