fb

Ik gaf weer mijn masterclass waarin mensen aangaven dat ze het fijn vonden om te ontdekken dat ze niet de enige zijn met de vraag: “waar word ik nou precies blij van in mijn werk”. En dat veel mensen met die vraag tegen dezelfde vraagtekens en twijfels aanlopen.

Het zorgt voor herkenning maar ook voor opluchting dat die vragen niet zozeer bij hen horen maar dat eigenlijk iedereen ze wel tegenkomt die dat vraagteken heeft.

Veel mensen vragen zich ergens in hun leven een keer af: “is dit het nou? Word ik nog heel gelukkig van deze baan? Eigenlijk niet maar wat moet die baan dan wel zijn?” Het heeft met een aantal factoren te maken denk ik.

🎯naarmate we meer werkervaring opdoen gaan we ook ontdekken wat ons wel en niet bevalt, wat bij ons past en van welke werkzaamheden of werkfactoren we blij of juist minder blij worden.

🎯hoe bewust maakte jij de keuze voor jouw eerste baan of opleiding? We zijn dan nog zo jong en kiezen vaak wat ons op dat moment het beste lijkt. Heel logisch ook dat het dan zo kan zijn dat je ergens in je werkende leven ontdekt dat die baan toch niet zo goed bij je past

🎯naarmate we ouder worden gaan we ook andere dingen belangrijk vinden. Kunnen we anders in het leven gaan staan en gaan we ook anders naar ons werk kijken.

🎯zo zie ik bijvoorbeeld bij veel mensen een verschuiving plaats vinden naar de behoefte aan werk “wat er meer toe doet”. Om zo iets voor anderen te kunnen betekenen en zelf meer voldoening uit het werk te kunnen halen.

🎯ook zie ik dat mensen op een gegeven moment een soort balans opmaken en zeggen: is dit nu wat ik tot aan mijn pensioen wil blijven doen? En dat antwoord is ook best vaak nee.

Misschien ben jij de enige in jouw omgeving die twijfelt over je werk, ook dat hoor ik vaak. Niet iedereen praat heel open over twijfels over het werk, dat speelt mogelijk ook nog mee.

Maar weet dat de vraag: “wat is nou toch die baan waar ik gelukkig van word” bij heel veel mensen leeft. Ik hoor hem dagelijks, dus niet vreemd als jij hem herkent.

Heb je het daarnaast ook niet meer naar je zin in je huidige werk, dan kan het juiste moment zijn om eens goed te gaan onderzoeken waar je hart dan precies ligt.

Uit recent onderzoek is gebleven dat 25% van de werknemers er serieus over nadenkt om ontslag te nemen. Dit zijn de 5 belangrijkste redenen voor vertrek:

1. Sfeer op de werkvloer
2. Hoge werkdruk
3. Weinig zelfstandig kunnen werken
4. Slecht leiderschap
5. Gebrek aan opleidingsmogelijkheden

Hoor jij bij deze 25%? Ook daarin ben je niet de enige. Dit getal is echt hoog, het is een kwart van de werknemers in Nederland! Gelukkig is de arbeidsmarkt zo gunstig, met heel veel mogelijkheden. Dus als je wilt bewegen naar een andere baan dan heb je de arbeidsmarkt mee.

Is jouw vraag: “naar welke baan dan?” Op maandag 17 juni om 10.00 uur geef ik mijn gratis en online masterclass “ontdek waar jouw hart ligt in jouw werk” waarin ik tips en inzichten deel die jou helpen achterhalen wat die baan is die past bij jou en jouw wensen en kwaliteiten. Je kunt je hier aanmelden: naar de masterclass

Past dit tijdstip je niet? Je ontvangt na afloop van de masterclass een eerdere opname in je mail die je kunt terugkijken. Dus meld je vooral ook aan als je niet kunt.

Hartelijke groeten, Francis

Kalender:
📅 bekijk hier wanneer de volgende gratis online masterclass “ontdek waar jouw hart ligt in je werk” is
📅 op 19 juni 2024 start een volgende groep in het groepstraject “volg je hart in je werk” meer lezen kan hier
📅 elke maand zijn er 2 plekken vrij voor het 1-op-1 traject. Meer lezen kan hier
📅 de masterclass “meer werkgeluk met jouw kwaliteiten” kun je hier downloaden en kijken wanneer jij dat wilt
📅 de masterclass “succesvol solliciteren: tips en meest gemaakte fouten kun je hier downloaden en ook bekijken wanneer jij wilt