fb

​Hoe schrijf je een mooie review over een super goede loopbaancoach.
De aanpak van Francis is prettig, via de sociale media weet zij door haar insteek en eigen ervaring mensen aan te spreken om haar e-book te downloaden. Zo ging het ook met mij. De gratis masterclass is plezierig, qua tijd en informatie goed te doen. Je krijgt informatie waar je iets mee kunt doen, de stap zetten om bij Francis aan de slag te gaan of het heeft je alvast aan het nadenken gezet. Francis heeft een goed intuïtief vermogen en belt waar aanleiding toe is luisteraars na.

Mij sprak heel erg aan haar praktische pragmatische aanpak. Het verzoek tot waarom je training wil volgen en het persoonlijke gesprek over wat dan het beste bij jou past en op welk moment. Oog voor wat is nu voor jou belangrijk.

Het groepstraject en het werkboek waren een mooie aanpak om zo in gesprek en zelf aan de slag met opdrachten langzaam tot de kern te komen en tot mooie inzichten. De twee wekelijkse digitale sessies van 5 kwartier waren informatief, hulpvaardig en goed van opzet. Ook hier kijkt Francis heel goed, wat is nu op dit moment nodig. De stok achter de deur met de opdrachten heeft mij wel geholpen. Gedurende het traject heb je nog de mogelijkheid om digitale sessies bij te wonen over specifieke onderwerpen zoals bijvoorbeeld solliciteren.

Francis is mede door haar brede achtergrond en eigen ervaring een kei in haar vak, haar enthousiasme, steun en goede tips helpen je echt verder. Mij heeft zij in ieder geval mijn werkgeluk terug laten vinden, hiermee het lef en durf om te starten met een geheel andere baan en dat wens ik nog veel anderen ook toe. Ik kan Francis van harte aanbevelen.

Anita

​Hey Francis,

Ik wil je echt even complimenteren als loopbaancoach, want je hebt me geweldig geholpen om mijn weg te vinden te midden van alle vragen die door mijn hoofd spookten voordat ik aan dit avontuur begon. Ik vroeg me af: Is zo’n loopbaantraject wel iets voor mij? Wat kan het voor me betekenen? Kan ik dit niet gewoon zelf bedenken? Maar na lang nadenken kwam ik erachter dat ik al een hele tijd aan het nadenken was en niet het antwoord vond waar ik naar zocht.

Ik wilde meer voldoening uit mijn werk halen en zocht naar manieren om dat te bereiken binnen de uren die ik op mijn huidige locatie doorbracht. Ook gaf ik aan dat een opleiding volgen geen probleem was. Ik wilde echt iets doen waar ik enthousiast van zou worden, bij voorkeur als zelfstandige. Samen hebben we in het groepstraject en de TMA talenten analyse erbij, gekeken naar mijn interesses, vaardigheden en mogelijkheden, met als resultaat dat ik een opleiding tot coach ga volgen. Op die manier kan ik mijn ondernemersvaardigheden combineren met nieuwe coachvaardigheden om anderen te helpen hun dromen waar te maken. Het voelt als de perfecte mix van passie en praktijk.

Bedankt Francis, voor je uitstekende, rustige en overzichtelijke begeleiding tijdens mijn traject!

Lieve groet,
Evelien

Het loopbaantraject bij Francis heeft mij enorm veel inzichten gebracht om uiteindelijk mijn droom te vinden en te verwezenlijken! Francis haar professionaliteit, kennis en zeker zo belangrijk haar rustige persoonlijkheid gaf mij de ruimte om te gaan ontdekken waar mijn kwaliteiten liggen. Denkend vanuit mogelijkheden en alles opengooien. ‘We stoppen alles in een trechter en er komt echt iets uit dat helemaal bij je past’ zijn de woorden van Francis. Ze geeft enorm veel vertrouwen en het gevoel dat welke keuzes je ook maakt het altijd goed is. Ik heb ook de TMA analyse gedaan en vind dit een hele mooie tool om nog meer over jezelf te ontdekken. Ik vond vooral het inzicht in je persoonlijke drijfveren, talenten en daarmee je motivatie erg waardevol. Ook na het traject kan je met Francis nog sparren en heeft ze veel kennis en een groot netwerk om je verder te helpen om bijvoorbeeld je eigen onderneming te starten.

Ik raad iedereen aan om dit traject met Francis te doorlopen omdat ik vind dat je alleen op basis van vertrouwen, grote betrokkenheid bij je cliënt en in alle rust kunt ontdekken waar je krachten liggen. Dit heeft Francis allemaal in huis!

Wendy

Na mijn burn-out kwam ik erachter dat er echt iets in mijn leven moest veranderen. Ik werk in de kinderopvang en ik wist niet goed meer wat ik nou wilde en waar ik gelukkig van werd. Ik heb toen besloten om een masterclass te volgen van Finesse loopbaancoaching. Na het volgen van deze masterclass was het voor mij duidelijk. Ik moet het 1-op-1 loopbaantraject gaan doen om erachter te komen of mijn huidige werk nog wel bij mij past of dat het misschien tijd is voor iets anders of een combinatie tussen deze twee.

De gesprekken met Francis heb ik als zeer fijn ervaren, als ik zelf dacht “gaat het me echt wel lukken” hielp Francis mij hierdoor heen en stukje bij beetje kwam ik erachter wat ik graag zou willen doen en wat bij mij past. Ik heb ook de TMA gedaan. Hierdoor ben ik mezelf weer wat beter leren kennen, wat past bij mij, wat vind ik moeilijk en hoe kan ik hierop in spelen.

Het meest waardevol is het eindresultaat van dit traject. Ik ben een opleiding kattentrimmen gaan volgen en ik ben nu van plan om mijn eigen bedrijf op te gaan starten. Iets totaal anders dus. Ik heb mezelf zoveel beter leren kennen na het volgen van deze mooie loopbaan begeleiding.

Ik zou iedereen die niet goed weet of het werk nog bij hen past aanraden om het loopbaantraject bij Francis te gaan volgen! Bij vragen of knelpunten kan je altijd bij haar terecht en dat voelde voor mij super fijn.

Ruth

In 2021, tijdens de Corona periode, kwam ik in een burn out terecht. Gelukkig werd ik goed begeleid door een psychologe en zij liet me inzien dat het misschien wel tijd was om een carrièreswitch te maken. Maar om op mijn leeftijd, ik was toen 53, het roer om te gooien, beangstigde me nogal. De financiële zekerheid, de zeer goede secundaire arbeidsvoorwaarden en het niet bekend zijn met de arbeidsmarkt, laat staan met sollicitatieprocedures hadden me hier altijd van weerhouden.

Er moest wel echt iets gaan gebeuren, want ik was bang voor een terugval en ik wilde mijn leuke IK weer terugvinden. Ik had alleen geen idee waar ik moest beginnen. Je kunt je wel suf googelen, maar je komt geen stap verder. Hoe weet je wat echt bij je past, wat er mogelijk is, hoe je dat kunt bereiken? En welke werkgever is nog bereid om met je in zee te gaan?

Bij toeval kwam Francis op mijn pad en na het volgen van de masterclass bleek dat er echt een klik was. Samen zijn we het 1-op-1 traject ingegaan. Zo kwam ik erachter waar mijn drijfveren en talenten liggen en dat ik nog steeds waardevol ben voor een werkgever. Mijn leuke IK kwam langzaam weer terug en ik durfde de stap te nemen om te gaan solliciteren. 5 brieven heb ik in totaal geschreven, 5 keer werd ik uitgenodigd. Toen zag mijn baas in dat ik inderdaad waardevol ben en me absoluut niet kwijtwilde. Hij bood me een baan aan op een andere afdeling, een baan precies in mijn straatje…in september begin ik aan een nieuwe uitdaging.

Mijn advies: Investeer in jezelf, je bent het waard!

Marielle

Ik ben loopbaanbegeleiding gestart omdat ik een weloverwogen beslissing wilde maken over verandering in mijn werk. Het 1-1 traject en de TMA talenten analyse, die ik erbij heb gekozen, hebben belangrijke inzichten gegeven. De aanpak en invulling van Francis is heel persoonsgericht maar daarnaast ook zeker praktisch en positief. De combinatie van dit alles geeft ontzettend mooie resultaten waar je echt wat mee kunt. Ik denk dat dit voor heel veel mensen een belangrijk en bijzonder cadeau kan zijn. En ik zou Francis zeker aanraden. 

Lonneke

Recentelijk heb ik de kans gehad om deel te nemen aan het 1-op-1 loopbaantraject via Francis. Dit heeft mij niet alleen waardevolle adviezen gegeven, maar diende ook als een spiegel die me hielp om mijn sterke punten en passies te ontdekken. Gedurende dit traject werd ik aangemoedigd om diep in mijn eigen persoonlijkheid te duiken en te reflecteren op mijn leven, interesses en dromen. Door middel van verschillende oefeningen en interactieve sessies werden mijn talenten en vaardigheden naar voren gebracht. Het was verrassend om te zien hoeveel ik eigenlijk al in huis had, maar nooit volledig had erkend.

