fb

Het 1-op-1 loopbaantraject volg je hart in je werk

Ben je op een punt gekomen in je leven dat je denkt: ik doe dit werk nu al een hele tijd, maar ik word hier niet blij meer van? Vaak ben je automatisch doorgegaan in de lijn van je opleiding of je eerste baan en heb je je daarin steeds verder ontwikkeld. Tot je op een dag denkt: ik wil dit niet meer, ik wil iets anders, doen dat bij me past, waar ik gelukkig van word. En dat is deze baan niet meer. 

Is dit herkenbaar voor jou?

Je hebt geen plezier meer in je baan en gaat echt met tegenzin naar je werk. Je moet je er echt voor opladen en loopt de kantjes eraf en dat is zo niet hoe je eigenlijk bent. Je wilt heel graag iets anders gaan doen maar je hebt geen idee wat. Al een tijd probeer je na te gaan waar nu écht je hart ligt in je werk maar je komt er niet uit in je eentje. Terwijl je er continu over na denkt. Hoe kun je nu uit die cirkel komen, want hoe langer je blijft zitten hoe vervelender de situatie wordt.

Je doet dit werk nu al jaren en bent er automatisch in doorgerold. Maar het past je niet meer. Je werkt veel op de automatische piloot en hebt moeite om je te motiveren. Dat vreet energie. Er zit zoveel meer in jou dan dat je nu laat zien. Je probeert elke dag vol goede moed aan de dag te beginnen maar als je je agenda ziet voel je gewoon de tegenzin.

Je twijfelt veel, je hebt al zoveel nagedacht, gezocht op vacature sites en veel functies bekeken. Maar dat zoeken helpt je niet, er is zóveel dat het lastig is door de bomen het bos te zien. Ook weet je niet goed wat nou eigenlijk jouw kwaliteiten zijn en wat jij te bieden hebt. Want je bent wel goed in jouw vakgebied, maar dat is niet wat je nog langer wilt doen. En wat je talenten zijn buiten je huidige baan, dat weet je niet precies. Dus wat zijn dan de mogelijkheden voor een andere baan? Je hebt twijfels over wat je wilt maar ook over wat je kunt en óf je het wel kunt. Het roer om lijkt zo’n heerlijk vooruitzicht, maar wat zou dat dan moeten zijn?

Je komt er niet uit en bent er in middels echt ongelukkig van. Je hebt lange tijd gedacht dat je wel iets tegen zou komen maar dat is niet zo en je voelt aan alles dat dit niet lang zo moet doorgaan. Je ligt er ’s nachts wakker van en eenmaal thuis na je werk heb je geen puf meer om nog iets te ondernemen. Jouw werk vreet steeds meer energie en het werkt ook door in je privé leven. Je raakt geïrriteerd en je lontje wordt steeds korter en dat wil je niet meer.

Hoe zou het voor je zijn als:

 • je iets nieuws gaat doen, iets heel anders waar je hart ligt en waar je weer blij van wordt. Een baan die bij je past en die je uitdaagt en waar je je talenten in kunt zetten. Maar vooral: waarin je doet wat je leuk vindt. Werk waar je met veel plezier naartoe gaat en met voldoening van thuis komt, een baan die je op het lijf geschreven is
 • al je vragen beantwoord zijn en het duidelijk is wat je wilt gaan doen, wat je kunt, waar je goed in bent wat bij je past. Als je inzicht hebt in wie je bent als persoon en wat jouw talenten zijn, ook buiten je huidige functie
 • je weer een baan doet die jouw prikkelt en uitdaagt, en waar je weer voldoening uit haalt. Waar je gemotiveerd van raakt en waar je met plezier een tandje bij zet, zoals je eigenlijk altijd deed
 • je weer je oude zelf bent en energie over hebt na een werkdag en blij thuis komt van je werk. Die vrolijk is en weer ruimte heeft om iets leuks te ondernemen na het werk. En ruimte heeft voor de mensen om je heen
 • je ’s nachts lekker doorslaapt en niet meer piekert over je werk en ’s ochtends vrolijk wakker wordt met zin in de nieuwe werkdag omdat je de leukste baan hebt die er is

Dat kan werkelijkheid worden als je het 1-op-1 traject “volg je hart in je werk” volgt

