fb

Is dit herkenbaar voor jou?
Je wilt heel graag een leuke baan en plezier in je werk. Al een tijd probeer je na te gaan waar nu écht je hart ligt in je werk maar je komt er niet uit in je eentje. Terwijl je er continu over na denkt. Hoe kun je nu uit die cirkel komen, want hoe langer dit duurt hoe vervelender de situatie wordt. Je twijfelt veel, je hebt al zoveel nagedacht, gezocht op vacature sites en veel functies bekeken. Maar dat zoeken helpt je niet, er is zóveel dat het lastig is door de bomen het bos te zien. Ook weet je niet goed wat nou eigenlijk jouw kwaliteiten zijn en wat jij te bieden hebt. Want je bent wel goed in jouw vakgebied, maar misschien wil je wel wat anders gaan doen. En wat je talenten zijn buiten je huidige baan, daar heb je geen idee van. Je hebt twijfels over wat je wilt maar ook over wat je kunt en óf je het wel kunt. Je komt er niet uit en bent er inmiddels echt ongelukkig van. Je hebt lange tijd gedacht dat je wel iets tegen zou komen maar dat is niet zo en je voelt aan alles dat dit niet lang zo moet doorgaan. Maar wat zijn dan de mogelijkheden voor een andere baan?

En hoe zou je het vinden als:
je dat gaat doen, waar je hart ligt en waar je weer blij van wordt. Een baan die bij je past en die je uitdaagt en waar je je talenten in kunt zetten. Maar vooral: waarin je doet wat je leuk vindt. Werk waar je met veel plezier naartoe gaat en met voldoening van thuis komt, een baan die je op het lijf geschreven is. Als al je vragen beantwoord zijn en het duidelijk is wat je wilt gaan doen, wat je kunt, waar je goed in bent wat bij je past. Als je inzicht hebt in wie je bent als persoon en wat jouw talenten zijn, ook buiten je huidige functie. Als je weer een baan hebt waar je gemotiveerd van raakt en waar je met plezier een tandje bij zet, zoals je eigenlijk altijd deed. En hoe zou het zijn als je weer je oude zelf bent en energie over hebt na een werkdag en blij thuis komt van je werk. Die vrolijk is en weer ruimte heeft om iets leuks te ondernemen na het werk. En ruimte heeft voor de mensen om je heen. Hoe zou het zijn als je ’s nachts lekker doorslaapt en niet meer piekert over je werk en ’s ochtends vrolijk wakker wordt met zin in de nieuwe werkdag omdat je de leukste baan hebt die er is?

Dan is mijn vraag aan jou:
wat maakt dat je er nog niet mee aan de slag bent om daar te komen? Wat houd je tegen? Wat maakt dat je moeilijk in actie komt? Heb je dat voor jezelf duidelijk? Bij mijzelf was dat destijds dat ik hoopte maar eigenlijk ook echt dacht dat ik op een dag met een soort eureka zou wakker worden. Dat ik het nog niet vanzelf zag maar dat dat wel zou komen, als ik er maar veel over nadacht en er veel mee bezig was. Maar bij mij kwam dat eureka na een jaar nog niet. Toen ben ik naar een Loopbaancoach gestapt en daar werd het voor mij wel duidelijk.

Is jouw belangrijkste oorzaak dat je niet goed weet waar je hart ligt in jouw werk, welke baan bij je past en wat je graag wilt doen? Dan zitten die vraagtekens misschien wel op verschillende vlakken. Hier volgen wat vragen die je jezelf kunt stellen om daar meer duidelijkheid over te krijgen.

1.Jijzelf
Wat heel veel mensen vergeten is om zichzelf goed onder de loep te nemen. Waar ben ik echt goed in, waar krijg ik energie van en hoe ben ik het meest van toegevoegde waarde zonder over mijn eigen grenzen te gaan. Wie ben jij? Wat vind jij belangrijk? Wat moet een volgende baan voor jou absoluut hebben? Waar word jij warm van, wat geeft jou rust, wat motiveert jou? Als je antwoord hebt op deze vragen dan kun je van daaruit misschien al keuzes maken.

2.Jouw werk
wat wil jij qua werkinhoud, wat spreekt jou aan, wat voor organisatie, in welke bedrijfscultuur pas jij het beste, hou je van bijvoorbeeld van een platte organisatie? En wat zijn jouw waarden welke waarden in een bedrijf vind jij belangrijk?

3.De anderen waar je mee samen werkt
Wat verwacht jij van een leidinggevende, wat voor aansturing vind jij prettig? Hoe werk je graag samen met collega’s, heb je überhaupt graag collega’s of werk je liever zelfstandig?

Allemaal vragen die je kunnen helpen om inzicht te krijgen in wat jouw volgende baan moet zijn. Als je jezelf nou in deze mail herkent, weet dan dat je niet de enige bent. Zoveel mensen weten eigenlijk niet goed waar ze blij van worden en waar hun kracht ligt. Als jij ontdekt wat echt bij je past, kun je veel gerichter op zoek gaan naar die baan. Dan heb je meer de regie in handen, dan heb je meer invloed, weet je beter wat je zoekt en kun je dit ook beter uitleggen aan anderen en in sollicitaties.

Zou je hier graag hulp bij willen?
Ik help je natuurlijk graag en de overheid ook, want de regeling voor het gratis ontwikkeladvies gaat per 1 december weer in. Heb jij die gemist of misschien was je wel te laat, dat hoor ik ook veel. Meld je dan nu alvast aan, dan neem ik contact met je op om de start van jouw traject te bespreken.