fb

In mijn vorig mail noemde ik dat, in de 3 weken ervoor, 10 van mijn klanten die een loopbaantraject bij me volgden, een baan hadden gevonden. En niet zomaar een baan, maar die waarvan het duidelijk was geworden dat die het echt moest zijn.

Bij die 10 zijn er nog 2 bij gekomen dus ik kan wel stellen dat het echt nieuwe banen regent op het moment. Echt geweldig steeds weer die hele blije mensen! En ook “begrijpelijk” want ze schakelen niet voor niets mijn hulp in, dan mag je ook resultaat verwachten.

Misschien denk jij ook wel na over een andere baan en verlang je daarbij naar een heel ander soort functie. Ik krijg best vaak de vraag of mensen na een loopbaantraject totaal iets anders zijn gaan doen. Ja, best een groot deel wel. Maar er zijn veel meer uitkomsten.

Het is voor jou wel goed om al die verschillende uitkomsten als optie mee te nemen als jij nadenkt over jouw werk, vandaar dat ik de uitkomsten van deze 12 met je deel.

Bij deze 12 is het zo gegaan:
🔥5 van hen zijn een heel ander soort functie gaan doen en ook in een heel andere sector. Dus bij hen ging het roer op alle vlakken om. Van deze 5 wisten 2 vooraf al dat hun huidige baan het niet meer was, de andere 3 twijfelden daar nog over. Maar ook dat komt in het loopbaantraject aan bod, of je huidige baan/sector/branche het nog voor jou is of niet.
💡Even wat voorbeelden om je te inspireren, ze gingen: van Assistent Boekhouder naar Politieagent, van HR Adviseur naar leerkracht, van Accountmanager in een commerciële sector naar Projectmanager in de zorg. En van HR Business partner in de retail naar Projectmanager in de zorg.

🔥3 van hen blijven in dezelfde sector maar gaan naar een heel ander soort functie, dus het roer gaat voor hen om op het gebied van hun functie.

🔥1 van hen gaat eenzelfde functie doen, in dezelfde Automotive sector, maar bij een andere organisatie. Hij heeft onderzocht in zijn traject of zijn huidige functie en branche het nog wel was voor hem en het antwoord daarop bleek een hele duidelijke ja.

🔥1 van hen blijft binnen de organisatie maar gaat naar een heel ander soort functie, vanuit de techniek naar opleidingen.

🔥2 van hen blijven in hun huidige baan zitten maar hebben besloten dat ze daarnaast voor zichzelf gaan beginnen in een heel ander soort baan. De focus gaat daarbij op het voor zichzelf beginnen in hun nieuwe vakgebied, want daar ligt hun hart. Ze blijven voorlopig ook nog hun huidige baan aanhouden, totdat hun bedrijf in de toekomst is opgestart en goed draait. Bij hen gaat het roer in de toekomst ook om.

En als motiverende aanvulling: hun leeftijd is tussen de 32 en de 55. En 5 van hen zijn 50+. Twee van hen zitten daar net onder. De enige reden waarom ik de leeftijden noem is dat ik zó vaak hoor: maar zijn er nog wel kansen voor mij als 50+er? Ja absoluut!

Probeer je niks aan te trekken van je leeftijd. Want als jij er geen punt van maakt, dan is het ook geen punt. De mensen waar ik mee werk zijn zo tussen de 30 tot en met 63. En van alle 50+ers onder hen hoor ik dat leeftijd geen issue was op weg naar die nieuwe baan.

Het is iets dat we snel overnemen van berichten in de media, van elkaar. Maar volg je eigen koers en je eigen pad, zonder rekening te houden met je leeftijd. Zeker in de gunstige huidige arbeidsmarkt.

Het belangrijkste is dat je voor jezelf duidelijk krijgt wáár je precies gelukkig van wordt. En soms ligt dat veel dichterbij dan je nu denkt.

Mijn tip daarom: houdt alle opties open, maak niet op voorhand al de keuze dat het iets heel anders moet zijn. Hoe breder je kijkt, hoe meer functies en organisaties jou op zullen vallen.

En kom je er niet uit in dat oerwoud van mogelijkheden en blijft het een vraagteken voor jou? En zou jij graag hetzelfde resultaat willen als deze 12? Neem dan gerust contact met me op door deze mail te reply-en. Dan kijken we samen of mijn loopbaantraject iets voor jou is.

En nog een PS: ik móet hem nog een keer noemen, want er is budget maar de regeling is heel weinig bekend: Rijksmedewerkers, dus mensen in dienst van de overheid, kunnen nu gratis een loopbaantraject volgen. Zo’n mooie kans om eens te onderzoeken waar jij staat in je werk, waar jouw hart ligt, wat er anders mag.

De regeling wordt aangeboden via het A&O fonds. Je kunt er hier meer over lezen: naar de regeling

Ben jij zelf een Rijksmedewerker? Neem dan gerust contact met me op, dan kijken we samen hoe jij deze regeling in kunt zetten. Ook wanneer je niet weg hoeft en op je plek zit in je werk, is dit een mooie kans.

Roep het vooral ook naar de mensen om je heen. Zo helpen we nog meer mensen op weg naar gelukkig zijn in hun werk. En wie wil dat nou niet?

Geniet van je avond.

Hartelijke groeten,
Francis