fb
Er zijn de laatste maanden zoveel mensen bijgekomen die mijn 2-wekelijkse mails ontvangen, wat ik echt geweldig vind! Geweldig omdat ik het super vind dat mijn mening en visie je aanspreekt en ook geweldig omdat het aangeeft dat je aan de slag bent gegaan met jouw werksituatie. En dat betekent weer dat je de regie in eigen hand hebt en dat vind ik echt super. We zijn zoveel tijd van ons leven aan het werk waardoor het zó belangrijk is dat we werk doen dat bij ons past en waar we ons goed bij voelen.

Maar het lijkt me daarom ook leuk om mezelf eens even goed voor te stellen. Zodat jullie mij en mijn achtergrond kennen met ook een inkijkje naar wie ik buiten mijn werk ben.

Ik ben Francis en woon met mijn man en 2 katten in Boven-Leeuwen waar ik met Finesse een kantoor aan huis heb, maar nu volledig online coach. Ik heb altijd een grote interesse in mensen en in organisaties gehad (en nog) en verhuisde daarom voor de opleiding arbeid en organisatie psychologie van Brabant naar Nijmegen. Na deze opleiding heb ik 20 jaar met veel plezier gewerkt als HR Consultant, Loopbaancoach en HR Manager bij 3 verschillende organisaties.

Van jongs af aan volg ik al zoveel mogelijk mijn hart: als ik iets leuk vond of als het goed dan handelde ik daar naar en zette ik die stap. En voelt iets niet goed, dan handel ik daar ook naar, dan ga ik daar mee aan de slag of ik ga verder. Nu had ik ook het geluk dat mijn ouders dat erg stimuleerden: doe waar je blij en gelukkig van wordt in het leven. Tot drie jaren geleden had ik een leuke baan bij een mooi bedrijf. Daar was ik bijna 10 jaar in dienst en had er leuke collega’s. Inmiddels was ik expert in mijn vak en doorgegroeid naar de functie van HR Manager wat me goed af ging. Maar toch verdween mijn zin om te werken. Ik had steeds minder plezier in mijn werk en haalde er steeds minder voldoening uit. Eerst piekte en daalde het wat, maar dit gevoel kwam steeds vaker terug. En het begon me energie te kosten in plaats van dat ik er energie van kreeg. Mijn gevoel zei me dat het tijd was voor een andere baan en misschien wel voor iets heel anders. Maar wát dan?

Ik heb daar eerst tijd overheen laten gaan en hoopte ik dat ik op een dag een soort eureka moment zou hebben en mijn droombaan ineens boven kwam drijven. Maar dat was niet het geval. En toen het na een jaar nadenken en zoeken naar vacatures nog niet gebeurde vond ik het tijd voor meer actie. Ik geloof er zeker in dat iets tijd nodig heeft, maar wil ook heel graag gelukkig zijn in mijn werk. In mijn eentje kwam ik niet echt verder dus besloot ik een loopbaancoach in te schakelen die me kon helpen mijn antwoord helder te krijgen.

Die stap bleek voor mij helemaal de juiste te zijn. Het was een feest van herkenning! Herkenning van mijzelf maar ook herkenning van waar ik blij van word in mijn werk. Vooraf wist ik al wel dat ik iets voor mijzelf wilde gaan beginnen. En dat ik mensen op weg wilde gaan helpen. Maar in welke vorm? Uit mijn loopbaantraject (maar eigenlijk uit mijzelf) kwam het antwoord heel helder, mijn wensen en kwaliteiten kwamen mooi samen: ik wilde gaan starten als loopbaancoach. Wat op zich wel bijzonder is, is dat ik dit werk in mijn 2e baan ook heb gedaan. Dus ik zeg wel eens: ik doe nu wat ik al ooit deed maar dan nu voor mijzelf. En dat ik dat zelf niet heb gezien en daar een loopbaantraject voor nodig had, dat is wel bizar hè. Maar het geeft voor mij aan hoe je in de tunnel kunt zitten van je werk nu, of zelfs oogkleppen op kunt hebben waardoor het ook echt lastig is om verder te kijken dan je eigen kennis en vakgebied. Volkomen logisch dus.

