Ik kwam bij Francis met o.a. de vraag of ik wel de juiste opleiding gedaan had. Ik vroeg mij af of er wel genoeg uitdaging zou zitten in het werkveld voor mij in deze sector. Tijdens de sessies van het ontwikkeltraject heeft Francis mij een waardevolle interesse en competitie test laten maken. Hierdoor heb ik bevestiging gekregen dat ik wel de juiste opleiding gekozen heb. Door het ontwikkeltraject heb ik meer inzichten gekregen in de verschillende beroepen in de sector waarin ik afgestudeerd ben. Francis heeft mij opdrachten gegeven waarmee ik mezelf beter heb leren kennen als persoon, welke kwaliteiten ik heb en waar ik rekening mee moet houden als ik opzoek ga naar een baan. Francis heeft mij geholpen met de verschillende vragen die ik had en heeft een stukje onzekerheid weggenomen door goed te luisteren en professioneel advies te geven. 

Tessa

Ik heb een kort coaching traject gevolgd bij Francis, echter kan ik zeggen dat deze paar sessies mij zeker geholpen hebben bij mijn vraagstelling. Op basis van mijn werkloze situatie vanwege de corona crisis was ik zoekende naar een andere branche waarin
mijn kwaliteiten en interesses mogelijk ook tot zijn recht zouden komen. Francis voelde goed aan wat voor mij waardevolle opdrachten waren. Deze hebben mij dan ook een duidelijk en uitgebreid inzicht gegeven betreffende voor mij nog onbekende sectoren en functies. Naast deze vraag wilde ik ook graag de mogelijkheden onderzoeken t.a.v het starten als ondernemer. Ook hierin heeft Francis mij geholpen, zowel d.m.v de opdrachten als vanuit persoonlijke tips. Vind je het fijn om met iemand te werken die doeltreffend te werk gaat, op een praktische en flexibele manier en graag met je meedenkt dan raad ik Francis zeker aan! Ze vraagt goed door en helpt je daarbij om anders naar zaken te kijken. Persoonlijk vond ik het traject erg waardevol.

Sharon

Ik kan Finesse Loopbaancoaching absoluut aanraden. Francis Chavernac – van Gompel is naast het feit dat zij een professionele loopbaancoach is, een prettige persoon om mee samen te werken. Zij is punctueel, altijd goed voorbereid en heeft ervoor gezorgd dat de antwoorden die ik had bij de start van het loopbaantraject beantwoord zijn. Daarnaast heeft zij mij nieuwe invalshoeken en aanbevelingen meegegeven die als handvatten dienen om mijn verdere loopbaan gestalte te geven.

Jean-Pierre

Tijdens mijn zoektocht naar een nieuwe uitdaging vond ik het prettig om met een professionele loopbaancoach te onderzoeken in welk type functie en op welke positie binnen de arbeidsmarkt ik, met mijn specifieke achtergrond, ervaring, kennis, eigenschappen, ambities en wensen goed op mijn plek zou zitten en de meeste voldoening zou kunnen halen. Ik had gelijk een klik met Francis. Ik heb haar ervaren als iemand met een warme, prettige persoonlijkheid. Zij gaf blijk van een groot inlevingsvermogen en menselijk inzicht. Ze communiceert aangenaam, zonder oordeel, geeft stof tot nadenken, toegespitste opdrachten en waardevolle inzichten. Dat maakt dat het veilig voelt je open te stellen. Ofschoon ik gaandeweg een fantastische nieuwe baan aangeboden kreeg, hebben we het door ons tevoren gedefinieerde traject volledig afgerond, zodat ik ook voor langere termijn mijn zakelijke toekomstvisie en doelen helder heb.

Yvonne

Welk soort werk past bij mij? Na 5 jaar werkervaring wilde ik bewuster richting kunnen geven aan mijn loopbaan. De combinatie van opdrachten en reflectiegesprekken met Francis is goud waard. Het heeft mij inzicht gegeven in mijn sterke en minder sterke eigenschappen, wat ik belangrijk vind in een baan en daarmee ook inzicht in wat wel en niet bij mij past. Ook vanwege haar deskundige, positieve en open houding raad ik iedereen een traject met Francis aan. Ik wil je (nogmaals) heel erg bedanken voor het traject, ik had een mooi resultaat verwacht, maar het hele traject in combinatie met de TMA analyse was gewoon top. Het maken van de opdrachten en tests hebben mij veel geholpen, maar het meeste inzicht kreeg ik tijdens het bespreken ervan in onze gesprekken. Dankjewel!

