fb

Voor alles is er het juiste moment, ook voor die volgende stap in je werk. Zo ontving ik nu het bericht van iemand die in september 2020 haar traject bij me afrondde, dat ze voor zichzelf is begonnen. En helemaal op het gebied waar haar hart ligt.

Toen ze haar traject bij mij volgde was ze in loondienst en had ze een totaal andere functie. Maar uit haar traject kwam heel sterk de wens om voor zichzelf te starten op een heel ander gebied. Toch koos ze er op dat moment voor om een andere baan in loondienst aan te nemen. Maar nu bijna een jaar later heeft ze toch die stap gezet waarvan ze destijds aangaf dat die haar heel blij maakte. En zo kan het gaan, eigenlijk gebeurt het wel vaker.

Ontdekken wat je het allerliefste zou willen doen is één ding. De stap om het ook te gaan doen is een tweede stap. En het is goed dat iedereen dat juiste moment zelf kiest, zo moet het ook gaan. Ik zie heel vaak al sneller dan de ander wat die baan is waar die persoon heel blij van wordt. Maar ik zeg dat dan nog niet omdat ik het mis kan hebben en het is het proces van de ander. Bij deze dame had ik destijds al het idee: dit is een kwestie van tijd. En dat bleek ook. Zó leuk om te horen dat ze haar hart toch echt is gaan volgen én dat ze me dat ook nog even laat weten!

Het geeft mijn klanten vaak al veel rust dat ze weten wat die volgende baan moet gaan worden. Het weten is al zo fijn. De keuze of en wanneer je er iets mee doet is vervolgens aan jou. Maar zo heb jij de regie weer helemaal in eigen handen en dat geeft een goed gevoel en rust. Het vraagteken wat die baan moet gaan zijn en wat voor de onrust zorgt is dan weg. Zoals laatst een klant zo mooi zei: dat vraagteken is dan een uitroepteken geworden.

Misschien heb jij nog vakantie en mogelijk heb je hem ook al achter de rug. En baal je dat hij er weer op zit. Ik ben deze week weer begonnen na 3 weken vrij en ik ben in Nederland gebleven én thuis gebleven. Daar hebben we bewust voor gekozen maar ik merk wel dat ik wat minder een vakantiegevoel heb gehad dit jaar.

Gelukkig doe ik waar ik heel blij van word dus ik vind het leuk om weer aan de slag te zijn. Want ik weet ook nog heel goed hoe het was om met enorme tegenzin weer aan de slag te gaan na mijn vakantie, die tijd heb ik ook gekend.

Heb jij nou in je vakantie besloten dat het echt tijd is om je werksituatie te gaan onderzoeken? Bedenk dan dat beginnen echt een goede zet is. Eenmaal begonnen gaat het balletje namelijk vanzelf verder rollen. De Chinese muur is ook niet in 1 keer gebouwd, dat is ook steen voor steen gegaan en op een dag was hij klaar.

We denken vaak te groot, we willen de berg het liefste in één keer op en nemen dan ook nog teveel beren op de weg mee. Vaak komt dat ook doordat je niet goed weet hoe of waar je dan moet beginnen. Waardoor we verlammen en juist niet in actie komen en blijven zitten waar we zitten.

Wil jij hier nu echt mee aan de slag? Met onderzoeken waar jouw hart ligt in je werk zodat je kunt gaan doen wat echt bij je past? Dan help ik je heel graag met ontdekken wat die baan voor jou moet gaan zijn. Over een kleine 3 weken start op 20 september weer het volgende online groepstraject. In dit groepstraject ga je samen met maximaal 7 anderen aan de slag met de vraag wat die volgende baan moet gaan zijn waar jij nu echt gelukkig van wordt. Leuk en inspirerend om dit samen met mensen te doen die diezelfde vraag hebben en gaan onderzoeken.

Je kunt hier meer lezen over het groepstraject: https://www.finesse-loopbaancoaching.nl/groepstraject-volg-je-hart-in-je-werk/

Er zijn nog een paar plekken vrij maar ik weet niet hoe lang nog, want na de vakantie starten altijd veel nieuwe mensen met een loopbaantraject. Heb je interesse, laat het me dan weten, dat kan door een reply te sturen op deze mail. Dan plannen we een verkennend loopbaangesprek in.

Veel succes met opstarten weer!
Groeten, Francis