fb

Voor veel mensen is de wereld wel even anders, ook op werkgebied. Ik vroeg me af hoe het voor mensen voelt nu: sta je ervoor open om over je werk na te denken? Of werk je nu thuis met kinderen en voel je die ruimte juist minder? Of heb je juist meer behoefte om ermee aan de slag te zijn juist nu je meer tijd thuis bent?

Mijn e-book dat ik vorige week heb uitgebracht bevestigde eigenlijk al wel dat mensen juist wel die behoefte hebben want het is al vrij veel aangevraagd. Fijn om mensen zo te kunnen helpen! En de mensen die bij me in een loopbaantraject zitten, geven aan dat ze blij zijn dat ze juist in deze tijd aan het onderzoeken zijn waar hun hart ligt in hun werk. Zo hebben ze het gevoel dat ze er mee aan de slag zijn, ze hebben toch de regie in handen in deze roerige tijd en dat geeft een goed gevoel en houvast in deze roerige tijd. En ik hoor van hen dat het hen positieve energie geeft omdat het voornamelijk positieve opdrachten zijn. Leuk vind ik dat om te horen!

Onlangs kreeg ik een mooie opmerking van een loopbaankandidate. Ze vertelde dat ze het zo fijn vindt dat de loopbaan-opdrachten gericht zijn op het positieve. Die opmerking krijg ik wel vaker en dat klopt helemaal en ik doe dat ook bewust. Ik kijk liever naar dingen die jou energie geven dan die je energie kosten, en naar jouw kwaliteiten in plaats van jouw valkuilen. Het heeft in mijn ogen niet zoveel toegevoegde waarde om veel aandacht te besteden aan de werkzaamheden waar je geen energie van krijgt, die je niet leuk vindt en ik geloof meer in het richten op mogelijkheden. En het is voor een mens veel makkelijker om een kwaliteit verder te ontwikkelen, dan een ontwikkelpunt naar een hoger niveau te krijgen. Van een 8 maak jij veel makkelijker een 9, dan van een 5 of een 6, een 7. En daarbij geeft het jou ook veel meer energie om je te richten op je kwaliteiten in plaats van op je ontwikkelpunten.

Als jij wilt onderzoeken waar jij gelukkig van wordt, dan zou ik je ook aanraden om, als het je ook maar even lukt, wel aan de slag te gaan met die vraag. Je hebt het gevoel dat je iets aan de situatie doet. En elke stap die je hierin zet, ook al is die nu misschien wat kleiner door alle omstandigheden, leidt wel tot het uiteindelijke doel. Je ziet nu ook dat er bedrijven zijn die juist wel bezig zijn met het invullen van hun vacatures. Op Linkedin zie je natuurlijk ook berichten van mensen van wie de baan helaas niet doorgaat, maar je ziet meer berichten van mensen die wel starten in een nieuwe baan. En er worden nog steeds mensen geworven op Linkedin en daarbuiten. Dus mijn advies is: twijfel jij over jouw werk? Blijf doorgaan met onderzoeken waar jouw hart ligt, waar jij blij van wordt. Denk na over wat jouw energie geeft, wat jouw kwaliteiten zijn die je graag wilt inzetten, welke onderdelen je van je huidige functie wel of niet terug wilt zien. Als je mag dromen, wat zou je dan het allerliefst gaan doen? Ga eens na of dat een optie is?

Hoe sta jij hierin op dit moment? Wil je dat naar me mailen? Zou jij graag verder willen nadenken over jouw hart in je werk maar merk je dat je daar nu minder ruimte of mogelijkheid voor hebt? Of heb je best helder wat je wilt maar vraag je je af hoe je die baan nu het beste kunt vinden in deze tijd? Of heb je juist veel tijd om na te denken en zou je die tijd willen benutten? Ik zou het graag van je horen.

En ik heb voor nu een leuk aanbod voor je: wil jij graag eens van gedachten wisselen over jouw situatie, of heb je vragen die je graag zou willen stellen? Dan bied ik je een gratis loopbaansessie via Skype of videobellen. Ik denk graag met je mee om jouw vragen te beantwoorden en geef je graag alvast wat tips. Wil jij zo’n gratis loopbaansessie plannen? Stuur me dan een mailtje of bel me, dan plannen we een afspraak in.