Ik heb ook de TMA talentenanalyse gedaan. Dit heeft mij veel inzicht gegeven in mijn persoonlijke kwaliteiten en hoe ik deze kan inzetten in mijn werk. Francis heeft mij geholpen om mijn talenten te vertalen naar een concreet carrièrepad.

Ik heb nu een nieuwe baan gevonden die perfect bij mij past en ben erg blij met de hulp die ik heb gekregen van Francis. Ik zou dit traject zeker aanraden aan iedereen die op zoek is naar een nieuwe baan of die meer inzicht wil krijgen in zijn of haar carrière.

Jan-Willem

Via de gratis masterclass ben ik terechtgekomen bij Francis voor een loopbaantraject. Al enige tijd twijfelde ik of ik nog op mijn plek zat bij mijn huidige werkgever. Ik heb gekozen voor het groepstraject. Ten eerste vanwege de kosten en ten tweede omdat ik ook van andere deelnemers kan/wilde leren. Het meest waardevol vond ik toch wel de uitkomst van wat ècht belangrijk is voor mijn nieuwe baan. Diep in je hart weet je dat wel, maar door alle opdrachten leer je jezelf ook beter kennen. En door de kritische vragen die Francis tijdens de online bijeenkomsten stelde, kwam je weer in een ‘diepere’ laag.

Ik zou anderen aanraden om met Francis te gaan werken, omdat ze praktisch en hands-on te werk gaat, concrete tips geeft en fijn in de omgang is. Zelf vond ik het ook fijn dat de online bijeenkomsten in een vast stramien gepland waren en ook strak geregisseerd (een planning met onderwerpen per bijeenkomst). Tip: hou wel rekening met het feit dat de (pittige, leerzame en vaak leuke) opdrachten veel eigen tijd kosten, voor mij ca. 2-2,5 uur per bijeenkomst. Wij waren in onze groep met 5 (fijne) deelnemers, precies goed om allemaal genoeg tijd te hebben om ‘aan bod’ te komen. En nu…. laat ik al het geleerde even bezinken, om na wat rust en tijd voor mijzelf, lekker op zoek te gaan naar mijn droombaan. Ik heb er zin in!

Wendy

Na een sabbatical met mijn gezin werd het voor mij extra duidelijk. Ik wil ander werk gaan doen maar wat het zou moeten zijn dat wist ik niet. Om mezelf in beweging te krijgen en aan de slag te gaan met deze vraag had ik mijn toenmalige werk opgezegd. Gelukkig stuitte ik op Finesse Loopbaancoaching en heb toen voor het 1 – op 1 traject met Francis gekozen. De loopbaancoaching was mijn houvast in deze onzekere tijd. Francis heeft me geholpen deze zoektocht heel zorgvuldig, stap voor stap, te doorlopen. Ik ga nu starten in een hele andere functie en een totaal andere branche. Iets waar ik volledig achter sta en wat me in mijn eentje nooit gelukt was! 

Rinske

Na een prettig verlopen vrijblijvend intakegesprek met Francis heb ik besloten om het online groepstraject te gaan volgen bij Finesse Loopbaancoaching. Ik heb mijn loopbaantraject ervaren als een leerzame en boeiende reis: naar wie ik ben en wat ik kan, maar ook om te ontdekken waar mijn interesses liggen en waar ik qua werk écht blij van word.

De sfeer binnen de groep tijdens de bijeenkomsten heb ik als erg prettig ervaren. Hoewel iedere deelnemer met zijn of haar eigen traject bezig was, was er ook ruimte om met elkaar mee te denken. Ik vond het erg motiverend om samen met anderen tegelijkertijd hetzelfde traject te doorlopen en de online groepsbijeenkomsten waren bovendien gezellig. Dit alles gaf het groepstraject voor mij een meerwaarde ten opzichte van individuele coaching.

Francis is naast een zeer kundige loopbaancoach een betrokken persoon met wie het erg fijn samenwerken is. Ik kan het volgen van een loopbaantraject bij Francis dan ook van harte aanraden.

Natasja

Per toeval stuitte ik op het loopbaantraject in een groepsvorm ‘Volg je hart in je werk’ bij Francis. Een traject wat mij veel heeft gebracht, met voor mij het beste resultaat, een nieuwe baan in een andere branche. Francis heeft mij hierin steeds goed begeleid met haar kennis en kunde en prettige persoonlijkheid. Zij staat voor je klaar en helpt je met veel plezier en enthousiasme, dat werkt aanstekelijk. Ik kan Francis en haar coachingskwaliteiten echt van harte aanbevelen.

Nathalie

Je bent geneigd te blijven doen waar je goed in bent. Het groepstraject ‘Volg je hart in werk’ heeft mij geleerd dat je vooral moet kijken naar de elementen in werk waar je blij van wordt en juist dat meer te gaan doen. 
De opdrachten helpen je om op verschillende manieren te kijken naar jouw ideale functie en werksituatie waardoor je aan het einde van het traject goed zicht hebt op wat bij jou past. 
Het groepstraject heeft als voordeel dat je met elkaar kan meedenken en dat is gewoon ontzettend leuk!

Kyra

Na 20 jaar bij dezelfde werkgever te hebben gewerkt merkte ik dat de koek echt op was en dat het tijd werd voor iets nieuws, maar wát? Na zoveel jaar bij één bedrijf vond ik dat heel erg lastig en zat ik behoorlijk vastgeroest in de werkzaamheden die ik deed (en waar ik goed in was), in de branche en mijn ervaring met beide. Wat ik wel wilde en waar ik weer energie van zou krijgen was eigenlijk een groot raadsel voor me. Wat ik wel wist, was dat ik niet meer door wilde bij mijn huidige werkgever. Ik heb toen besloten om het groepstraject Volg je hart in je werkte gaan volgen. Wow, wat een goede keus was dat! 

Francis heeft een duidelijk doel voor de deelnemers voor ogen en zorgt ervoor dat je dat gezamenlijk bereikt. Ze schuwt het niet om je kritische vragen te stellen, zorgt ervoor dat je elke keer nog een stap verder gaat bij jezelf om duidelijk te krijgen wat je drijft. Door haar vragen en opmerkingen zet ze je continu aan het denken en op het goede spoor.

Wat heb ik veel geleerd over mezelf; waar krijg ik energie van, welke kwaliteiten wil ik ook inzetten en wat is voor mij belangrijk in een baan. En nog belangrijker, ik ben nu heel gericht en vol enthousiasme op zoek naar de baan die ik leuk vind en die bij me past omdat ik nu weet wat ik wil. De opgebouwde zelfkennis heeft ervoor gezorgd dat ik heel gericht zoek en ook heel zeker ben in de gesprekken die ik voer met potentiële werkgevers. De toekomst ligt weer open!

Olav

Het is zover! Na het volgen van het groepstraject waar ik veel inzichten kreeg, start ik mijn eigen webwinkel naast mijn huidige baan in het onderwijs. Een keuze waarbij ik nu met zekerheid kan zeggen dat ik mijn hart volg.

In het online groepstraject hebben we vanuit verschillende invalshoeken gekeken naar wat voor jou belangrijk is. Na het verzamelen van alle rijtjes vallen de puzzelstukjes steeds meer in elkaar. Voor mij kwam het traject op het perfecte moment om mijn keuze weloverwogen te maken. Aanrader dus!

Wijke

Ik heb een online 1 op 1 traject gevolgd bij Francis. Dit is mij zeer goed bevallen. We hadden direct een goede klik, dat was fijn! Door de vragen en de opdrachten die ik gemaakt heb, en de verhelderende feedback van Francis heb ik meer inzicht gekregen in, waar ik goed in ben in en waar ik energie van krijg. Maar ook wat is een energieslurper en is niet goed voor mij. Voor mij was de aanleiding niet zozeer een nieuwe baan, maar wel inzichten in hoe ga ik de laatste jaren van mijn werkzame leven invullen.

Tijdens het traject heb ik keuzes gemaakt in wat doe ik nog wel binnen mijn werk en wat niet meer. Nu de keuzes gemaakt zijn geeft mij dit veel rust. Ook heb ik gekeken naar mijn kwaliteiten, wat heb ik te bieden als werknemer met 43 jaar werkervaring op diverse vlakken. Kortom een zeer positieve ervaring wat ik als een cadeautje heb ervaren.
Ik gun iedereen zo’n  cadeautje.

Carin

Na een burn-out en een zware tijd zowel in werk als privé, adviseerde een vriendin mij om eens met Francis contact op te nemen. Niet alleen omdat ze een kei is in haar vak, maar ook omdat ze een fijn mens is, van wie je graag wil leren. Daar bleek geen woord van gelogen. Francis is vrolijk, positief en behulpzaam en stelt je op je gemak. 

Ik startte met het 1-op-1 traject en de opdrachten die ik kreeg, vond ik het begin nog wel eens vreemd om te maken, maar bleken later zo veel duidelijkheid te geven. Nu weet ik waarom ik vastliep in mijn oude werk, en wat ik moest zoeken in een nieuwe baan. Ik weet wat ik kan, en wat ik wil. 

