fb

Gisteren was ik jarig, heb een heerlijke dag gehad, echt genoten! Lekker een dag vrij, een zonnetje cadeau, verwend met allemaal lieve berichtjes en cadeautjes. ’s Middags met mijn man gaan lunchen én ’s avonds samen met mijn ouders gaan eten. Op je verjaardag mag dat hè🥳.

Waar ik andere verjaardagen iets had bedacht om jou een cadeautje te geven, want… wie jarig is trakteert, heb ik dit jaar iets anders besloten. Ik dacht hier al een tijdje over na.

Ik vind namelijk dat ik ontzettend bof dat mijn bedrijf zo goed gaat. Ik ben daar heel dankbaar voor, word er uiteraard heel blij van, en het geeft me ontzettend veel voldoening dat ik mensen kan helpen om werk te vinden waar ze (weer) heel gelukkig van worden. En dat mensen daarbij voor mij kiezen, blijf ik speciaal vinden.

Maar ik heb ook bedacht dat ik, omdat het zo goed gaat, graag een stukje van mijn omzet wil doneren aan een goed doel. Een doel dat voor mij goed voelt. Zo kan ik een stukje van mijn succes delen met een bestemming die heel mooi werk verricht.

En ik heb besloten dat dat “The Class” gaat worden, van de Hersenstichting. Met The Class biedt de Hersenstichting jongvolwassenen (18 – 30 jaar) met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) een coaching- en re-integratie traject om hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Met als doel de jongeren werkfit te maken en ze te begeleiden naar een passende, duurzame werkplek.

Dat is nodig omdat beperking van hun kansen op de arbeidsmarkt ervoor zorgt dat veel jongvolwassenen met hersenletsel thuiszitten of werk beneden hun capaciteit doen. Er is vaak weinig toekomstperspectief, ingewikkelde wetten en regels zitten jongeren in de weg of het ontbreekt soms aan specifieke deskundigheid.

Ik vind dit een prachtig initiatief, heb zelf in mijn privé omgeving te maken met NAH en het heeft natuurlijk de match naar het thema werk, wat weer heel erg met mij matcht. Toen ik dit tegenkwam wist ik: dit gaat hem zijn, dit klopt voor mij op alle vlakken.

Waarom ik dit met je deel is: dit betekent dat ik vanaf nu voor elk loopbaantraject dat wordt gestart, doneer aan dit mooie doel. Maar ook elke masterclass die wordt gekozen. En dat betekent dat jij op deze manier ook een stukje bijdraagt aan dit mooie doel. Mooi toch! Zo steunen we hen samen.

Hartelijke groeten,
Francis