fb

Wist je dat je juist nu je beren op de weg opzij mag schuiven omdat de tijd nu héél gunstig is om te veranderen van baan? Ik merk dat het heel goed is om mensen de juiste informatie te blijven geven omdat we snel aannames doen over vacatures, solliciteren en kansen op de arbeidsmarkt nu. Zo is er nu een hele grote krapte op de arbeidsmarkt: werkgevers zijn heel hard op zoek naar mensen. Het is dus júist nu een goed moment om te wisselen van baan als jij niet gelukkig meer bent in je huidige werk.

Wist jij bijvoorbeeld dat:
✅In het 3e kwartaal van 2021 1,4 miljoen mensen in NL een (andere) baan vonden
✅De werkeloosheid nu 3,1% is en dat dat laag is
✅Er nu alleen al online 453.389 vacatures zijn, dat is ontzettend veel!
✅Er op dit moment een subsidieregeling is voor een loopbaantraject voor Rijksmedewerkers. (Wil je hier meer over weten laat het me dan weten dan stuur ik je de info)

Ik merk dat mensen vaak opgelucht zijn als ze dit horen omdat het beeld wat zij hebben niet klopt. Wil jij nu veranderen van baan? Dan zijn er juist heel veel mogelijkheden en dat is erg bemoedigend.

Als Loopbaancoach merk ik zo aan het einde van het jaar/begin van het nieuwe jaar dat meer mensen de stap zetten om een  loopbaantraject te starten. En dat komt doordat zij besluiten dat ze in het nieuwe jaar écht dat willen gaan doen waar ze wel gelukkig van worden. Een goed voornemen wil ik het niet noemen, maar het komt vaak wel voort uit een soort van: “volgend jaar gaat het echt gebeuren en wordt het mijn jaar waarin ik weer gelukkig ga zijn in mijn werk”.

Het heeft denk ik te maken met het nieuwe jaar en een nieuwe start. Maar het komt ook doordat veel mensen met kerst vakantie hebben en in een vakantie ontstaat vaak zo’n besluit. Ook heel herkenbaar voor mijzelf want ik nam zulke besluiten ook vaak zo aan het einde van het jaar of in een vakantie.

Ben jij nu aan het overwegen of jij een loopbaantraject wilt gaan volgen? Dan is mijn eindejaarsactie voor “het vergeten kind” misschien net dat duwtje in jouw rug.

Ik twijfelde om dit te delen want ben geneigd te denken: als ik dit wil doen dan doe ik dat voor mijzelf en hoef ik daar geen publieke aandacht aan te besteden. Maar ik doe het toch omdat het je misschien aanspreekt en het jou net over de drempel helpt om de stap te zetten om nu echt te gaan onderzoeken wat die baan moet zijn die echt bij jou past.

Omdat in deze tijd zoveel mensen het moeilijk hebben en ik daarin graag iets wil betekenen besloot ik een eindejaarsactie in te zetten in het teken van stichting Het Vergeten Kind. Dit is een stichting die zich inzet voor duizenden kinderen in Nederland die opgroeien in een moeilijke thuissituatie. Deze stichting ontwikkelt programma’s en verzorgt activiteiten die ervoor zorgen dat kinderen uit deze doelgroep niet vergeten worden.

Zo werken ze o.a. met Heppie tours waarbij kinderen met een dagje uit kunnen meegaan, hebben ze heppie boxes die kinderen voor kerst krijgen en verzorgen ze heppie events. Het spreekt mij enorm aan wat zij doen, vandaar dat ik voor dit doel kies.

Hoe werkt dit nou? Voor elke inschrijving die ik dit jaar nog vóór 24 december ontvang voor een van mijn online loopbaantrajecten, doneer ik EUR 100,- aan dit goede doel.
Het gaat dus om aanmeldingen die ik dit jaar ontvang, het traject zelf mag in het nieuwe jaar starten.

Zo geef ik jou misschien net dat zetje om te onderzoeken waar je interesse naar uit gaat en naar waar je goed in bent. En ik help deze stichting die zo’n goed werk doet. Ik zou het ontzettend leuk vinden om zoveel mogelijk mensen zo te prikkelen om tot actie over te gaan. Deze eindejaarsactie geldt voor mijn beide trajecten: het groepstraject en het 1-op-1 traject.

Heb jij interesse en vind je het mooi om op deze manier dit goede doel te steunen? Dan kun je je aanmelden door me een reply te geven op deze mail. Dan neem ik contact met je op om een (gratis) verkennend loopbaangesprek in te plannen. In dat gesprek maken we kennis en bekijken we samen welk traject het beste bij je past.

Ik zou het leuk vinden van je te horen!
Hartelijke groeten,
Francis