De nieuwe baan bleek jammer genoeg niet de beloftes waar te maken, en met de kernwaarden die ik met de hulp van Francis had gevonden in mijn achterhoofd, besloot ik al snel: hier stop ik mee en nu ga ik doen wat ik écht wil! Na een zomer de tijd nemen voor familie, vrienden en mezelf, gooi ik nu het roer om en weet ik zeker dat ik goed zit. Ik heb een totaal andere functie gevonden waar ik alleen maar heel veel zin in heb, en daarnaast begin ik in het klein voor mezelf in een tweede vakgebied dat ik ook ontzettend leuk vind. Werken gaat geen probleem meer worden, maar een activiteit die me plezier en voldoening geeft. 

Francis, dankjewel voor je hartelijke ontvangst en alle duwtjes in de goede richting. 

Annemarie

In mijn baan was ik niet meer enthousiast en mijn energielevel was veel te laag. Ook thuis zat ik wat lusteloos op de bank. Ik besloot mijn baan op te zeggen. Wat nu voelt als een groot cadeau dat ik mezelf heb gegeven. Op Facebook kwam ik de masterclass tegen: “Ontdek waar jouw hart ligt in je werk”. Dit inspireerde mij en zette mij aan het denken. Waar wordt ik echt blij van, welke baan past bij mij. Ik wist het niet meer…..

Samen met Francis van april tot september een 1 op 1 traject doorlopen met de vraag: “Ga ik nog werken in de zorg? Zo ja wat dan? Zo nee, wat dan wel? Opdrachten uitwerken, daar gaf ik tijd en aandacht aan. In combinatie met coaching, waardoor ik voelde dat de enthousiasme en energie weer terug kwamen, deden mij goed. Heerlijk buiten in de zon, werkende in mijn tuin, met mijn handen in de aarde nadenkend over wat ik op papier wilde zetten of wat ik wilde vertellen. Met deze antwoorden voelde ik weer de kracht in mijn lichaam. Nu weet ik dat ik als zelfstandige wil beginnen; het zaadje is geplant, nu aandacht geven dat het succesvol kan groeien.

Dank je wel Francis, ik weet weer waar ik blij van wordt!

Kitty

Op het moment dat ik begon met een groepstraject bij Francis had ik net ontslag genomen in mijn baan waarin ik te ver van mijzelf af was komen te staan en eigenlijk al een tijd niet meer gelukkig was. Maar in welke baan word ik wel weer gelukkig en waar ben ik nou eigenlijk goed in? Met deze vragen ging ik het traject in.

Het traject heeft mij weer handvaten, zekerheid, zelfvertrouwen en richting gegeven. De handvaten in de vorm van de uitkomsten van opdrachten die ik gedurende het traject heb gemaakt. De zekerheid die ik heb gevonden, door de tijd te nemen weer naar binnen te kijken, bij mijn gevoel te komen en daar bewust van te worden. Hierdoor en door de uitgebreide TMA-analyse weet ik waar mijn talenten en drijfveren liggen en waar ik energie van krijg. Ik zit nog in mijn zoektocht, maar ik weet nu dat ik als ZZP’er aan de slag wil gaan en heb weer mijn energie en zelfvertrouwen teruggevonden om hierin concrete stappen te durven zetten. En als ik het even niet meer “durf” grijp ik terug naar mijn opdrachten en begint het weer te kriebelen.

Ik heb Francis ervaren als een coach die naast je staat en samen met je onderzoekt, de verantwoordelijkheid bij jou laat, die bevraagt en doorvraagt en je laat nadenken, ook later nog. Daarnaast durft ze de confrontatie op te zoeken als dat nodig is. Ze is deskundig, heeft veel kennis van de arbeidsmarkt en geeft je bovenal echt persoonlijke aandacht. Het mooie van het groepstraject was voor mij het meekijken met het proces van anderen en dit ondertussen ook nog eens bij jezelf toe te kunnen passen en ook daarvan te kunnen leren en groeien!

Esther

Ik ben een vrouw van 54 jaar en liep totaal vast op mijn werk, ik had het niet in de gaten totdat ik geen energie meer had en in een burn-out zat. Maar goed… ik ben op zoek gegaan naar wat kan ik nu doen om hieruit te komen.
Ik kwam Francis op het internet tegen en heb een masterclass gevolgd en een gesprek gehad, om zo tot de ontdekking te komen dat ik het groepstraject wilde gaan doen. De eerste keer was spannend natuurlijk maar al snel hadden we een klik met elkaar en we lieten elkaar in onze waarde, Francis stuurde de groep goed aan tijdens de sessies.
We kregen opdrachten en doordat je die opdrachten maakte kwam je dichter bij jezelf. Soms dacht je van: “he komt het wel goed …waar is dit goed voor….” Maar uiteindelijk ben ik van de financiële administratie gegaan naar gastvrouw in een huis waar jongeren wonen die zelfstandig willen worden en die begeleiding nodig hebben. Ik moet samen met hen zorgen dat het gezellig wordt in hun huis. Wat een positieve verandering heeft het gebracht. Blijf in jezelf geloven!
Er zijn zoveel mensen die dit aanbieden maar er zijn er maar weinig die zo’n traject hebben. Ik vind het jammer dat ik het niet eerder heb gedaan maar ja het loopt zoals het loopt.

Bedankt Francis voor deze mooie en leerzame tijd.

Irene 

Van te voren wist ik niet goed wat ik kon verwachten. Maar je gaat niet voor niets een webinar volgen toch? Ik heb dat dus gedaan en tijdens die webinar dacht ik: hoe weet zij dit allemaal? Ik ben begin dit jaar gestart met het 1-op-1 traject en ik heb nu weer helder waar ik voor sta, waar ik goed in ben en wat ik nodig heb in een baan. Ik heb het traject erg prettig ervaren omdat ik best chaotisch kan zijn en Francis hield de rode draad in de gaten.
Als je het niet meer weet, ongelukkig bent in je werk (of op je werkplek), als je wilt weten waar je nu eigenlijk (voor) staat in jouw leven dan raad ik Francis aan. Ze kan objectief met je mee kijken, heeft allerlei opdrachten en tools in huis om je lekker aan het werk te zetten en heeft actuele kennis van het werkveld.
Wat voor mij het meest waardevol aan dit traject was? Dat mijn eigenschappen en kwaliteiten die regelmatig als “lastig” werden (en worden) bestempeld erg waardevolle eigenschappen en kwaliteiten blijken te zijn.  
Wist je dat 52% van de mensen die coaching heeft gevolgd, achteraf vindt dat ze eerder naar een coach hadden moeten gaan? En ja, dit geldt dus ook voor mij 😉 

Esther

Via de Bibliotheek Eindhoven kwam ik bij de Masterclass van Francis terecht. Wat een feest van herkenning! De voorbeelden en signalen die ze schetste waren helemaal raak voor mij. Tijdens de 1-op-1 intake met Francis voelde ik me begrepen en sprak de positiviteit en toekomstgerichtheid van zowel de coachingsopties, alsook van Francis zelf me meteen aan. Inmiddels heb ik het groepstraject afgerond en heb ik er meer uit kunnen halen dan verwacht. Naast het leren kennen van een leuke groep ‘zoekenden’ die in hetzelfde schuitje zaten (ik had gekozen voor het groepstraject), weet ik nu wat wel (en niet) bij me past en wat voor mij noodzakelijk is in een baan. Daardoor begrijp ik nu ook waarom het eerder maar niet wilde lukken om ‘mijn plekje’ te vinden. Verrassend genoeg bleek hetgeen ik al deed wél bij me te passen, maar dan in een leidinggevende positie én in een ander soort werkomgeving. Vooral de match met de werkomgeving bleek voor mij heel belangrijk te zijn, niet zozeer de functie. Daarom ben ik nu allereerst op zoek naar passende organisaties of projecten, en kijk ik daarna pas naar functies en vacatures. Een ogenschijnlijk klein verschil, maar voor mij een wereld van verschil. Dit moois heeft het (groeps)traject mij in ieder geval gebracht, zeker een aanrader!
Nogmaals ontzettend bedankt voor de fijne coaching en inspirerende sessies, top!

Vangy

Na een periode van 20 jaar werken in de dezelfde branche met ups en downs, besloot ik dat ik iets anders wilde gaan doen. Iets waar ik echt heel blij van zou worden, maar wat dan precies, dat wist ik niet. Omdat ik merkte dat ik daar alleen niet uitkwam, besloot ik op zoek te gaan naar een loopbaancoach. 

De bibliotheek bij mij in de buurt bood een gratis webinar aan van Francis en zo ben ik met haar in contact gekomen. Vóór het webinar had ik al via haar website en de podcasts die ze heeft gemaakt veel informatie van en over haar gekregen. Haar vriendelijke, positieve en oprechte manier van communiceren sprak mij erg aan. Ook vind ik Francis erg professioneel. Je merkt dat ze veel ervaring heeft in dit vak, goed luistert, aandacht heeft voor jou als persoon en inhoudelijk goed op de hoogte is.

