fb

Steeds vaker ben jij moe na een werkdag, plof je op de bank en heb je geen puf meer over. Je werk kost je meer energie dan je graag zou willen. Je leeft steeds meer van weekend naar weekend en op zondagavond moet je je vaak opladen om weer zin te maken voor de nieuwe werkweek.

Mogelijk ben je jezelf niet meer, heb je al een kort lontje en word je kortaf naar je omgeving. Dit is niet hoe je normaal gesproken bent en dit wil je niet. Je wilt het plezier in je werk zo ontzettend graag weer terug, maar hoe?

Is dit herkenbaar voor jou? Dan wil ik je een hart onder de riem steken. Want waarschijnlijk denk jij dat alleen jij je zo voelt. Dat dit bij jou hoort maar dat is niet zo! Want:

1.dit herkent bijna iedereen die in jouw situatie zit, die het werk niet meer leuk vindt maar niet weet wat je dan wél wilt gaan doen. Dus dit ligt niet aan jou, je bent niet de enige. Op dit punt kom je gewoon als je te lang doorgaat in werk waar je niet gelukkig meer van wordt.

2.het is best logisch dat jij het lastig vindt om te ontdekken waar nou precies jouw hart ligt in je werk, dat je niet ziet wat die volgende baan dan moet zijn waar je wél blij van wordt. Dat komt doordat je in een soort van tunnel zit van je werk nu. Of van de route die jij in je werk hebt afgelegd. Waarschijnlijk ben je ooit begonnen met werken en daarin maar doorgegaan of doorgerold. Omdat het een logische volgende stap was, of omdat je dat nou eenmaal goed kunt. En hoe bewust heb je je opleiding of je eerste baan eigenlijk gekozen?

3.veel mensen komen een keer op een punt in hun leven dat ze denken: is dit werk nou wat ik tot aan mijn pensioen wil blijven doen? Word ik hier nog heel gelukkig van? Maar wat dan wel? Niet vreemd hoor, we ontwikkelen ons in het leven en dat is ook het geval op ons werkgebied. Er zijn maar weinig mensen die als kind al wisten wat ze wilden gaan doen, dat ook zijn gaan doen en dat tot aan hun pensioen blijven doen.

4.je weet niet wat er allemaal nog meer aan functies is. Wie weet is die volgende baan voor jou wel een baan die je nu helemaal niet kent! Dat kan echt en dat gebeurt ook vaak bij mijn klanten, dat ze ontdekken dat die baan waar ze wel heel gelukkig van worden, er eentje is waar ze of nooit aan hadden gedacht, of waarvan ze het bestaan niet wisten.

5.je bent dus niet alleen! Zoals jij je nu voelt, voelen de meeste mensen zich die ongelukkig zijn in hun werk maar niet weten wat het dan wel moet zijn. En ik kan het weten want ik werk juist met mensen zoals jij én ik heb het zelf ook meegemaakt. Ik was ongelukkig in mijn werk maar wist en zag maar niet wat het dan wel moest zijn. Maar ook met mij is het helemaal goed gekomen en nu doe ik waar ik heel gelukkig van word.

Ik geef regelmatig masterclasses over hoe je kunt ontdekken waar je hart ligt in je werk en ik krijg steeds terug van de deelnemers dat het een verademing was om te ontdekken dat ze niet de enige zijn die hiermee worstelen en dat anderen met dezelfde vraag precies hetzelfde ervaren. Mijn 2e groep is nu bezig met het groepstraject en ook zij benoemen steeds hoe fijn het is dat ze het niet alleen hoeven te doen en dat anderen in dezelfde situatie zitten ook dezelfde vragen hebben.

Dus in dit alles ben je niet de enige. Waarin je wel de enige bent is dat je alleen voor jouzelf kunt zorgen en alleen zelf echt in actie kunt komen. Probeer je niet te laten tegenhouden door beren op de weg. Zou je iets heel anders willen gaan doen? Dan is dit een hele gunstige tijd nu met de grote tekorten aan personeel. Ik raad je echt om te gaan voor je werkgeluk.

En weet je niet hoe? Of wat je precies wilt doen? Schakel dan hulp in. Omdat het over ons werk gaat denken we dat we het JUIST zelf moeten weten. Dat dacht ik zelf destijds ook. Maar dat is niet zo, juist niet! Voorzoveel dingen in het leven schakelen we hulp in, maar als het over ons werk gaat dan proberen we het vaak heel lang zelf. Omdat we denken dat we de oplossing zelf toch moeten kunnen zien (been there, done that).

Over 4-5 maanden kun je weten wat die volgende baan moet zijn, dat is toch een heerlijk vooruitzicht? Ik heb zelf destijds een jaar lang zelf gezocht en nagedacht voordat ik naar een Loopbaancoach ging. En toen kwamen er nog eens die 4 maanden bij. Achteraf gezien had ik het antwoord heel graag al een jaar eerder willen weten.

Ik heb nog ruimte voor een paar 1-op-1 trajecten en het groepstraject start 31 januari weer, daarin ga je samen met maximaal 8 anderen onderzoeken wat jouw volgende baan moet zijn, met mensen die precies dezelfde vraag hebben als jij. Wil je hier meer over weten? Reply dan deze mail, dan plannen we een afspraak in voor een verkennend loopbaangesprek en gaan we kijken of een loopbaantraject iets voor jou is.

Hier kun je meer lezen over de 2 loopbaantrajecten: <<< ga naar het 1op1 traject >>> en <<< ga naar het groepstraject >>>