Het traject bestaat uit 8 bijeenkomsten van 45 minuten. Deze vinden elke 2 weken plaats via Zoom en we gaan hierin samen aan de slag om helder te krijgen waar jouw hart ligt: waar word jij blij van en wat zijn jouw wensen en kwaliteiten voor een volgende baan. We werken daarbij aan de hand van opdrachten, video’s die gaan over de onderwerpen die we bespreken, tests en internet en dat wat jij verder nodig hebt. Tussen de bijeenkomsten door krijg je gericht opdrachten voor de volgende keer. Deze opdrachten vragen zo’n 2 uur tijd per week en helpen je om antwoorden te krijgen op de vragen wat je het liefst zou willen doen, wat jouw passie is, welke kwaliteiten jij hebt, wat je belangrijk vindt in een baan en welk werk bij je past. Dit traject is afgestemd op jouw vraag en helemaal op jou gericht: alle vragen en vraagtekens die je hebt over jouw werk worden beantwoord. Mijn trajecten zijn praktisch, positief en toekomstgericht: ik hou ervan om samen te kijken naar het nu en naar de toekomst. Daarom is 90% van mijn trajecten is gefocust op wat er voor je ligt in plaats van achter je waarbij ik mij graag richt op jouw mogelijkheden en dat wat jou energie geeft.

De inhoud van het traject

 • 8 individuele coachingssessies van elk 45 minuten
 • werkopdrachten voor tussen de afspraken door
 • praktische video’s over onderwerpen die we bespreken tijden de bijeenkomsten en die gericht zijn op de opdrachten
 • een maatwerk combinatie van theorie en praktijk, specifiek op jou gericht
 • een interesse en competentie onderzoek met rapportage van jouw interesse en competentieprofiel
 • een masterclass “succesvol solliciteren: tips én meest gemaakte fouten”
 • een jaar lang toegang tot een database met alle beroepen, opleidingen en vacatures in Nederland
 • een e-book met tips om jouw hart te volgen en je droombaan te vinden
 • twee-wekelijks een mail met daarin tips, adviezen en actualiteiten

Na afloop van dit traject

 • weet je waar je hart ligt in jouw werk en wat jouw nieuwe baan moet gaan zijn. Je weet wat je leuk vindt om te doen en wat ook absoluut niet meer. Het is duidelijk wat écht bij je past en waar je blij van wordt waardoor je deze baan ook daadwerkelijk kunt gaan doen en weer gelukkig gaat zijn.
 • zijn je vragen over wat jouw volgende baan moet zijn, beantwoord waardoor twijfelen en piekeren niet meer aan de orde is. Je weet wat nodig is om deze baan te gaan doen, wat de opties en de gevolgen zijn en welke acties je kunt nemen. Hierdoor heb je alle handvatten en kun je heel concreet aan de slag om deze baan te vinden.
 • weet je wat jij kunt en wat jouw talenten zijn en in jouw werk, zodat je je onzekerheid daarover kunt laten varen en weet wat én hoe je ze kunt én wilt inzetten in je nieuwe baan
 • zit je weer lekker in je vel en kijk je vol optimisme naar de toekomst. Je heb weer energie waardoor je na je werk gerust nog koken, sporten of iets aan je hobby kunt doen.
 • word je ’s ochtends weer uitgerust wakker, waardoor je ook weer opgewekt, vrolijker en minder gestrest bent, voor jezelf en naar de mensen om je heen. Er is weer ruimte voor je leven buiten het werk en dat geeft een heerlijk gevoel: een leuke baan hebben én nog ruimte en energie over hebben voor je privé leven.

Jouw investering

Jouw investering is 2.995,00 EUR inclusief BTW. Een investering die je snel hebt terug verdiend omdat het je heel veel tijd zal besparen. Het gaat je snel brengen naar de baan die echt bij jou past en waar je gelukkig in gaat zijn. Betalen is ook mogelijk in 3 maandelijkse deeltermijnen.

Wil jij graag starten? Laat het me weten dan neem ik contact met je op om een afspraak te plannen waarin we kennis maken en ik jouw vragen over het traject kan beantwoorden.