Na een kennismakingsgesprek ben ik bij Francis gestart in een groepstraject. Het was prettig om andere mensen te spreken die met dezelfde vragen bezig zijn als ik. De opdrachten waren intensief maar leuk om te doen en hebben mij veel inzicht in mezelf gegeven. Ondanks dat ik al veel dingen had gedaan om erachter te komen wat ik wil, heeft dit traject mij verrassende nieuwe inzichten opgeleverd. Ik weet nu welke kant ik op wil.

Ik kan het iedereen aanraden om een loopbaantraject bij Francis te gaan volgen. Ze inspireert je om echt je hart te volgen en geen genoegen te nemen met een 7. Ze is heel gedreven in wat ze doet en wil alles wat in haar vermogen ligt doen om je te helpen.

Annemarie

Een collega tipte mij om dit ontwikkeltraject te gaan volgen. Zij had dit ook bij Francis gedaan en had hier positieve ervaringen opgedaan. Gezien het feit dat ik, binnen dezelfde organisatie, een andere functie had gekregen leek het mij een meerwaarde. Het doel van het traject was mezelf gaan ontwikkelen binnen deze functie en zicht krijgen op mijn kwaliteiten. 
Dat doel heb ik behaald! De TMA talenten analyse gaf een duidelijk en herkenbaar beeld. Door de positieve gesprekken a.h.v. praktijkvoorbeelden en door de zinvolle opdrachten kwam ik steeds dichter bij mijn doel. Ik kon de tips gelijk toepassen in de praktijk, wat het traject heel concreet maakte. Wat mij voornamelijk heeft geholpen was het maken van een overzicht met alle taken die binnen mijn functie passen (of niet). Dit geeft mij houvast. Daarnaast vond ik de opdrachten creatief en heel helpend om te werken naar mijn gestelde doel.
Ik heb Francis ervaren als een heel prettig mens; positief, duidelijk en oplossingsgericht. Vanaf het begin voelde ik me vertrouwd bij haar en kon ik me openstellen voor haar adviezen. Om het traject online te volgen was totaal geen belemmering. 
Francis, enorm bedankt! Ik heb al een aantal mensen getipt het traject bij jou te doen. Hopelijk gaan zij ook de stap zetten die ik heb gedaan! 

Caroline

Via via kwam ik terecht bij Francis als loopbaancoach. Ze had op dat moment een aanbod voor een loopbaangesprek op haar facebook staan, dus besloot ik daar meteen op te reageren. En daar heb ik tot op de dag van vandaag geen seconde spijt van gehad. 

Toen ik begon bij Francis was ik net afgewezen bij de politie en werkte ik full-time in de horeca. Ik voelde dat ik niet helemaal op mijn plek zat in de horeca, maar wist niet goed wat ik dan nog meer leuk zou vinden behalve bij de politie werken. Ik moest mijn oogkleppen open zetten, zodat ik verder kon kijken naar wat ik dan wel wilde. Daarbij heeft Francis mij ongelofelijk fijn en goed bij geholpen. Op het begin kijkt ze niet alleen naar je werksituatie, maar ook zeker naar jezelf als persoon, dat vond ik ook erg prettig.

Ook de fijne opdrachten waar ik mezelf beter heb leren kennen en beter inzicht in mezelf heb gekregen hebben mij erg geholpen. Ik ben 10 sessies bezig geweest om te onderzoeken wat ik precies wilde. De laatste 2 sessies waren puur gebaseerd op het solliciteren, dit vond ik achteraf heel fijn omdat we van stap 1 tot 10 er samen naar keken. 

Voordat ik dit traject in ging vond ik het raar dat ik via beeldbellen moest communiceren met iemand die ik nog nooit gezien had. Maar het voelde na 5 min al meteen heel vertrouwd. Conclusie, ik raad iedereen die een loopbaancoach zoekt aan bij Francis het traject te volgen. 

Britt

Ik vond het heel erg fijn om een loopbaantraject te volgen omdat het je helpt om stapje voor stapje dichter bij je droombaan te komen. Iedereen die niet helemaal lekker in zijn werk zit kan ik het aanraden. Francis is een fijne coach en brengt een goede opbouw en logica aan in de sessies. Dat heeft me erg veel inzicht gegeven in wat ik zoek en wat ik belangrijk vind. Na de eerste sessies kreeg ik wel het gevoel dat ik vooral heel veel losse puzzelstukjes zag en geen samenhang maar Francis begeleidt dit goed en geeft vertrouwen dat het goedkomt. Het mooiste vond ik dat Francis zo open en positief is en je echt laat denken vanuit je dromen! Zonder overigens vaag te worden want ik ben zelf heel erg praktisch en realistisch maar het ‘out of the box’ denken hielp me wel om alle opties op een rij te zetten. Ik heb het groepstraject gevolgd en dat was zo waardevol want ik kreeg bijna iedere keer wel een goede vraag of opmerking van mijn groepsgenoten. Iedereen denkt echt mee met elkaar en je deelt alle opdrachten en ook dat levert leuke nieuwe ideeën op. Het idee dat iedereen worstelt met de zelfde vragen geeft goede moed en vaak was het ook echt gezellig. Zelfs online dus met allemaal onbekenden, heel bijzonder! Ik heb nu echt een goed beeld van wat ik wil en ben vol goede moed aan het solliciteren naar mijn droombaan. 

Judith

In een moeilijke periode waarin ik herstellende was van een langere periode ziek zijn en mijn werkgever te kennen had gegeven niet verder met mij te willen, was ik ineens zoekende. Met vragen over mezelf en hoe ik nu verder moest met mijn loopbaan, kwam ik bij Finesse Loopbaancoaching, bij Francis.

Francis is naast erg professioneel ook lief, rustig, betrokken, ze bewaakt grenzen en ze kan erg goed luisteren. Tijdens ons kennismakingsgesprek kwamen al mijn twijfels en vragen aan bod: is dit de juiste tijd, heb ik hier voldoende energie voor, heb ik in deze situatie geen last van tunnelvisie, wat vind ik nou écht leuk, waar pas ik, enz. Alles was bespreekbaar en nog fijner: achteraf kan ik zeggen dat op alles een antwoord is gekomen. Het was intensief, maar ook fijn om bezig te zijn met de opdrachten, de reflectieverslagen en de gesprekken. Het gaf me energie. Onze gesprekken hebben me geholpen de regie terug in handen te krijgen en daarmee kon ik weer positief naar de toekomst kijken. Francis bewaakte de rode draad, voelde aan hoe breed ik mijn loopbaanvragen wilde trekken, legde de verbanden. Als ik me onzeker voelde, gaf haar positiviteit me weer het zetje in de goede richting.

Ik heb ervoor gekozen ook de TMA-analyse te doen. Dat was echt een cadeautje. Het heeft me inzicht gegeven in wat mijn drijfveren zijn en daarmee mijn talenten en ontwikkelingsmogelijkheden. Wat een positief instrument en een goede aanvulling op dit traject!

Nog tijdens mijn loopbaantraject, kwam mijn ideale baan voorbij. Francis heeft het loopbaantraject daarop aangepast en me geholpen met de sollicitatie. Mede daardoor en door het inzicht dat ik heb gekregen, kan ik binnenkort met deze baan starten.

Francis, heel erg bedankt voor je steun, kennis en inzichten tijdens dit traject! Ik ben heel blij met alle inzichten die ik over mezelf heb verkregen. Het was geweldig om uiteindelijk mijn eigen rode draad te zien. De puzzelstukjes zijn op hun plaats gevallen. Het heeft me weer vertrouwen gegeven, voor nu en voor in de toekomst. En dat gun ik iedereen die hier op zoek naar is.

Judith

Na meer dan 20 jaar in dezelfde branche gewerkt te hebben en vele reorganisaties te hebben meegemaakt was mijn baan veranderd van een functie met veel menselijk contact in een puur administratieve functie waar ik me absoluut niet prettig meer in voelde. Ook liep ik al lang rond met een idee in mijn achterhoofd om voor mezelf te beginnen. Maar wat dan? En hoe dan? En kan ik dat allemaal wel? Ik bleef maar in een kringetje ronddraaien zonder ergens toe te komen.

Toen kwam Francis op mijn pad! Ik volgde eerst een gratis webinar en werd meteen aangetrokken door haar rustige manier van doen en haar adviezen. Na een kennismakingsgesprek gingen we aan de slag. Opdrachten over o.a. kwaliteiten, ontwikkelpunten en loopbaanmotieven waren heel waardevol. Maar vooral ook het onderzoeken wat mij nu eigenlijk wel energie geeft en wat voor banen er dan allemaal mogelijk zijn gaf mij een goed inzicht in de mogelijkheden, maar zeker en vooral ook in mezelf. Wanneer ik het gevoel had dat ik vastliep was een gesprek met Francis genoeg om weer verder te kunnen.

