Subsidie voor gratis ontwikkeladvies

Werkenden en werkzoekenden kunnen vanaf 1 augustus 2020 kosteloos een ontwikkeltraject volgen bij een gekwalificeerd Loopbaancoach. Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid stelt een subsidie van € 700,- beschikbaar om je loopbaan en situatie op de arbeidsmarkt in kaart te brengen. Vorig jaar heb ik veel mensen met plezier en succes kunnen helpen met deze regeling en ik ben blij dat deze kans er weer is, het is een mooie gelegenheid om deze in te zetten voor jouw loopbaan: om te onderzoeken welk werk bij je past, wat je kwaliteiten zijn, of je nog op de juiste plek zit. 

De precieze voorwaarden om deel te kunnen nemen aan deze regeling worden op dit moment uitgewerkt. Heb jij interesse? Laat met dat dan weten dan neem ik contact met je op zodra de regeling definitief bekend is.

In 2019 was de regel als volgt: het doel van dit ontwikkeladvies is het stimuleren van deelnemers  om de regie van hun loopbaan in eigen handen te nemen. Het ontwikkeladvies geeft jou als deelnemer inzicht in het toekomstperspectief van je huidige werk, in jouw competenties en in jouw toekomstige loopbaanmogelijkheden. Voor de medewerker die aan de voorwaarden voldoet is het ontwikkeladvies kosteloos. De subsidie wordt aangevraagd door de loopbaancoach en de overheid betaalt via de subsidie jouw loopbaantraject.  

Hoe werkte het in 2019? 

  • je kreeg toen een gratis ontwikkeladvies dat bestond uit 4 bijeenkomsten
  • Ik zorgde dat jouw traject alles bevat wat de subsidieregeling voorschrijft
  • je hoefde zelf niets te doen, als Loopbaancoach regelde conform de regeling alle zaken met het ministerie, ook de subsidieaanvraag
  • jij hoefde alleen de vragenlijst in te vullen die je van de loopbaancoach ontvangt, zodat zij de subsidieregeling voor jou kan aanvragen

De brochure ontwikkeladvies werkenden 2019 gaf toen meer informatie over dit traject vanuit de overheid. 

Wil je dat ik contact met je op neem zodra de regeling definitief bekend is? Dat kan, laat het me hier weten, dan bel ik jou zodra er nieuws is.