fb

Ze startte met haar loopbaantraject in de groep omdat haar baan als HR adviseur helaas stopte door een reorganisatie.

Niet makkelijk, het is nooit fijn als de keuze voor jou wordt gemaakt i.p.v. dat jij hem zelf maakt. Daarbij had ze ruim 30 jaar bij deze werkgever gewerkt en dat is niet niks.

Maar ze had ook de gedachte dat als het dan toch zo was, dan wilde ze eens heel graag onderzoeken of de functie van HR adviseur het nog voor haar was, of misschien toch een heel andere baan. Waarbij ze op dat moment wel neigde naar iets heel anders.

Tijdens het traject bleek dat HR haar nog steeds heel erg aansprak, maar ook de functie van VA (virtual assistant). Want als ZZP-er gaan werken stond ook op haar lijstje.

We zijn er grondig in gedoken, hebben die 2 naast elkaar in kaart gebracht. En er kwam nog een 3e leuke baan bij: haar eigen Bed & Breakfast gaan starten.

En zoals ik dat elke keer weer zie: ook wanneer je meerdere dingen leuk vindt, zijn die leuke opties te ordenen: welke daarvan spreekt je het allermeeste aan?

Veel mensen vinden meerdere functies leuk waardoor het lastig lijkt om te kiezen. Maar door ze goed in kaart te brengen steekt er altijd wel 1 boven de andere uit als leukste en meest passende optie.

Bij haar bleek de volgorde:
1.     De B&B maar dan als optie naast een baan
2.     HR
3.     Virtual Assistent

In die volgorde is ze het gaan doen: ze koos ervoor om 1 en 2 naast elkaar te gaan doen. Ze is met haar man hun B&B gestart en is daarnaast begonnen in een nieuwe baan als HR adviseur. De functie van VA spreekt haar nog steeds aan maar die houdt ze in gedachten voor de toekomst.

Ik sprak haar nu een half jaar na de afronding van haar loopbaantraject. Hun B&B heeft er een 2e kamer bij gekregen en haar baan als HR Adviseur doet ze nu een half jaar en die bevalt haar ontzettend goed.

De combinatie vindt ze ideaal. Kortom: ze is helemaal blij met haar werk. En daar word ik dan weer zó blij van!

Die zelfverzekerdheid die ik nu bij haar zag versus de vertwijfeling toen ze startte met haar traject, dat verschil is enorm groot. Heel begrijpelijk, want niks is zo vervelend als een groot vraagteken hebben bij de vraag: “waar word ik precies blij van in mijn werk”?

Duidelijk krijgen wat die baan voor jou is waar je (weer) gelukkig van wordt gaat bij mij in deze 4 stappen en ik raad ze jou graag aan:

🔷1. goed in kaart brengen wat je het allerliefst zou willen doen
🔷2. vervolgens onderzoeken of dat haalbaar/realistisch/wenselijk voor je is
🔷3. en wat de route naar die baan (in dit geval banen) is
🔷4. en dan gewoon doen!

Dat “gewoon doen” is vaak echt makkelijk als je 1 t/m 3 duidelijk hebt, ik zie heel veel mensen die stap dan vrij eenvoudig zetten. Als eenmaal duidelijk is wat die baan voor hen moet zijn, zijn veel mensen vastberaden: dit gaat hem zijn, nieuwe werkgever, ik kom eraan.

Dat gold voor mij 5 jaar geleden net zo. Toen ik na mijn eigen loopbaantraject duidelijk had wat mijn baan moest zijn heb ik vrij snel mijn baan opgezegd en ben ik voor mezelf begonnen als Loopbaancoach.

Door dat vraagteken bij wat die baan voor jou is waar je (weer) blij van wordt ga je op de rem. Maar als je het antwoord hebt, dan verdwijnt de angst en het spannende naar de achtergrond. En gaan mensen er ook voor. Dat is hoe de stappen werken.

Deze vrouw deed dat ook, mooi om te zien en ze is helemaal happy in haar werk nu. Ik ben heel blij voor haar!

Zij volgde het groepstraject. Wil jij jouw vraag beantwoord zien en duidelijk krijgen waar jouw hart ligt in je werk? Zodat je kunt gaan voor die baan waar jij blij van wordt? En wil je weten of het groepstraject het juiste voor jou is?

Laat dat dan weten door een mail te sturen naar contact@finesse-loopbaancoaching.nl, dan plannen we een afspraak in om jouw vragen te beantwoorden en te kijken of dit traject is wat jij zoekt.

Je kunt hier meer lezen over het groepstraject: naar het traject

En heb je vragen? Stel ze me gerust.