Al snel kwamen we tijdens de gesprekken tot de conclusie dat ik niet wil kiezen en dat ook helemaal niet hoef: ik kan parttime in loondienst werken in een leuke sociale job en daarnaast mijn eigen bedrijf opzetten; the best of both worlds! Francis gaf me de tips en tricks die ik moet weten om ook dat goed te kunnen doen. Steeds weer geprikkeld worden om na te denken en door te zetten is precies wat ik nodig had en wat Francis me heeft gegeven. Dank je wel!

Jolanda

Droombaan ontdekken zonder oogkleppen

Ik was boventallig verklaard en al een aantal maanden zo breed mogelijk aan het zoeken naar mijn nieuwe droombaan. Ruim 20 jaar was ik communicatiespecialist. Ik merkte ik dat het communicatievak mij minder energie gaf. Ik kon er de vinger niet op leggen. Ik wist heel duidelijk wat ik niet meer wilde en wat ik goed kan. Ik was al een opleiding gestart die mijn trok. Dankzij deze opleiding en verschillende UWV scholingen had ik meer inzicht gekregen. Het was nog niet concreet waar ik naar op zoek was. Een kennis attendeerde mij op LinkedIn oproep van Francis voor een oriënterend gesprek. Ik gaf haar aan: “Ik denk dat ik weet wat ik wil, maar durf nog niet over die drempel te stappen. Wat houdt mij tegen? Het onbekende, maar mijn gevoel zegt dat nu het moment is om voor mijzelf te kiezen…Help mij om mijn droombaan te ontdekken zonder oogkleppen.” Dit eerste gesprek met Francis voelde goed. Dat geldt voor het hele loopbaanadviestraject.

Ze is oprecht, luistert goed naar je en vraagt door zonder oordeel. Tijdens en na elk gesprek gaf ze mij opdrachten die pasten bij wat er op dat moment boven water kwam. De top 5 van mijn belangrijkste waarden, normen en energiegevers is één van de meest waardevolle instrumenten geweest voor mij. Samen met de andere opdrachten heeft Francis mij geholpen geduldig te zijn, te durven vertrouwen op het proces en op mezelf en om uit mijn hoofd te komen. Zo vielen alle puzzelstukjes op hun plek. Samen met het afronden van mijn opleiding voelde het als thuiskomen. Ik ben mijn drempel over…Ik ben Vitaloog en ben als ZZP’er vol energie en zin gestart!

Anke

Ik ging steeds vaker niet blij naar mijn werk en kwam er ook niet voldaan van terug. Ik heb 32 jaar in dezelfde branche gewerkt, waar ik best goed in was, maar waar ik nog maar weinig voldoening in had.
Francis heeft mijn ogen geopend door in te laten zien dat waar je goed in bent niet ook altijd bij je past. Dat je kernwaarden heel belangrijk zijn en dat je kwaliteiten bezit, die je dus in een nieuwe baan kunt toepassen, waardoor je dus wel gelukkig wordt en het energie oplevert i.p.v. kost.
Francis is naast een héél professionele coach, ook een ontzettend lief, betrokken, meedenkend en inlevend persoon. Ze maakt altijd tijd voor je. En als je je wat onzeker voelt dan zorgt zij er na een sessie wel voor dat je weer positief gaat denken over je nieuwe stap in de toekomst, want het is natuurlijk best heel spannend.
Je leert jezelf ontzettend goed kennen in dit traject, en ik vond het heel verrassend dat je juist moet profiteren van de kwaliteiten die je al bezit.
In het beroep wat er tenslotte voor mij is uit gekomen, heb ik nog voordat het traject was afgelopen een baan gekregen waar ik 1 januari ga beginnen. Ik ga eindelijk het werk doen wat écht bij me past!
ps: ze heeft me ook fantastisch begeleidt bij het schrijven van de sollicitatiebrieven en het maken van een goede CV.

Jenny

Verder, maar vooral breder kijken dan je neus lang is.

Afgelopen jaar was een zoektocht naar de leukst passende baan. Ik wist dat ik zou stoppen bij mijn laatste werkgever, maar wat ging ik dan doen? Op Linkedin zag ik een bericht van Francis dat je een 1e gesprek met haar kon voeren zonder kosten. Dat sprak me aan, ik had nog helemaal niet nagedacht over een traject, maar wist wel dat ik er alleen niet goed uitkwam.

Tijdens dat gesprek hadden we direct een klik en zagen we overeenkomsten in onze loopbaan tot nu toe. Ik had al snel duidelijk dat dit traject me verder zou brengen. Ik had handvaten nodig hoe ik erachter kwam waar ik nu het meest blij van werd. De basis was gelegd voor mezelf en we konden het traject beginnen.

Doordat Francis prettig is in de omgang en haar mening niet oplegt, maar je zelf laat nadenken voelt het heel ongedwongen. A.d.h.v. een gesprek en vervolgens 1 of meerdere opdrachten kwam ik er beetje bij beetje achter dat het niet zozeer gaat om waar je goed in bent, maar vooral wat je leuk vindt en dat de waarden overeen moeten komen. Mijn waarden zijn de basis en als die niet overeen komen met die van jouw werkgever gaat het schuren. In mijn geval was het mijn onderbuikgevoel wat aangaf dat het niet meer paste en door tal van opdrachten kwam ik erachter dat dit te maken had met mijn waarden die zo dicht bij mij staan. De tijd tussen verschillende gesprekken bepaal je samen. Over de gehele linie was ik meestal erg gemotiveerd met m’n opdrachten bezig en netwerkgesprekken, maar Francis heeft me ook gecoacht als ik het even niet zag zitten. Ze geeft je vertrouwen in je kunnen en af en toe een oppepper.

Haar manier van doen, mensenkennis, ervaring in werving & selectie en ervaring op personeelsgebied in combinatie met de juiste opdrachten op het juiste moment waren voor mij een goede mix en gaven mij een heel fijn traject. Je hebt de tijd nodig om na te denken, je neus te stoten, er met anderen over te hebben en dingen te laten bezinken. Mijn traject duurde ongeveer 5 maanden.

Ik weet nu waar ik het meest blij van word qua werk en qua cultuur binnen een organisatie. Dit moet passen, je moet je thuis voelen en geprikkeld worden om het beste uit jezelf te halen.

Karin

Ik ben via internet in contact gekomen met Finesse Loopbaancoaching na een problematische 18 maanden werken in een nieuwe baan. Ik was op zoek naar wat ik precies wilde in een baan en wilde graag weer plezier hebben in mij werk en de uitdaging vinden zodat een werkdag niet elke dag een kwelling wordt. Vragen zoals: Wat vind ik leuk? Wat drijft mij in mijn werk? en Waar liggen nu eigenlijk mijn interesses?

In het begin was ik kritisch of een loopbaan traject mij wel zou helpen in het vinden naar die leuke nieuwe baan en of ik zou ontdekken welke baan nu echt bij mij past. Na het loopbaan programma te hebben doorlopen bij Francis heb ik zeker de antwoorden gekregen die ik zocht en het heeft juist mij erg geholpen een keuze te maken voor een nieuwe baan.

De sessies zijn constructief en de oefeningen leiden, magischer wijs, uiteindelijk tot de antwoorden op je vragen en meer. Zelf heb ik de additionele TMA-analyse als een goede toevoeging bevonden. Dit geeft je de mogelijkheid eindelijk eens goed te analyseren wie je bent, wat je sterke en zwakke competenties zijn en ook waar je interesses echt naar uitgaan i.c.m. de huidige banenmarkt. Al met al een geslaagd programma.

Ik zou Francis meteen bij iedereen aanraden. Ze is ervaren, flexibel, maakt echt de tijd voor je en heeft een luisterend oor om je vervolgens met goede adviezen de juiste richting in te sturen of je informatie te verschaffen waardoor je je kunt verdiepen in jezelf. Ze heeft een goede aanpak van oefeningen en sessies om het doel te bereiken.

Ik heb mezelf achteraf afgevraagd waarom ik niet eerder dit loopbaan traject had kunnen doen. Dit had mij achteraf vele problematische maanden gescheeld.

Johan

Het traject dat ik heb gevolgd bij Francis heeft me heel veel gebracht. Ik heb veel (meer) inzicht in mijn eigen kwaliteiten gekregen. Ik wilde heel graag concreet maken welke richting ik op moet gaan. Dat is gelukt. De opdrachten en gesprekken met Francis hebben me geholpen om de volgende stappen duidelijk te maken. Inmiddels de eerste stap ook al gezet. Heel blij dat ik dit traject hebt gevolgd!

Kim

Ik ben met Francis in contact gekomen, toen ik me, na lange tijd werkzaam geweest te zijn in dezelfde branche, weer op de arbeidsmarkt mocht gaan begeven. 
Hierbij wist ik dat ik deze branche uit wilde, maar wat wilde ….en kon ik dan?

ik was het zicht op mijn kwaliteiten,  drijfveren, energiegevers een beetje kwijtgeraakt en wat waren mijn werkwaarden en werkmotieven?
Ik zag door de bomen het bos niet meer en had behoefte aan hulp, om meer inzicht te krijgen, om mogelijkheden te trechteren.
Francis heeft mij hierbij, met behulp van uiteenlopende leuke opdrachten, op een hele prettige manier geholpen. Ik heb haar leren kennen als een vriendelijk en betrokken persoon. Ze is professioneel,  toegankelijk,  authentiek en oprecht geïnteresseerd. Het traject bij haar heb ik ervaren als een cadeautje voor mezelf.