Marijke

Jouw coachingstraject heeft me echt goed geholpen toen ik even helemaal vast zat, ben met frisse zin gaan zoeken en heb midden in de coronatijd redelijk snel een hele leuke baan gevonden: voeg dat ook maar toe aan je successen 🙂

Ton

Toen ik begon aan het traject was ik net begonnen als zelfstandig ondernemer. Na ruim 20 jaar werkervaring in de IT had ik besloten om als zelfstandig coach aan de slag te gaan. Ik had net een 3 jarige post-hbo opleiding tot coach afgerond en begon vol goede moed als zelfstandig coach. Na een maand vol goede ideeën begin de twijfel; “Wil ik dit wel echt?” “Kan ik voldoende verdienen als coach?” “Ik vind IT ook nog leuk, maar ik ben nu coach. Hoe kan dat nou?” En als grootste vraag: “Wat wil ik nu echt en wat vind ik echt leuk om te doen?” Kortom, ik liep helemaal vast in alles wat ik leuk vond. Daardoor deed ik helemaal niets meer omdat er geen focus meer was.

In het traject was er ruimte voor alles wat ik leuk vond. Of het nou realistisch was of niet, alles mocht er zijn. Tussen de sessies door ben ik aan de slag gegaan met de opdrachten. Daar kon ik alles zijn, dat was erg leerzaam en gaf veel inzicht. In een opdracht ben ik gaan zoeken naar mijn kwaliteiten. Hierdoor kreeg ik een veel zekerder zelfbeeld en focus op wie ik ben en wat ik wil. Mijn grootste inzicht kwam echter al in een van de eerste sessies toen we op zoek gingen naar mijn waarde. Wat is echt belangrijk voor mij in het leven. Dat heeft me geholpen om een pad te kiezen dat echt bij mij past.

Ik merkte in de verschillende sessies dat Francis veel ervaring heeft met een dergelijk traject. Francis gaf goede feedback op mijn ingeleverde huiswerk bij aanvang van de sessies. Ze kon de wirwar aan informatie die ik doorstuurde door mij laten ontrafelen zodat er structuur en overzicht ontstond. Er waren heel veel leuke en vooral erg nuttige oefeningen die ik heb gemaakt in de verschillende sessies. Zonder te sturen of oordelen heeft Francis mij geholpen om mijn eigen overzicht te maken. Daardoor heb ik nu weer focus en weet ik wat ik wil gaan doen. Uiteindelijk bewandel ik nu een andere weg dan de weg die ik gekozen had toen ik binnen kwam. De sessies hebben mij als zelfstandig ondernemer weer de focus gegeven die nodig is om goed te kunnen ondernemen.

Gert-Jan

Onder begeleiding van Francis heb ik het 45+ ontwikkeltraject gevolgd in vier sessies. Mijn belangrijkste doelstelling was het toetsen van mijn huidige functie inhoud ten opzichte van mijn persoonlijke voorkeuren en kwaliteiten. Met behulp van gerichte oefeningen/opdrachten en de professionele hulp vanuit Francis ben ik erin geslaagd om meer helderheid te krijgen. De uitkomst helpt mij bij het verder richting geven aan mijn carrière en daar ben ik Francis bijzonder dankbaar voor!

Erwin

Recent heb ik de hulp van Finesse Loopbaancoaching ingeroepen. Ik worstelde met meerdere werkgerelateerde vragen. ” Voldoet mijn werk nog wel aan mijn wensen en verwachtingen, waar krijg ik nu eigenlijk energie van, is een studie wellicht noodzakelijk en wat wil ik met de rest van mijn werkbare leven” om er een paar te noemen. Veel vragen waar ik met hulp van Francis een antwoord op heb gekregen door het maken van verschillende soorten opdrachten en door reflecterende gesprekken in een ongedwongen setting. Francis is betrokken en geeft met ervaren hand sturing aan jouw zoekproces. Ik stapte met een frisse blik, een uitgebreid stappenplan en zonder resterende vragen de deur weer uit. Doordat ik nu weer duidelijk voor ogen heb wat ik wil in mijn werk en wat mijn kwaliteiten en energiegevers zijn houd ik zelf de regie in handen van mijn werkgeluk en de effecten daarvan merk ik nu al.

