Een gratis ontwikkeladvies voor iedereen

Als onderdeel van het tweede steunpakket van de regeling “Nederland leert door” stelt de overheid een subsidie beschikbaar voor een gratis ontwikkeladvies. Dat betekent dat werknemers, werkzoekenden, ZZP’ers, ondernemers en flexwerkers vanaf 1 augustus kosteloos een ontwikkeltraject kunnen volgen bij een gekwalificeerd Loopbaancoach, ter waarde van EUR 700,-. Een hele mooie kans voor jou als je jouw werksituatie wilt onderzoeken met het oog op jouw ontwikkelkansen en loopbaanmogelijkheden. 

Is dit herkenbaar voor jou?

Denk jij wel eens na over jouw werk en hoe dat er in de toekomst uit zal zien? Vraag je je wel eens af of je in deze baan op een gezonde en plezierige manier kunt blijven doorwerken tot aan je pensioen? Denk je wel eens aan een andere functie? Weet je niet wat die zou kunnen zijn en wat je mogelijkheden dan zijn? Vraag je je af wat jouw kwaliteiten zijn in je werk? Of ben je werkzoekend en wil je onderzoeken welke baan echt bij je past en hoe je kansen zijn op de arbeidsmarkt? Dan is dit gratis ontwikkeladvies wellicht iets voor jou. Het bied je de mogelijkheid om in een vertrouwelijk omgeving en zonder verplichtingen jouw vragen over je werksituatie te onderzoeken.

Wie kan deelnemen aan deze regeling?

Iedereen tot de pensioengerechtigde leeftijd met een band met de Nederlandse arbeidsmarkt kan gebruik maken van het gratis ontwikkeladvies in de regeling NL leert door: werkzoekenden, werknemers, ZZP-ers, flexwerkers, ondernemers. Je kunt het ontwikkeladvies zelf aanvragen bij een gecertificeerd Loopbaancoach en je krijgt dan een kosteloos op maat advies van deze coach met meer inzichten in jouw arbeidsmarktkansen.

Per wanneer?

De regeling gaat in op 1 augustus en loopt tot eind 2020. Er is op dit ruimte voor 20.000 aanmeldingen.

De inhoud van het ontwikkeladvies

Nadat je je hebt aangemeld, neem ik contact met je op, plannen we de gesprekken en gaan we van start. Van dit loopbaan ontwikkeladvies mag je het volgende verwachten:

  • een arbeidsmarktscan
  • 4x een uur online coaching waarin we samen jouw loopbaan vragen onderzoeken waarbij de volgende onderdelen aan bod komen: intake/kennismakingsgesprek, jouw werksituatie en toekomstperspectieven, jouw persoonsprofiel (wie ben jij, wat wil jij en wat zijn jouw kwaliteiten), jouw toekomstoriëntatie
  • een persoonlijk ontwikkelplan met daarin jouw acties voor de korte en lange termijn
  • tussen onze gesprekken door krijg je gerichte opdrachten en oefeningen die je helpen de antwoorden op jouw vragen te vinden
  • je krijgt gedurende een jaar lang toegang tot een landelijke database met alle beroepen, opleidingen en vacatures die er zijn in Nederland.

Dit traject duurt 4 tot 6 weken.

Deelname is vrijwillig en vertrouwelijk

Deelname aan het ontwikkeladvies is volledig op vrijwillige basis. Wat in dit traject wordt besproken blijft tussen jou en mij. Jouw eventuele werkgever wordt niet geïnformeerd over jouw deelname of over de inhoud, jij mag zelf bepalen of je dit met je werkgever wilt bespreken of niet.

Geen kosten

Het ontwikkeladvies is een kosteloze subsidie verstrekking vanuit de overheid t.w.v. €700,-. Ik verzorg de volledig administratieve afhandeling: de overheid heeft namelijk bepaald dat ik als Loopbaancoach de aanvraag en afwikkeling van de subsidie voor mijn rekening neem. Zelf heb je hier als deelnemer geen omkijken naar en kun je vooral bezig zijn met het traject zelf. Vooraf en achteraf vullen we samen een aantal formulieren invullen.

Dit ontwikkeladvies bij Finesse Loopbaancoaching

Ik ben een gecertificeerd Loopbaancoach en heb vorig jaar met veel plezier met veel mensen mogen werken in de regeling in 2019. Daardoor weet ik hoe de regeling werkt, hoe de administratie ervan gedaan moet worden en hoe ik jou het beste kan helpen om deze regeling optimaal te benutten.

Wil je starten met het ontwikkeladvies?

Wil jij deelnemen aan deze regeling? Klik dan hieronder om je aan te melden. Ik neem dan binnen 24 uur na je aanmelding contact met je op om alles verder met je te bespreken. Als tip kan ik je nog meegeven: wacht niet te lang, er is ruimte voor 20.000 trajecten en de regeling geldt zoals op dit moment bekend is, tot 31 december 2020. Het lijkt me leuk om met je te starten, je bent van harte welkom.