Marleen

Afgelopen januari ben ik gestart als zzp-er. Een vriendin die ook zzp-er is raadde mij Francis aan om me te begeleiden. Ik had wat vragen die ik wilde beantwoorden: past mij het ondernemerschap, is dit wat ik wil, waar moet ik op letten, wat zijn opdrachten die bij me passen? Francis heeft mij enorm geholpen bij het beantwoorden van deze vragen. En na een paar afspraken vielen de dingen op hun plaats. Superfijn gespard ook met Francis over het ondernemerschap. Ik kan Francis iedereen aanraden die met bovenstaande vragen worstelt of om gewoon even je (gebrek aan) werkgeluk onder de loep te nemen. Want behalve een kundige loopbaancoach is Francis een heel prettig en open mens waardoor je je op je gemak voelt en alles bespreekbaar is!

Christiane

Via linkedIn kwam ik in contact met Francis. Zij heeft net als mij een achtergrond als P&O-adviseur en is voor zichzelf begonnen als loopbaanadviseur. Ik heb zelf de opleiding tot vitaliteitscoach gedaan en ik wil ook mijn eigen praktijk opzetten. Ik heb gebruik gemaakt van het ontwikkeladviestraject. Ben ik een ondernemer? En wat is daar voor nodig. Ik vond het prettig om met Francis te sparren hoe je een eigen bedrijf opzet. Wat zijn haar valkuilen en leerervaringen geweest en wat zijn mijn ontwikkelpunten. Francis denkt hierin met je mee en doet fijne suggesties waarmee je verder kan. Ik heb veel inzicht gekregen in mijzelf als ondernemer en wat je kan doen om je eigen praktijk te starten.

Judith

Francis heeft me weer in mezelf doen geloven. Door middel van gesprekken, opdrachten en het voorhouden van een spiegel op verschillende vlakken weet ik weer waar mijn talenten, interesses en drijfveren echt liggen. Ik heb de loopbaansessies als een echte verdieping in mezelf gezien, zowel op professioneel als persoonlijk vlak. Francis weet waar ze het over heeft en ik kan haar absoluut aanraden. Het heeft voor mij voor een ommekeer gezorgd in mijn carrière en daar ben ik haar dankbaar voor.
Francis, bedankt!

Jeroen

Francis heeft me geholpen om meer helderheid te krijgen over: wil ik blijven bij mijn baan of niet? en: wil ik een baan naast mijn coachpraktijk of niet? Met veel leuke en interessante oefeningen, waarbij ik meer leerde over mezelf op het gebied van werk en mijn interesses en capaciteiten, heb ik nu duidelijk wat ik graag wil op het gebied van werk! Francis weet goed waar ze het over heeft, is deskundig en leeft mee met je. Een fijn en leerzaam traject!

Anke

Finesse Loopbaancoaching heeft mij super goed geholpen om inzicht te krijgen in mijn eigen loopbaan en waarvan mijn hart gaat stralen. Door de verschillende opdrachten en sessies heb ik veel over mijzelf, mijn kernwaarden en competenties geleerd. Ondanks dat we de sessies online moesten doen vanwege Corona heb ik er alles uit kunnen halen. Francis is super behulpzaam, stelt goede vragen en is heel erg open. Ik heb het traject als zeer leerzaam en prettig ervaren en zou Francis ook zeker aanraden als loopbaancoach. Zeker haar enthousiasme zorgt ervoor dat je zelf ook enthousiast wordt.

Michelle

Het telefonische contact met Francis kwam al meteen vertrouwd over en vertaalde zij al goed hetgeen ik zocht. En dat was op dat moment verduidelijking van wie ik ben, wat ik wil en wat past er nu goed bij mij professioneel gezien. In het traject dat volgde moesten er opdrachten vervuld worden die stof tot nadenken gaven en welke vervolgens nauwgezet, met gevoel en betrokkenheid werden besproken. De terugkoppeling was iedere keer helder en duidelijk. Zodoende voelde de sessies heel vertrouwd aan vanaf het begin. Een ieder die het moeilijk vindt gevoelens en wensen te uiten, kan dit met vertrouwen bij Francis zeker wel doen. Het resultaat is dat ik een helder beeld heb van wat mijn kracht is, maar ook wat mijn minder sterke punten zijn en een duidelijke richting heb gevonden waar ik mee aan het werk kan. Het maakt het zoeken en vinden een opleiding makkelijker, want een hoop twijfels en zogenaamde mogelijkheden zijn weggevallen. En dus geeft het een gevoel van rust. Francis is een absolute topper en aanrader voor iedereen die ondersteuning kan gebruiken in zijn of haar zoektocht naar het vinden het type baan of vakgebied waar je als mens goed zou passen.

Marcel

Ik ben bij Francis terecht gekomen naar aanleiding van een bericht op LinkedIn over loopbaan oriëntatie. Na een uitgebreid kennismakingsgesprek over mijn vragen en twijfels m.b.t. mijn carrière ben ik gestart aan het traject. Wat ik erg bijzonder vind aan Francis is dat ik me continu heel serieus genomen heb gevoeld, haar professionaliteit en enorme betrokkenheid. Ze heeft me veel nieuwe inzichten gebracht (met name over wat ik belangrijk vind in een baan en mogelijkheden voor de toekomst) en vooral ook tools om situaties op een andere manier te benaderen. Ontzettend bedankt voor jouw begeleiding en tijd, Francis. Ik heb zowel nu als later veel baat bij jouw tips en de kennis van mijn persoonlijke waarden.

Ashna

Ik ben zeer tevreden over de loopbaancoaching van Francis. Ik zou het iedereen willen aanraden. Binnen mijn organisatie kreeg ik een nieuwe rol. Vanwege deze nieuwe rol heb ik coaching aangevraagd. Francis tipte mij meteen ook over de subsidieregelingen die toen beschikbaar waren. We zijn gestart met het afnemen van een TMA. Door het afnemen van dit instrument heb ik een duidelijker beeld gekregen wat mijn talenten en drijfveren binnen mijn werk zijn. Vervolgens zijn we middels afspraken dieper op situaties in mijn werk in gegaan. Steeds met de TMA er naast. De coachinggesprekken zijn daardoor super waardevol geworden. Ik kan zeggen dat ik nu steviger in mijn nieuwe functie sta! Dank je wel, Francis!

Cindy

Francis heeft mij op bekwame wijze geholpen met de voorbereidingen op de keuze van een nieuwe rol binnen mijn huidige organisatie. Ik vond het fijn om met haar te kunnen sparren over de nieuwe inzichten die ik aan de hand van een aantal tests en oefeningen heb verkregen. Mijn ontwikkelplan is nu weer helemaal opgefrist en ik heb een goed en breder beeld gekregen van rollen die mij passen.

Stephan

Ook als je wel op de goed plek zit of denkt te zitten, heb je soms behoefte om verder te kijken dan de dagelijkse gang van zaken. Francis heeft me o.a. dmv opdrachten, geholpen aan nieuwe inzichten over mijn competenties en kwaliteiten maar het heeft me ook meer inzicht gegeven in de zaken waar ik waarde aan hecht qua loopbaan. Dit gaat me zeker verder helpen in mijn carrière!

Floor

Francis heeft me echt geholpen bepaalde inzichten te vormen. Daarnaast ook gemotiveerd mijn dromen te volgen. Dank je wel Francis, je bent een topper!

Maud

Na een reorganisatie binnen het bedrijf waar ik werkte, kreeg ik de ruimte en de tijd om uit te zoeken wat ik nu echt wilde met mijn werktoekomst. Ik wilde erachter komen of het ondernemerschap iets voor mij zou kunnen zijn. Tijdens mijn 1e contact met Francis was er direct een klik. We hebben ongeveer dezelfde achtergrond qua werkgebied en dat voelde goed. Al vrij snel in het traject werd duidelijk dat ik de route richting het ondernemerschap ging bewandelen. En werd de loopbaancoaching van Francis langzaamaan veranderd in business coaching. Samen met Francis heb ik de overgang van loondienst naar het ondernemerschap gemaakt. Het was zo fijn dat ik in deze overgangsfase iemand had waar ik op terug kon vallen, die zelf de overgang van loondienst naar het ondernemerschap al had bewandeld en deze kennis en ervaring met mij kon delen, die niet oordeelt, die altijd voor me klaar stond, maar wel steeds een spiegel met reflectie en een kritische blik teruggaf. Om bovenstaande zou ik Francis zeker aanraden, maar ook omdat ze gewoon een fijn mens is!
Na 6 maanden is ons ‘loopbaan’ traject voorbij, maar afscheid nemen hebben we niet gedaan. Het traject heeft ons verbonden voor de werktoekomst!

Suzanne

Lieve Francis,
Bedankt voor de fijne gesprekken die we hebben gehad. De opdrachten die je hebt gegeven hebben me veel inzicht gegeven. Ook voor mij ben jij een waardevolle en positieve coach geweest.