Francis

In een korte tijd ben ik twee keer overgestapt van werkgever, wat mij uiteindelijk aan het denken heeft gezet. Is dit het wel het beroep waar ik gelukkig van word? Ik merkte dat ik deze vraag niet alleen kon beantwoorden waarna ik al snel bij Francis terecht kwam. Na een positief kennismakingsgesprek ben ik het loopbaantraject in gegaan. Het idee dat ik er mee bezig was en de prettige sfeer tijdens de contact momenten gaf een hoop rust. Bij Francis voelde ik mij op mijn gemak en daardoor kon ik mijzelf zijn. Daarnaast heeft Francis mij de handvatten gegeven om de antwoorden op mijn vragen zelf te beantwoorden. Ik kijk met een goed gevoel terug op dit traject met dank aan Francis.

Ramon

Terechtgekomen in een baan waarin ik mij niet prettig voelde ging ik twijfelen of ik nog wel in het juiste vakgebied bezig was. Via het ontwikkeltraject 45-plus ben ik met Finesse in contact gekomen en ben ik met Francis op zoek gegaan naar antwoord op mijn vragen. Francis geeft daarbij de ruimte zodat jezelf je keuzes kunt maken. Hierbij kreeg ik wel met gerichte opdrachten de tools aangereikt die ik nodig had om inzicht in mijzelf te krijgen en die keuzes te kunnen maken. Het voelde heel fijn om mezelf te herijken en mijn belangrijkste eigenschappen en waarden opnieuw te benoemen. Francis weet een heel ontspannen en prettige sfeer te creëren waardoor je jezelf kunt zijn en ik met een open blik naar mezelf kon kijken. Hierdoor kwamen de antwoorden die ik zocht eigenlijk als vanzelf. Dit traject voelde voor mij als een heel fijn en vanzelfsprekend proces waardoor ik meer rust heb gekregen en heel veel zin om de volgende stap in mijn carrière te gaan zetten. Hartelijk bedankt daarvoor!

Ton

Bij Finesse heb ik het Ontwikkeltraject 45+ gevolgd. Via dit traject heb ik meer inzicht in mezelf gekregen en ga ik met vertrouwen mijn verdere toekomst tegemoet. Dit heb ik bereikt zeker dankzij de professionaliteit en persoonsgerichte coaching van Francis. Veel dank hiervoor en succes met Finesse!

Marleen

Dit kort loopbaantraject met Francis was een prettige ervaring. Naast ruimte en tijd om tot reflectie te komen, biedt Francis een goed luisterend oor en de nodige houvast door middel van beproefde werkmethodes. Ik kan in ieder geval weer een hele tijd vooruit! Waarvoor dank! 

Froukje

De subsidieregeling ontwikkeladvies voor 45 plussers kwam steeds vaker in het nieuws en heeft ook mij te denken gezet. Al 27 jaar werkzaam binnen de uitzendbranche. Dagelijks bezig de juiste kandidaat voor die technische functie zien te krijgen. Het zit in mijn aard door te gaan, een groot verantwoordelijkheidsgevoel en loyaliteit naar de organisatie spelen daarin een grote rol. Hoe belangrijk is het, ook bij jezelf stil te staan!? Wie ben ik?  Wat vind ik leuk? Wat zijn mijn ambities? Wat wil ik? Deze kans aangegrepen en samen met Francis de uitdaging aangegaan. Om eerlijk te zijn, vond ik het best spannend, je weet tenslotte niet precies wat je te wachten staat. Dit gevoel was ook weer snel verdwenen want Francis is iemand waarbij je je meteen op je gemak voelt. Ze legt heel rustig en duidelijk uit wat de bedoeling is en ze geeft je de ruimte voor eigen inbreng. Haar waardering, professionele en persoonsgerichte werkhouding spreken mij heel erg aan. Ik ben trots op het eindresultaat, waar ikzelf heel hard aan gewerkt heb maar waarin Francis de coachende factor was. Dank je wel Francis en succes met Finesse.

Connie

Ik heb Francis ervaren als een fijne en deskundige loopbaancoach. Door haar natuurlijke en rustige uitstraling voel je je al snel op je gemak en kun je helemaal jezelf zijn. Daarnaast is ze heel enthousiast, kan goed luisteren en werkt heel gestructureerd.
Zelf heb ik de TMA analyse door haar laten afnemen ter ondersteuning voor mijn loopbaan- en persoonlijke ontwikkeling. Het was verrassend hoe ik mezelf helemaal herkende in de bespreking van de rapportage na de tijd. Een mooie basis voor mij om verder mee aan de slag te gaan.

Natasja