Ik heb mijn baan opgezegd; mijn hart zei me dat dit de juiste stap was. En ik ben voor mijzelf begonnen als loopbaancoach. De stap om zelf een loopbaantraject te volgen heeft mij enorm geholpen. Je hart volgen is één ding, maar weten wat je hart dan zegt is soms echt lastig. Toch bleek dat ik wel degelijk wist waar ik blij van werd, maar het zat wat verder weg gestopt, ik kon er in mijn eentje niet zo goed bij en zag het niet, wellicht ook door de waan van de dag. Maar het zat er wél!

En mijn werkplezier nu? Dat is enorm groot, ik zou bijna durven zeggen: maximaal. Ik ben ontzettend blij met wat ik doe. Ik help mensen uit het hele land onderzoeken waar hun hart ligt in hun werk en te kijken hoe ze daar kunnen komen. Dat geeft mij plezier, voldoening en energie en dat gun ik elk mens in zijn/haar werk. Je besteedt zoveel tijd aan je werk dus is het goed dat je datgene doet waar je blij van wordt. En ik word er echt gelukkig van als ik zie dat iemand na best ongelukkig te zijn in zijn/haar werksituatie, blij de digitale deur uitwandelt (ik coach namelijk online) omdat die persoon nu wel weet wat het moet gaan zijn. En krijg ik heel regelmatig later nog een berichtje als ze hun baan hebben gevonden. Dat maakt me gewoon blij en trots.

Mijn visie op doen waar je gelukkig van wordt
Mijn visie op werk is: volg je hart dan is het eigenlijk altijd goed. Je hart geeft vaak wel aan wat je het liefst zou willen doen. Maar door de waan en de drukte van de dag of door de baan die je al een tijd doet, is het soms lastig om te bepalen wat je hart dan zegt. Het kan moeilijk zijn om bij dat gevoel te komen of het te zien, ook omdat je niet weet wat er allemaal nog meer aan banen is in de buitenwereld.

Wat typeert mij?
* ik ben heel positief ingesteld en vrolijk; ondanks dat ik best wat heb meegemaakt in mijn leven, is mijn glas half vol. En ik houd van mensen bij wie dit glas ook half vol is
* ik ben heel geduldig in mijn werk, maar privé eigenlijk best ongeduldig (helaas)
* ik ben én werk praktisch en concreet
* als ik ergens in geloof, ga ik door tot ik daar ben, ook wanneer de rest van de wereld er anders over denkt
* ik hou van kwaliteit leveren
* ik hou niet van zeuren en klagen
* ik vind analyseren interessant: hoe werkt het bij mensen, waarom doen ze wat ze doen.

Als je mij kent dan weet je dat ik:
– dol ben op mijn hobby: mijn webshop met originele woonaccessoires, cadeaus en brocante. En dan vooral het op zoek gaan naar leuke spullen

– graag brocante markten af struin, helemaal die in België en Frankrijk
– een levensgenieter ben en houd van lekker eten
– getrouwd ben met een Fransman (vandaar die mooie naam)
– echt angst heb voor de tandarts en mezelf echt moet toespreken in de wachtkamer om niet weer weg te gaan
– dol ben op skiën
– het heerlijk vind als ik niet zelf hoef te koken
– echt een waterrat ben
– dol ben op poezen. Ik heb ze mijn hele leven al en maak met elke poes op straat een praatje, ook op vakantie
– chocolade echt niet kan missen, ik eet het elke dag
– erg houd van de zee en het strand, eigenlijk in alle seizoenen
– een ochtendmens ben
– het leuk vind om te reizen en meer van de wereld te zien

Zo, nu heb je een aardig inkijkje in mijn persoon. Heb je na dit te hebben gelezen vragen aan mij? Over mij als persoon, over wat ik doe, over hoe ik je zou kunnen helpen? Je mag me alles vragen, niks is gek. Je kunt je vraag stellen door een reply te sturen op deze mail. Lekker makkelijk, want daar hou ik ook van.

is je nieuwsgierigheid gewekt en wil je meer weten over hoe ik werk en hoe jij kunt onderzoeken waar jouw jij blij van wordt? Dan is hier een reminder voor mijn masterclass “ontdekken waar jouw hart ligt in je werk”. Deze geef ik op 7 september om 19.30 uur (tot 20.30). Heb je interesse? Inschrijven kan hier:
<<< schrijf je hier in voor de masterclass >>>

Leuk je dan te zien!

Een fijne (vakantie)dag vandaag!
Hartelijke groeten,
Francis