Linda

Afgelopen dinsdag heb ik mijn ontwikkeladvies traject afgesloten bij Francis. Ik kwam bij haar op het moment dat ik twee maanden thuis zat zonder werk. Ik stoeide met vragen als: Wie ben ik? Wie wil ik zijn? Wat wil ik? Wat voor baan past nog meer bij mij?

Tijdens het loopbaancoach traject heb ik enorm veel geleerd. Ik heb een overzicht gekregen van mijn kwaliteiten en waarden in het leven. De arbeidsmarktscan heeft me helderheid gegeven over de verscheidenheid van banen op de arbeidsmarkt en de inhoud van banen die mij interesseren. Ze heeft me geholpen bij het opstellen van een interessant CV en heldere motivatie- en sollicitatiebrieven. Het belangrijkste wat het met heeft opgeleverd is duidelijkheid over de banen die mij passen. Ik ben nu gericht aan het solliciteren, omdat ik weet wat ik wil en wat bij mij past. Ik heb zelfs al mijn eerste sollicitatiegesprek gehad en heb er vertrouwen in dat ik binnenkort weer met plezier en voldoening aan het werk ben. Zonder het loopbaancoach traject had ik nooit zo snel antwoorden gekregen op mijn vragen.

Francis heeft mij enorm geholpen en heb het ervaren als enorm waardevol! Francis is iemand die heel goed kan luisteren, stelt je op je gemak, heeft inlevingsvermogen en denkt met je mee. Ze is erg behulpzaam, geeft fijne voorbeelden en stelt goede vragen! Door al haar ervaringen heeft ze veel kennis van de arbeidsmarkt! Een hele fijne, waardevolle en positieve coach voor mij en ik denk wel voor iedereen!

Marleen

Met veel plezier heb ik samengewerkt met Francis. Ze is een open, positief, scherp, transparant en eerlijk persoon. Ik heb veel geleerd, wie ik ben, waar ik nu sta, wat ik wel en niet leuk vind. Door de opdrachten en het doorvragen van Francis word je getriggerd om verder te denken dan je in de eerste instantie zou doen. Ik heb ook zeker weerstand gekend, maar hoe mooi als je doorzet en je trots kan zijn wat het uiteindelijk teweeg kan brengen…

Gun jezelf deze stap!

Simone

December 2020, Een terugblik op een mooi, leerzaam loopbaantraject. Op positieve, krachtige wijze heb jij de samenwerking in het loopbaantraject vorm gegeven. In korte tijd is het gelukt om mij steeds meer verdiepende inzichten te geven op mijn loopbaanvragen. Een loopbaan van 25 jaar, aangevuld met verschillende cursussen en opleidingen. 

De vragen waarmee ik bij jou kwam: in welke werkomgeving kom ik het best tot mijn recht. Van welke werkzaamheden of functies krijg ik energie en liggen mijn kwaliteiten. Wat is nodig om dit te bereiken. Hoe kan ik het in mijn huidige werk inzetten of creëren. 

Op een uitnodigende manier heb je mij uitgenodigd en uitgedaagd om zelf tot antwoorden te komen. Dit heb je gedaan met verschillende opdrachten, vragenlijsten, gecombineerd met gestructureerde verdiepende vragen. Jij zorgde daarin ook voor de structuur en het behouden van de focus. De wijze waarop jij dit vorm hebt gegeven hebben er bij mij voor gezorgd dat de antwoorden en inzichten ook echt van mij voelen. Juist dat laatste geeft vertrouwen. Door de combinatie van antwoorden, inzichten en vertrouwen heb ik gesolliciteerd. Met positief resultaat binnen twee weken na de laatste afspraak. 

Ik gun iedereen een loopbaancoach als Francis.

Katinka

Erg bedankt voor alles en succes met de praktijk en de toekomst! Ik heb veel van je geleerd en je bent een fijne coach!

Femke

De vraag waarmee ik voor het ontwikkeladvies bij Francis kwam was gericht op door ontwikkeling: in welke richting kan ik me ontwikkelen (ik zit in een door groei functie), wat past bij me en welke opleiding hoort hierbij? Francis heeft onder andere competentie- als interessevragenlijsten afgenomen, de arbeidsmarktscan gedaan en me wegwijs gemaakt in een database waardoor ik stapsgewijs kan zoeken naar wat bij mij past. Wat mij erg helpt is dat het heel concreet wordt gemaakt met behulp van een ontwikkelplan, waarin ik voor mezelf de vervolg stappen vaststel. Een waardevolle aanvulling zijn de feedback vragen aan vrienden en collega’s waardoor je vanuit je krachten gaat verder denken, dit in combinatie met competenties en interesses hebben mij in de goede richting geholpen. Ik kan weer verder! Los van alle “technische lijsten” en de database heb ik Francis als heel flexibel en betrokken ervaren: ze past haar plan ter plekke aan om mij zo goed mogelijk te helpen bij de vragen die op dat moment speelden.

Y. Quispel

Ik kwam bij Francis met o.a. de vraag of ik wel de juiste opleiding gedaan had. Ik vroeg mij af of er wel genoeg uitdaging zou zitten in het werkveld voor mij in deze sector. Tijdens de sessies van het ontwikkeltraject heeft Francis mij een waardevolle interesse en competitie test laten maken. Hierdoor heb ik bevestiging gekregen dat ik wel de juiste opleiding gekozen heb. Door het ontwikkeltraject heb ik meer inzichten gekregen in de verschillende beroepen in de sector waarin ik afgestudeerd ben. Francis heeft mij opdrachten gegeven waarmee ik mezelf beter heb leren kennen als persoon, welke kwaliteiten ik heb en waar ik rekening mee moet houden als ik opzoek ga naar een baan. Francis heeft mij geholpen met de verschillende vragen die ik had en heeft een stukje onzekerheid weggenomen door goed te luisteren en professioneel advies te geven. 

Tessa

Ik heb een kort coaching traject gevolgd bij Francis, echter kan ik zeggen dat deze paar sessies mij zeker geholpen hebben bij mijn vraagstelling. Op basis van mijn werkloze situatie vanwege de corona crisis was ik zoekende naar een andere branche waarin
mijn kwaliteiten en interesses mogelijk ook tot zijn recht zouden komen. Francis voelde goed aan wat voor mij waardevolle opdrachten waren. Deze hebben mij dan ook een duidelijk en uitgebreid inzicht gegeven betreffende voor mij nog onbekende sectoren en functies. Naast deze vraag wilde ik ook graag de mogelijkheden onderzoeken t.a.v het starten als ondernemer. Ook hierin heeft Francis mij geholpen, zowel d.m.v de opdrachten als vanuit persoonlijke tips. Vind je het fijn om met iemand te werken die doeltreffend te werk gaat, op een praktische en flexibele manier en graag met je meedenkt dan raad ik Francis zeker aan! Ze vraagt goed door en helpt je daarbij om anders naar zaken te kijken. Persoonlijk vond ik het traject erg waardevol.

Sharon

Ik kan Finesse Loopbaancoaching absoluut aanraden. Francis Chavernac – van Gompel is naast het feit dat zij een professionele loopbaancoach is, een prettige persoon om mee samen te werken. Zij is punctueel, altijd goed voorbereid en heeft ervoor gezorgd dat de antwoorden die ik had bij de start van het loopbaantraject beantwoord zijn. Daarnaast heeft zij mij nieuwe invalshoeken en aanbevelingen meegegeven die als handvatten dienen om mijn verdere loopbaan gestalte te geven.

Jean-Pierre

Tijdens mijn zoektocht naar een nieuwe uitdaging vond ik het prettig om met een professionele loopbaancoach te onderzoeken in welk type functie en op welke positie binnen de arbeidsmarkt ik, met mijn specifieke achtergrond, ervaring, kennis, eigenschappen, ambities en wensen goed op mijn plek zou zitten en de meeste voldoening zou kunnen halen. Ik had gelijk een klik met Francis. Ik heb haar ervaren als iemand met een warme, prettige persoonlijkheid. Zij gaf blijk van een groot inlevingsvermogen en menselijk inzicht. Ze communiceert aangenaam, zonder oordeel, geeft stof tot nadenken, toegespitste opdrachten en waardevolle inzichten. Dat maakt dat het veilig voelt je open te stellen. Ofschoon ik gaandeweg een fantastische nieuwe baan aangeboden kreeg, hebben we het door ons tevoren gedefinieerde traject volledig afgerond, zodat ik ook voor langere termijn mijn zakelijke toekomstvisie en doelen helder heb.

Yvonne

Welk soort werk past bij mij? Na 5 jaar werkervaring wilde ik bewuster richting kunnen geven aan mijn loopbaan. De combinatie van opdrachten en reflectiegesprekken met Francis is goud waard. Het heeft mij inzicht gegeven in mijn sterke en minder sterke eigenschappen, wat ik belangrijk vind in een baan en daarmee ook inzicht in wat wel en niet bij mij past. Ook vanwege haar deskundige, positieve en open houding raad ik iedereen een traject met Francis aan. Ik wil je (nogmaals) heel erg bedanken voor het traject, ik had een mooi resultaat verwacht, maar het hele traject in combinatie met de TMA analyse was gewoon top. Het maken van de opdrachten en tests hebben mij veel geholpen, maar het meeste inzicht kreeg ik tijdens het bespreken ervan in onze gesprekken. Dankjewel!

