fb

Wist je dat er in Nederland meer dan 4500 beroepen zijn? Veel te veel om allemaal te kennen. En dat is iets wat vaak knaagt bij mensen die willen switchen naar een baan die echt bij hen past: er zijn vast beroepen die je leuk vindt die je niet kent. Dat maakt vaak dat je online gaat zoeken naar vacatures en naar functies, om zo te kijken wat er allemaal is en te kijken wat bij je past. Om vervolgens ook een beetje moedeloos te worden, want er is online zóveel! Misschien is dat ook herkenbaar voor jou?

Jij bent hierin niet de enige, ik hoor dit van iedereen die ik zie in mijn trajecten. En het is ook te verklaren. Er komen dagelijks namelijk duizenden nieuwe vacatures online. Echt duizenden. Dus dan is het logisch dat we door de bomen het bos niet meer zien. Het zoeken in vacatures kost zoveel tijd waarbij je vaak ook niet veel wijzer bent geworden of resultaat hebt bereikt.

Sinds een tijdje werk ik met een kort traject, wat ik een mooie aanvulling vind op wat ik deed en wat mensen snel meer duidelijkheid geeft over welke functies er zijn en wat het beste bij hen past. Ik krijg regelmatig deze terugkerende vraag van mensen: zij weten wel waar hun interesses liggen en waar ze goed in zijn, maar niet welke functie daar dan bij past. Ze kunnen goed benoemen wat zij belangrijk en leuk vinden in een baan en wat hun kwaliteiten zijn. Maar vinden het vervolgens moeilijk dat te vertalen naar de juiste functies: welke functies bevatten dan datgene wat zij terug willen zien in hun werk. Een volledig loopbaantraject is dan niet nodig, ze hebben het grootste deel immers wel helder.

Om ook mensen met die vraag te helpen bied ik een kort traject aan waarin je via een online systeem een vragenlijst invult op basis van jouw interesses en competenties. Vervolgens is er een database met daarin alle beroepen, opleidingen én alle actuele vacatures in Nederland. Op basis van de resultaten uit jouw vragenlijst worden daaruit automatisch de beroepen gekoppeld die het beste bij jou passen. Een geweldig instrument want je hebt zelf nooit in beeld welke beroepen er allemaal zijn.

Het bevat ook een opleidingen database die ook weer is gekoppeld aan die beroepen die bij jou passen. En het bevat een vacature database waarin alle actuele vacatures in Nederland staan en waar je vacature alerts kunt instellen voor alle vacatures die jij graag in jouw mailbox wilt ontvangen. Je ontvangt jouw resultaten in een rapportage en hebt nog een jaar lang toegang tot die database dus je kunt zo een jaar lang kijken wat bij je past, zoeken in de beroepen en opleidingen en actuele vacatures ontvangen. Daardoor hoef je niet meer online door alle vacatures te  spitten en wordt de selectie al voor je gemaakt.

Wil jij graag iets anders gaan doen en weet je eigenlijk best goed wat je belangrijk vindt in een baan, en waar jouw nieuwe baan in grote lijnen aan moet voldoen? Of heb je de ingrediënten wel helder, maar vind je het lastig te ontdekken welke functie daar nu bij hoort? Of heb je al veel vacature sites afgezocht en uren op internet doorgebracht om ideeën op te doen maar word je daar niet veel wijzer van?

Dan is dit korte traject wellicht wat jou kan helpen. Neem gerust contact met me op voor meer informatie. Of lees er hier meer over: https://www.finesse-loopbaancoaching.nl/interesse-en-competentie-test-met-beroepen-en-vacature-database/