fb
Ik hoop dat je fijne feestdagen hebt gehad en het nieuwe jaar goed bent begonnen. Misschien heb je nog vakantie en misschien ben je alweer aan het werk.

In een vakantie denken veel mensen na over hun werk en zeker in een nieuw jaar wordt vaak besloten: dit wordt het jaar waarin ik werk wil gaan doen waar ik gelukkig van word.

En veel mensen vinden dan veel dingen leuk om te doen, als ze nadenken over een volgende baan. Misschien geldt dat ook voor jou?

Mijn mening: dat is eigenlijk alleen maar fijn. Er zijn ook mensen die heel weinig leuk vinden, dat is een stuk lastiger.

Het nadeel van veel leuk vinden is vaak dat je niet goed kunt kiezen, óf niet goed kunt voelen wat je nu het allerleukste vindt. Waarschijnlijk schiet je daarbij op een aantal vlakken ook nog van links naar rechts zoals:
❓wat WIL jij versus wat KUN jij?
❓WAT moet die baan zijn versus HOE kom je daar, HOE pak je dat dan aan? (zeker als het een heel ander soort functie is dan je tot nu toe hebt gedaan)?
❓je zou wel graag willen versus maar het is ook heel spannend
❓je brein dat graag vasthoudt aan het bekende en vertrouwde versus jouw hart dat wel graag zou willen

Daarnaast vergelijken we vaak ook appels met peren zoals: een goed salaris versus de inhoud van een functie. Fijne collega’s versus een andere organisatie of branche.

Niet vreemd dus als jij het heel ingewikkeld vindt om duidelijk te krijgen waar je nu het meest blij van wordt. Hier loopt namelijk van alles door elkaar.

Als jij veel leuk vindt dan kun je het beste (en eigenlijk is dat altijd het beste om te doen) wat jij WILT voorop zetten. Waar word je blij van, WAT zou je het allerliefste willen? Als alles mogelijk was en salaris was geen issue, wat zou je dan bijvoorbeeld kiezen?

In wat jij WILT en in het WAT daar zit voor mij de belangrijkste informatie over die volgende baan.

En niet zozeer in wat jij kunt. Ik heb nu zo’n 200 mensen gecoacht en ik zie steeds weer dat dat kunnen namelijk wel aan te leren is. Het vloeit vaak al automatisch voort uit de baan die mensen kiezen als ze hun hart volgen. Heel vaak kies je dan namelijk iets waar je ook goed in bent.

Dan kan het zijn dat de ervaring nog bij je ontbreekt maar de kwaliteiten om het je aan te leren zijn er dan vaak.

Probeer ook nog niet te snel te denken aan HOE je daar dan komt. Ik kijk daar in mijn trajecten ook samen naar. Maar dat is echt deel 2. Mijn belangrijkste tips zijn daarom:

✅ Kijk vooral naar wat jij WILT (en minder naar wat jij kunt)
✅Richt je op WAT die baan voor jou moet zijn (en probeer pas later te bedenken hoe je daar komt)
✅Doorzie dat je brein de welkbekende beren op de weg probeert te zetten om je aan de bekende en vertrouwde kant te houden
✅En ja spannend is een nieuwe stap altijd. Maar probeer dat spannende ook te parkeren. Want je zult zien dat als je duidelijk hebt wat die baan moet zijn, je de stap ook wat minder spannend zult vinden.

Denk jij nu: “2023 wordt het jaar waarin ik écht ga doen in mijn werk waar ik blij van word?”
En wil je mijn hulp inschakelen om dit samen te ontrafelen en duidelijk te krijgen wat die volgende baan voor jou moet zijn? Ik kan je op de volgende manieren helpen:

🍀op 17 januari om 19.30 uur geef ik weer mijn online masterclass “ontdek waar jouw hart ligt in je werk”. Hierin ga ik je tips geven die jou helpen achterhalen wat die baan voor jou moet zijn. Je kunt je hier inschrijven voor de masterclass: <<< naar de masterclass >>>

🍀op 2 februari start weer een nieuwe groep in het online groepstraject Volg je hart in je werk op de donderdagen om 14.30 uur. Hier kun je nog bij aansluiten, er is nog 1 plekje vrij. De groep erna start op 8 of 22 maart op de woensdagen. Hier kun je meer lezen over het groepstraject: <<< naar het groepstraject >>>

🍀En ik heb nog 2 plekje vrij voor februari in het online 1op1 traject. Je kunt hier meer lezen over het 1op1 traject: <<< naar het 1op1 traject >>>

Ik zou zeggen: ga voor je werkgeluk in dit nieuwe jaar! Zoals Johan Cruijff zei: “om gelukkig te zijn moet je iets doen waar je gelukkig van wordt”. Mooi en helemaal waar!

Hartelijke groeten,
Francis