fb

Nu het oktober is denk ik dat voor jou de vakantie wel echt achter de rug is. En ik ben benieuwd hoe het voelt om zo na de vakantie weer een tijd aan de slag te zijn.

Misschien had je je in je vakantie voorgenomen om je werk anders te gaan aanpakken, bekijken, organiseren of er zelf anders in te gaan staan. En merk je nu dat het eigenlijk weer net zo was als voor de vakantie. Niet fijn toch? Goed om te weten dat het heel vaak zo gaat. Jij bent daar niet de enige in, dit ervaren heel veel mensen zo.

Als dit voor jou geldt dan wil ik je iets meegeven wat mij zelf erg triggerde. Het was iets wat mijn eigen coach zei (ik word gecoacht door een Business coach, zij helpt me ondernemen, heel fijn en ontzettend leerzaam, fijn om het wiel niet alleen of zelf uit te hoeven vinden).We hadden na de vakantie namelijk een live dag met de hele groep van collega ondernemers. En soms zet een thema dat we daar bespraken me zo aan het denken of aan tot actie, dat ik dat dan graag doorgeef aan jou, omdat het jou mogelijk ook kan helpen.

Ze stelde namelijk de vraag: wat tolereer je nog in je werk, wat doe je terwijl je dat eigenlijk niet meer zou willen, of anders zou willen? Wat sta je nog steeds toe terwijl je daar eigenlijk (al een tijd) iets anders mee wilt?

Ik vond dat een mooie vraag die ik ook aan jou wil doorgeven: wat tolereer jij nog in jouw werksituatie? Wat zou er anders mogen? Of waarvan zeg je: eigenlijk zei ik dat maanden geleden al, of eigenlijk besloot ik toen al dat dat moest veranderen. Dat je een andere baan wilde of mogelijk weg wilde uit deze werksituatie.

Het mooie aan de vraag: “wat tolereer jij” vind ik dat het aangeeft dat jij het jezelf toestaat. Terwijl je eigenlijk anders wilt. En daar zit voor mij in: een stuk regie niet pakken, het laten doorkabbelen, tegen beter in blijven zitten terwijl je het niet meer naar je zin hebt in je werk.

Zelf ben ik erg van het handelen. Als iets niet goed meer voelt dan ga ik daarmee aan de slag. Ik kan niet zo goed doorkabbelen als ik niet gelukkig ben. Maar ik heb soms ook even een spiegel nodig die me helpt uitzoomen, waardoor ik eens ga evalueren wat ik er eigenlijk van vind. Ik kan ergens zodanig in zitten of in opgaan waardoor ik niet in de gaten heb dat het misschien wel anders, beter of fijner kan.

Dus zo’n vraag van mijn coach helpt me dan heel erg.

Hoe is dat voor jou? Wat kabbelt bij jou maar door in je werk terwijl je eigenlijk wel weet dat je ermee aan de slag moet? Of waar ga jij maar in door terwijl je weet dat actie ondernemen beter is?

Ik hoop dat deze vraag jou ook helpt. En nog meer hoop ik dat je actie gaat ondernemen. Want het is niet de bedoeling dat je ongelukkig bent in je werk. Het leven is te waardevol om te blijven hangen in een baan waar je niet gelukkig van wordt en die je energie kost.

Daarbij is de arbeidsmarkt nu zó ontzettend gunstig dat je je ook echt niet hoeft te laten tegenhouden om op zoek te gaan naar die andere baan. Er zijn veel werkgevers die jou graag welkom heten!
Die stap lijkt nu misschien spannend, maar als je eenmaal weet wat die baan moet zijn, zul je zien dat het een stuk minder spannend is dan jij nu denkt. Dat is wat ik doorlopend zie bij mijn klanten.

Weet je niet wat die baan moet zijn? En is dat wat jou tegenhoudt om in actie te komen? Dan is dat heel begrijpelijk. Want als je niet weet van welk werk jij gelukkig wordt, dan spring je ook niet zomaar in het diepe, dat is logisch.

Maar daar schuilt vaak een valkuil. Omdat je niet weet waar je naar op zoek moet gaan, blijf je vaak zitten waar je zit. Maar ook dan kun je wel in actie komen, door goed te gaan onderzoeken wat het dan moet zijn.

Wil je dat ik je daarbij help? Laat het me gerust weten, je weet mij te vinden.

En PS: vind je het leuk om meer van mij te lezen? Ik post een paar keer per week waardevolle informatie (al zeg ik het zelf, maar anderen zeggen het gelukkig ook😉), inzichten en actualiteiten over werk en alles wat daarmee samen hangt. Vind je het leuk om me te volgen, dan kun je me hier vinden:

Facebook: https://www.facebook.com/finesseloopbaancoaching
Instagram: https://www.instagram.com/finesseloopbaancoaching/
Linkedin: https://www.linkedin.com/in/francischavernacvangompel