fb

Podcast 7: met een zo breed mogelijk vizier kijken naar die volgende baan, waarom én hoe doe je dat?

Jouw werk bestaat niet alleen uit de functie maar uit nog meer onderdelen zoals: de organisatie, je collega’s de sfeer etc. We zijn snel geneigd om allerlei opties uit te sluiten maar als jij niet weet wat die baan moet zijn dan is het goed om juist alle opties zo lang mogelijk open te houden. Waarom dat zo is en hoe je dat het beste kunt doen, vertel ik je in deze podcast.

Duur: 20 minuten
Opgenomen op: januari 2022

Podcast 6: subsidie regelingen en andere potjes voor loopbaancoaching

Er zijn regelmatig subsidieregelingen waarmee je gratis een loopbaantraject kunt volgen bij een Loopbaancoach. Maar er zijn ook andere potjes, budgetten en regelingen die het inzetten van een Loopbaancoach mogelijk maken. In deze podcast vertel ik je wat die mogelijkheden zijn. 

Duur: 13 minuten
Opgenomen op: 9 december 2021

Podcast 5: waarom (bij) jezelf blijven zo belangrijk is in jouw zoektocht naar die baan die écht bij je past

In deze podcast vertel ik je waarom het zo belangrijk is om (bij) jezelf te zijn en te blijven vanaf het moment dat je gaat onderzoeken waar nou jouw hart ligt in je werk en tijdens het solliciteren. Zelfs tot aan het moment dat je die baan hebt gevonden.

Duur: 19 minuten
Opgenomen op: 4 november 2021

Podcast 4: even voorstellen, dit ben ik

Wie ben ik, wat is mijn achtergrond en mijn guilty pleasure, hoe en waarom heb ik de keuze gemaakt om Loopbaancoach te worden. Waarbij ik als geen ander weet hoe het is om niet te gelukkig zijn in je werk, niet te weten waar je dan wél blij van wordt en nu vervolgens te doen waar ik heel gelukkig van wordt.

Duur: 9 minuten
Opgenomen op: 23 oktober 2021

Podcast 3: Het effect van het duidelijk weten wat je volgende baan moet zijn

Als je niet weet wat je volgende baan moet zijn dan werkt dat vraagteken in alles door. Niet alleen pak je je zoektocht waarschijnlijk verkeerd aan maar ook je sollicitaties zijn minder succesvol. Terwijl het wél duidelijk weten wat die baan moet zijn juist positief doorwerkt in alles. Maar hoe dan precies?

Duur: 10 minuten
Opgenomen op: 14 oktober 2021

Podcast 2: jouw kwaliteiten: wat jij WILT versus wat jij KUNT in jouw werk

Er wordt vaak gezegd: je moet doen waar je goed in bent. Maar ik denk daar anders over, ik vind dat je moet doen waar je blij van wordt en dat kan wat anders zijn dan waar je goed in bent. Deze podcast gaat over jouw kwaliteiten. Hoe kijk jij naar jouw kwaliteiten en hoe zien anderen deze kwaliteiten?

Duur: 9 minuten
Opgenomen op: 10 oktober 2021

Podcast 1: signalen die erop wijzen dat je niet op je plek zit in je werk

Er zijn verschillende signalen waaraan jij kunt herkennen dat jouw werksituatie niet goed voor je is. In deze podcast noem ik deze signalen en ik licht ze toe. Het zijn signalen die vaak voorkomen als je geen werkplezier meer ervaart en die veel mensen herkennen die ongelukkig zijn in hun werk.

Duur: 11 minuten
Opgenomen op: 2 oktober 2021