fb

Herken jij dat je gedachten en je gevoel over jouw werk van links naar rechts gaan? Dat het de ene dag beter gaat dan de andere, dat je ontevredenheid dan weer wat weg ebt, waardoor je uitstelt om er verder over na te denken. Door de waan en de drukte van de dag én van je werk gaat er tijd overheen tot je op een punt komt dat je die ontevredenheid weer ervaart en je inziet dat je ongelukkig bent in je werk. En zo herhaalt de cirkel zich steeds en komt het moment van ontevredenheid steeds wat sneller terug. Zou je die spaghetti van gevoelens en gedachten om willen zetten naar actie? Dat kan! Ik neem je even mee door een aantal stappen die je kunt zetten om dat te bereiken.

Bewustwording
Hoe staat het nu met jouw werkplezier? Het veranderen van jouw werksituatie begint bij bewustwording. Sta eens stil bij jouw gevoel. Hoe sta je in je werk? Wat staat je daarin tegen, maar wat trekt je ook aan? Wat betekent werkplezier voor jou? En hoe ziet de dagelijkse praktijk eruit? Hoe lang heb je dit gevoel al? Neem de tijd om hier eens over na te denken en kijk in gedachten op een afstandje naar hoe je de dingen op je werk nu doet. Is dat de manier waarop je het wilt blijven doen? Wat vind jij belangrijk in een baan? Deze bewustwording bied je de mogelijkheid om keuzes te maken in je werk. Weet wat je wilt en zet voor jezelf op een rijtje hoe dit verschilt van hoe het nu gaat in jouw werk.

Kiezen
Als je je bewust bent van jouw gevoel en jouw werksituatie, dan kun je ervoor kiezen om dingen anders aan te pakken. Wees je ervan bewust wat je wilt en kijk hoe je dit kunt veranderen. Jouw werksituatie begint immers bij jouzelf, je hebt het helemaal zelf in de hand. Blijf jij met tegenzin naar je werk gaan of kies je ervoor om je werksituatie te gaan veranderen? Ik heb in mijn werk als P&O Consultant en HR manager veel mensen gezien en gesproken die het niet naar hun zin hadden en veel klaagden en mopperden. Ik was dan elke keer weer zo verbaasd: waarom blijf je ergens zitten als het je zó tegen staat? Je heb zelf de keuze om stappen te zetten om uit die situatie te komen. Jij hebt de regie over jouw werk. Wil je iets anders gaan doen wat beter bij je past? Kies er dan voor om daarmee aan de slag te gaan.

Handelen
Onderneem actie. Wil jij dat er iets verandert aan je situatie, dan zul je zelf actie moeten nemen. Want je werksituatie zal niet snel vanzelf anders worden. Ik heb het zelf meegemaakt en ook in een baan gezeten waar ik het echt niet meer naar mijn zin had. En lange tijd dacht ik, of eigenlijk hoopte ik dat het wel zou veranderen. Tot ik op een dag besloot dat ik wel wist dat dit niet meer goed kwam. En ik besefte dat de enige die het kon veranderen, dat was ik zelf. En meteen toen ik daarmee aan de slag ging, gaf het me kracht en een positief gevoel omdat ik de regie weer zelf in handen nam. Denken en willen zijn andere dingen dan doen. Met denken en willen verander je je werksituatie niet, met actie wel. Neem het heft in eigen handen. Wacht niet tot de situatie vanzelf verandert of tot de ander het initiatief neemt.

Ik wens je die actie echt toe. En kan het je uit eigen ervaring aanraden: zet de eerste stap, je zult zien dat het je een goed gevoel geeft. En die stap leidt vanzelf tot de volgende stap. Het balletje gaat zo vanzelf verder aan het rollen wat zal leiden tot de baan die bij jou past. Ook in deze tijd die onzeker is zijn er mogelijkheden, je moet ze alleen wel zelf opzoeken en aangrijpen. Wil je dat ik eens met je meedenk over hoe jij in actie kunt komen? Ik heb voor volgende week nog ruimte voor 3 gratis sessies. Wil jij van spaghetti naar actie komen? Gebruik deze kans om jouw (eerste) stap te zetten: de eerste 3 mensen die reageren ontvangen deze gratis sessie. Mail me op contact@finesse-loopbaancoaching.nl of bel me 06-12883589. Ik denk heel graag met je mee en help je graag met het onderzoeken van de baan die echt bij jou past.