fb

Twijfel jij over jouw werk? Bevalt je werk je niet meer maar weet je ook niet wat er precies anders moet, of hoe je dat kunt veranderen? Wil je eigenlijk iets anders gaan doen maar weet je niet goed wat? Ik weet er zelf alles van.

Een jaar lang heb ik destijds getwijfeld en nagedacht over wat ik wilde in mijn werk. Wat die baan nou toch was waar ik heel blij van zou worden. Ik heb veel vacaturesites gezien, online tests gedaan, heel veel nagedacht, en ben ontelbaar keren van links naar rechts geschoten in mijn ideeën.

En bij al die ideeën voelde ik het toch niet helemaal, bleef het maar knagen, moest dat de baan wel zijn? Met als gevolg nog meer nadenken. En er tijd overheen laten gaan. Ondertussen ging mijn werkplezier achteruit, mijn zin om te werken ook en mijn humeur bij vlagen ook.

Een Psycholoog zei mij ooit dat waar mensen slecht tegen kunnen, is onzekerheid en onduidelijkheid. Daar houden we niet van, daar kunnen we als mens lastig mee omgaan. En wat is de oplossing voor die onzekerheid en onduidelijkheid over jouw werk? Dat is actie ondernemen.

Actie zorgt voor: de regie in handen nemen, voor duidelijkheid, voor antwoorden en voor zelfvertrouwen. Het zorgt ervoor dat jij de kapitein op jouw schip bent en niet (meer) de passagier. Welke actie dat voor jou dan ook is.

Mijn advies aan jou is daarom: kom in actie en dan bedoel ik niet nog meer gaan nadenken, maar ga ook dóen in plaats van denken. Ga voor jezelf na welke actie voor jou nodig is om die duidelijkheid te krijgen.

Is dat dat je ontdekt waar jij blij van wordt? Of dat je duidelijk krijgt wat je kwaliteiten zijn, waar je goed in bent? Of als je al wel weet wat die baan moet zijn: dat je gaat uitzoeken wat er nou precies nodig is om die stap te zetten, wat je tegenhoudt om dat te doen?

Ik zie vaak dat mensen hopen dat hun werksituatie “vanzelf” verandert, dat ze afwachten tot dat waar ze ontevreden over zijn, verdwijnt. Maar de vraag die je je daarbij kunt stellen is: is het reëel dat het vanzelf gaat veranderen? En ook: heb jij er zelf invloed op? Sfeer, een team collega’s, een leidinggevende, de cultuur in een organisatie, dat verandert vaak niet vanzelf en als die factoren liggen buiten jouw invloed. Dus wachten tot die veranderen heeft vaak geen zin.

Kijk goed waar je wél invloed op hebt, wat je wel kunt doen. Pak de touwtjes zelf in handen, dat geeft een zoveel beter gevoel! Dan sta jij weer aan het roer in plaats van dat je je overgeleverd voelt aan je werk. Want dan is er die onzekerheid over je werksituatie en dat voelt niet fijn.

Ik zie dat ook steeds weer bij mijn klanten, het feit dat ze zelf die regie pakken geeft hen het gevoel dat zíj́ aan zet zijn. En zo is het altijd: JIJ bent altijd aan zet, niet jouw werkgever of jouw werk. Zo zie ik dat echt.

En kom je er zelf moeilijk uit welke actie jij dan moet ondernemen, vind je het lastig om die regie te pakken? Dan helpen mijn onderstaande 2 acties jou daar vast in verder.

Op 8 februari geef ik weer mijn masterclass “ontdekken waar je hart ligt in je werk”. Van 19.30 tot 20.30 uur. In deze masterclass geef ik je tips die jou helpen onderzoeken waar jouw hart ligt in je werk, van welke baan jij blij wordt en wat bij jouw wensen en kwaliteiten past. Je bent van harte welkom en inschrijven kan hier: <<< ga hier naar de masterclass >>>

Zeg je nu “ik ben echt klaar voor actie en ik wil nu doorpakken”? Op 16 februari om 14.30 uur start mijn volgende groepstraject in een groep van max. 10 personen, je kunt nog aansluiten als je dat wilt. Meer lezen kan hier: <<< benieuwd naar het groepstraject >>>
Heb jij interesse dan kun je me dat laten weten door een reply te sturen op deze mail, dan plannen we een kennismaking in en kijken we samen of dit traject het juiste voor jou is.

Succes met jouw actie!
Hartelijke groeten,
Francis