Ervaringen van kandidaten

“Een terugblik op een mooi, leerzaam loopbaantraject. Op positieve, krachtige wijze heb jij de samenwerking in het loopbaantraject vorm gegeven. In korte tijd is het gelukt om mij steeds meer verdiepende inzichten te geven op mijn loopbaanvragen. Een loopbaan van 25 jaar, aangevuld met verschillende cursussen en opleidingen.
De vragen waarmee ik bij jou kwam: in welke werkomgeving kom ik het best tot mijn recht. Van welke werkzaamheden of functies krijg ik energie en liggen mijn kwaliteiten. Wat is nodig om dit te bereiken. Hoe kan ik het in mijn huidige werk inzetten of creëren.
Op een uitnodigende manier heb je mij uitgenodigd en uitgedaagd om zelf tot antwoorden te komen. Dit heb je gedaan met verschillende opdrachten, vragenlijsten, gecombineerd met gestructureerde verdiepende vragen. Jij zorgde daarin ook voor de structuur en het behouden van de focus. De wijze waarop jij dit vorm hebt gegeven hebben er bij mij voor gezorgd dat de antwoorden en inzichten ook echt van mij voelen. Juist dat laatste geeft vertrouwen. Door de combinatie van antwoorden, inzichten en vertrouwen heb ik gesolliciteerd. Met positief resultaat binnen twee weken na de laatste afspraak.

Ik gun iedereen een loopbaancoach als Francis”.
Katinka

“Terechtgekomen in een baan waarin ik mij niet prettig voelde ging ik twijfelen of ik nog wel in het juiste vakgebied bezig was. Ik ben met Francis op zoek gegaan naar antwoord op mijn vragen. Francis geeft daarbij de ruimte zodat je zelf je keuzes kunt maken. Hierbij kreeg ik wel met gerichte opdrachten de tools aangereikt die ik nodig had om inzicht in mijzelf te krijgen en die keuzes te kunnen maken. Het voelde heel fijn om mezelf te herijken en mijn belangrijkste eigenschappen en waarden opnieuw te benoemen. Francis weet een heel ontspannen en prettige sfeer te creëren waardoor je jezelf kunt zijn en ik met een open blik naar mezelf kon kijken. Hierdoor kwamen de antwoorden die ik zocht eigenlijk als vanzelf. Dit traject voelde voor mij als een heel fijn en vanzelfsprekend proces waardoor ik meer rust heb gekregen en heel veel zin om de volgende stap in mijn carrière te gaan zetten.
Hartelijk bedankt daarvoor!”
Ton

“Toen ik begon aan het traject was ik net begonnen als zelfstandig ondernemer. Na ruim 20 jaar werkervaring in de IT had ik besloten om als zelfstandig coach aan de slag te gaan. Ik had net een 3 jarige post-hbo opleiding tot coach afgerond en begon vol goede moed als zelfstandig coach. Na een maand vol goede ideeën begon de twijfel; “Wil ik dit wel echt?” “Kan ik voldoende verdienen als coach?” “Ik vind IT ook nog leuk, maar ik ben nu coach. Hoe kan dat nou?” En als grootste vraag: “Wat wil ik nu echt en wat vind ik echt leuk om te doen?” Kortom, ik liep helemaal vast in alles wat ik leuk vond. Daardoor deed ik helemaal niets meer omdat er geen focus meer was.

Ik merkte in de verschillende sessies dat Francis veel ervaring heeft met een dergelijk traject. Francis gaf goede feedback op mijn ingeleverde huiswerk bij aanvang van de sessies. Ze kon de wirwar aan informatie die ik doorstuurde door mij laten ontrafelen zodat er structuur en overzicht ontstond. Er waren heel veel leuke en vooral erg nuttige oefeningen die ik heb gemaakt in de verschillende sessies. Zonder te sturen of oordelen heeft Francis mij geholpen om mijn eigen overzicht te maken. Daardoor heb ik nu weer focus en weet ik wat ik wil gaan doen. Uiteindelijk bewandel ik nu een andere weg dan de weg die ik gekozen had toen ik binnen kwam. De sessies hebben mij als zelfstandig ondernemer weer de focus gegeven die nodig is om goed te kunnen ondernemen”.
Gert-Jan

FAQ

Is loopbaancoaching of outplacement fiscaal aftrekbaar?
In sommige gevallen is dat wel zo, of dat voor jou ook geldt kun je het beste navragen bij een belastingadviseur

Wordt loopbaancoaching of outplacement vergoed?
Ja dat kan. Bij het beëindigen van een arbeidsovereenkomst biedt de werkgever vaak een outplacementtraject aan de werknemer aan en neemt dan ook de kosten voor zijn rekening.
Indien je een uitkering hebt kun je de uitkeringsinstantie zoals het UWV of de gemeente, vragen om een (re-integratie)budget.
En in sommige gevallen vergoed de zorgverzekeraar een traject.