Marijke

Jouw coachingstraject heeft me echt goed geholpen toen ik even helemaal vast zat, ben met frisse zin gaan zoeken en heb midden in de coronatijd redelijk snel een hele leuke baan gevonden: voeg dat ook maar toe aan je successen 🙂

Ton

Toen ik begon aan het traject was ik net begonnen als zelfstandig ondernemer. Na ruim 20 jaar werkervaring in de IT had ik besloten om als zelfstandig coach aan de slag te gaan. Ik had net een 3 jarige post-hbo opleiding tot coach afgerond en begon vol goede moed als zelfstandig coach. Na een maand vol goede ideeën begin de twijfel; “Wil ik dit wel echt?” “Kan ik voldoende verdienen als coach?” “Ik vind IT ook nog leuk, maar ik ben nu coach. Hoe kan dat nou?” En als grootste vraag: “Wat wil ik nu echt en wat vind ik echt leuk om te doen?” Kortom, ik liep helemaal vast in alles wat ik leuk vond. Daardoor deed ik helemaal niets meer omdat er geen focus meer was.

In het traject was er ruimte voor alles wat ik leuk vond. Of het nou realistisch was of niet, alles mocht er zijn. Tussen de sessies door ben ik aan de slag gegaan met de opdrachten. Daar kon ik alles zijn, dat was erg leerzaam en gaf veel inzicht. In een opdracht ben ik gaan zoeken naar mijn kwaliteiten. Hierdoor kreeg ik een veel zekerder zelfbeeld en focus op wie ik ben en wat ik wil. Mijn grootste inzicht kwam echter al in een van de eerste sessies toen we op zoek gingen naar mijn waarde. Wat is echt belangrijk voor mij in het leven. Dat heeft me geholpen om een pad te kiezen dat echt bij mij past.

Ik merkte in de verschillende sessies dat Francis veel ervaring heeft met een dergelijk traject. Francis gaf goede feedback op mijn ingeleverde huiswerk bij aanvang van de sessies. Ze kon de wirwar aan informatie die ik doorstuurde door mij laten ontrafelen zodat er structuur en overzicht ontstond. Er waren heel veel leuke en vooral erg nuttige oefeningen die ik heb gemaakt in de verschillende sessies. Zonder te sturen of oordelen heeft Francis mij geholpen om mijn eigen overzicht te maken. Daardoor heb ik nu weer focus en weet ik wat ik wil gaan doen. Uiteindelijk bewandel ik nu een andere weg dan de weg die ik gekozen had toen ik binnen kwam. De sessies hebben mij als zelfstandig ondernemer weer de focus gegeven die nodig is om goed te kunnen ondernemen.

Gert-Jan

Onder begeleiding van Francis heb ik het 45+ ontwikkeltraject gevolgd in vier sessies. Mijn belangrijkste doelstelling was het toetsen van mijn huidige functie inhoud ten opzichte van mijn persoonlijke voorkeuren en kwaliteiten. Met behulp van gerichte oefeningen/opdrachten en de professionele hulp vanuit Francis ben ik erin geslaagd om meer helderheid te krijgen. De uitkomst helpt mij bij het verder richting geven aan mijn carrière en daar ben ik Francis bijzonder dankbaar voor!

Erwin

Recent heb ik de hulp van Finesse Loopbaancoaching ingeroepen. Ik worstelde met meerdere werkgerelateerde vragen. ” Voldoet mijn werk nog wel aan mijn wensen en verwachtingen, waar krijg ik nu eigenlijk energie van, is een studie wellicht noodzakelijk en wat wil ik met de rest van mijn werkbare leven” om er een paar te noemen. Veel vragen waar ik met hulp van Francis een antwoord op heb gekregen door het maken van verschillende soorten opdrachten en door reflecterende gesprekken in een ongedwongen setting. Francis is betrokken en geeft met ervaren hand sturing aan jouw zoekproces. Ik stapte met een frisse blik, een uitgebreid stappenplan en zonder resterende vragen de deur weer uit. Doordat ik nu weer duidelijk voor ogen heb wat ik wil in mijn werk en wat mijn kwaliteiten en energiegevers zijn houd ik zelf de regie in handen van mijn werkgeluk en de effecten daarvan merk ik nu al.

Francis

In een korte tijd ben ik twee keer overgestapt van werkgever, wat mij uiteindelijk aan het denken heeft gezet. Is dit het wel het beroep waar ik gelukkig van word? Ik merkte dat ik deze vraag niet alleen kon beantwoorden waarna ik al snel bij Francis terecht kwam. Na een positief kennismakingsgesprek ben ik het loopbaantraject in gegaan. Het idee dat ik er mee bezig was en de prettige sfeer tijdens de contact momenten gaf een hoop rust. Bij Francis voelde ik mij op mijn gemak en daardoor kon ik mijzelf zijn. Daarnaast heeft Francis mij de handvatten gegeven om de antwoorden op mijn vragen zelf te beantwoorden. Ik kijk met een goed gevoel terug op dit traject met dank aan Francis.

Ramon

Terechtgekomen in een baan waarin ik mij niet prettig voelde ging ik twijfelen of ik nog wel in het juiste vakgebied bezig was. Via het ontwikkeltraject 45-plus ben ik met Finesse in contact gekomen en ben ik met Francis op zoek gegaan naar antwoord op mijn vragen. Francis geeft daarbij de ruimte zodat jezelf je keuzes kunt maken. Hierbij kreeg ik wel met gerichte opdrachten de tools aangereikt die ik nodig had om inzicht in mijzelf te krijgen en die keuzes te kunnen maken. Het voelde heel fijn om mezelf te herijken en mijn belangrijkste eigenschappen en waarden opnieuw te benoemen. Francis weet een heel ontspannen en prettige sfeer te creëren waardoor je jezelf kunt zijn en ik met een open blik naar mezelf kon kijken. Hierdoor kwamen de antwoorden die ik zocht eigenlijk als vanzelf. Dit traject voelde voor mij als een heel fijn en vanzelfsprekend proces waardoor ik meer rust heb gekregen en heel veel zin om de volgende stap in mijn carrière te gaan zetten. Hartelijk bedankt daarvoor!

Ton

Bij Finesse heb ik het Ontwikkeltraject 45+ gevolgd. Via dit traject heb ik meer inzicht in mezelf gekregen en ga ik met vertrouwen mijn verdere toekomst tegemoet. Dit heb ik bereikt zeker dankzij de professionaliteit en persoonsgerichte coaching van Francis. Veel dank hiervoor en succes met Finesse!

Marleen

Dit kort loopbaantraject met Francis was een prettige ervaring. Naast ruimte en tijd om tot reflectie te komen, biedt Francis een goed luisterend oor en de nodige houvast door middel van beproefde werkmethodes. Ik kan in ieder geval weer een hele tijd vooruit! Waarvoor dank! 

Froukje

De subsidieregeling ontwikkeladvies voor 45 plussers kwam steeds vaker in het nieuws en heeft ook mij te denken gezet. Al 27 jaar werkzaam binnen de uitzendbranche. Dagelijks bezig de juiste kandidaat voor die technische functie zien te krijgen. Het zit in mijn aard door te gaan, een groot verantwoordelijkheidsgevoel en loyaliteit naar de organisatie spelen daarin een grote rol. Hoe belangrijk is het, ook bij jezelf stil te staan!? Wie ben ik?  Wat vind ik leuk? Wat zijn mijn ambities? Wat wil ik? Deze kans aangegrepen en samen met Francis de uitdaging aangegaan. Om eerlijk te zijn, vond ik het best spannend, je weet tenslotte niet precies wat je te wachten staat. Dit gevoel was ook weer snel verdwenen want Francis is iemand waarbij je je meteen op je gemak voelt. Ze legt heel rustig en duidelijk uit wat de bedoeling is en ze geeft je de ruimte voor eigen inbreng. Haar waardering, professionele en persoonsgerichte werkhouding spreken mij heel erg aan. Ik ben trots op het eindresultaat, waar ikzelf heel hard aan gewerkt heb maar waarin Francis de coachende factor was. Dank je wel Francis en succes met Finesse.

Connie

Ik heb Francis ervaren als een fijne en deskundige loopbaancoach. Door haar natuurlijke en rustige uitstraling voel je je al snel op je gemak en kun je helemaal jezelf zijn. Daarnaast is ze heel enthousiast, kan goed luisteren en werkt heel gestructureerd.
Zelf heb ik de TMA analyse door haar laten afnemen ter ondersteuning voor mijn loopbaan- en persoonlijke ontwikkeling. Het was verrassend hoe ik mezelf helemaal herkende in de bespreking van de rapportage na de tijd. Een mooie basis voor mij om verder mee aan de slag te gaan.

Natasja