Loopbaantraject

Wil jij graag weer plezier in je werk? Met een voldaan gevoel thuis komen en energie krijgen van jouw baan? Een loopbaantraject opent vaak een deur naar nieuwe mogelijkheden. Die kunnen in je huidige functie liggen, of in een andere baan: het helpt jou om de nieuwe stap te zetten die je wenst.

Is dit herkenbaar voor jou?

Je hebt geen plezier meer in je werk. Ooit was dit een leuke baan waar je voldoening uit haalde maar dat is al even niet meer het geval. Al een tijd probeer je na te gaan waar het hem nu precies in zit en vraag je je af wat je zou kunnen veranderen. Ben je je functie beu of is die bij een ander bedrijf nog wel leuk? Je weet niet hoe je daar nu achter kunt komen want door de waan van de dag vind je het lastig om je je dat voor te stellen.

Je vraagt je af of het misschien niet tijd is voor een hele andere stap, maar wat zou die stap dan moeten zijn? Je hebt er zoveel over nagedacht, gezocht op vacature sites en veel functies bekeken. Maar er is zóveel dat het lastig is door de bomen het bos te zien.

Ook weet je niet goed wat nou eigenlijk jouw kwaliteiten zijn en wat jij te bieden hebt. Want je hebt wel veel ervaring in jouw vakgebied maar wat zijn de mogelijkheden voor een andere baan. En is het niet te laat om nog helemaal iets anders te gaan doen? En wat zou dat dan moeten zijn?

Je bent het nadenken beu, je komt er niet uit en wordt er niet blij van. Ondertussen lig je er ’s nachts wakker van en eenmaal thuis heb je geen puf meer om nog iets te ondernemen, je ploft het liefst gewoon op de bank. Jouw werk vreet steeds meer energie en het werkt ook door in je privé leven en dat wil je niet meer.

Hoe zou het voor je zijn als:

  • je hartstikke helder hebt welk werk je leuk vindt en dit werk ook gaat doen
  • jij het gevoel hebt dat je helemaal tot je recht komt in je werk en je er jouw kwaliteiten in kwijt kunt
  • je voortaan enthousiast en vol energie thuis komt van je werk met een voldaan gevoel over de dag
  • jouw werkdag voorbij vliegt omdat je zoveel leuke dingen hebt gedaan
  • je niet meer moe thuis komt maar juist energie over hebt en nog gerust kunt koken, sporten of iets aan je hobby kunt doen
  • je ’s nachts lekker doorslaapt en niet meer piekert over je werk en ’s ochtends vrolijk wakker wordt met zin in de nieuwe werkdag

Dat kan werkelijkheid worden als je het loopbaantraject volgt

Dit traject bestaat uit een gratis loopbaansessie en vervolgens 8 bijeenkomsten van 1 uur. We beginnen altijd eerst met een vrijblijvende en gratis loopbaansessie zodat je je vragen kunt stellen en kunt ervaren of er een klik is. Samen hebben we dan immers de grootste kans op succes. Deze sessie duurt 45 minuten en in dit gesprek vertel je wat je vraag is en waar je verandering in wilt en licht ik toe hoe een traject jou kan helpen.

Het vervolg van het traject bestaat uit 8 bijeenkomsten van 1 uur. Deze vinden elke 2 weken plaats bij mij op kantoor in Boven-Leeuwen en we gaan hierin samen aan de slag om helder te krijgen waar jouw hart ligt: waar word jij blij van en wat zijn jouw wensen en kwaliteiten voor een volgende baan. We werken daarbij aan de hand van opdrachten, tests, internet, afhankelijk van wat jij nodig hebt en wat voor jou werkt. Tussen de bijeenkomsten door krijg je namelijk gericht opdrachten mee naar huis. Deze opdrachten vragen zo’n 2 uur tijd per week en helpen je om een antwoord te krijgen op de vragen wat je het liefst zou willen doen, welke kwaliteiten jij hebt, wat je belangrijk vindt in een baan, welk werk bij je past en bij wat voor soort bedrijf dat dan kan zijn. De inhoud van de opdrachten bepaal ik aan de hand van de bijeenkomsten die we hebben: afhankelijk van wat jij nodig hebt, kies ik gerichte opdrachten die jou helpen. Want dit traject is afgestemd op jouw vraag en helemaal op jou gericht: alle vragen en vraagtekens die je hebt over jouw werk worden beantwoord. Nadat we helder hebben gekregen wat jouw volgende baan wordt, gaan we samen ook na waar je deze baan vindt en hoe je vervolgens kunt solliciteren.

Na afloop van dit traject

  • weet je wat jij kunt en wat je kwaliteiten zijn, als persoon en in jouw werk, zodat die je de onzekerheid daarover kunt laten varen én weet wat je kunt noemen in een sollicitatie
  • weet je waar je hart ligt en welke baan het beste bij jou past: wat vind je leuk en niet leuk om te doen en waar word je blij van. Daardoor kun je met met blijdschap en vol goede moed naar je volgende baan gaan zoeken.
  • heb je helder wat je kunt doen om veranderingen aan te brengen en ben je klaar om actie te ondernemen in je werk
  • heb je alle kennis en handvatten om te solliciteren naar deze nieuwe baan zodat je heel gericht op zoek kunt naar je nieuwe baan.

 

Investering

De investering in dit traject is € 920,- (€ 760,- exclusief BTW) en het is mogelijk om in 3 delen te betalen.

Ervaringen

“Terechtgekomen in een baan waarin ik mij niet prettig voelde ging ik twijfelen of ik nog wel in het juiste vakgebied bezig was. Ik ben met Francis op zoek gegaan naar antwoord op mijn vragen. Francis geeft daarbij de ruimte zodat jezelf je keuzes kunt maken. Hierbij kreeg ik wel met gerichte opdrachten de tools aangereikt die ik nodig had om inzicht in mijzelf te krijgen en die keuzes te kunnen maken. Het voelde heel fijn om mezelf te herijken en mijn belangrijkste eigenschappen en waarden opnieuw te benoemen. Francis weet een heel ontspannen en prettige sfeer te creëren waardoor je jezelf kunt zijn en ik met een open blik naar mezelf kon kijken. Hierdoor kwamen de antwoorden die ik zocht eigenlijk als vanzelf. Dit traject voelde voor mij als een heel fijn en vanzelfsprekend proces waardoor ik meer rust heb gekregen en heel veel zin om de volgende stap in mijn carrière te gaan zetten.
Hartelijk bedankt daarvoor!”
Ton

“Al 27 jaar ben ik werkzaam binnen de uitzendbranche. Dagelijks bezig met de juiste kandidaat voor die technische functie zien te krijgen. Het zit in mijn aard door te gaan, een groot verantwoordelijkheidsgevoel en loyaliteit naar de organisatie spelen daarin een grote rol.
Hoe belangrijk is het, ook bij jezelf stil te staan!? Wie ben ik?  Wat vind ik leuk?
Wat zijn mijn ambities? Wat wil ik?
Deze kans aangegrepen en samen met Francis de uitdaging aangegaan. Om eerlijk te zijn, vond ik het best spannend, je weet tenslotte niet precies wat je te wachten staat. Dit gevoel was ook weer snel verdwenen want Francis is iemand waarbij je je meteen op je gemak voelt. Ze legt heel rustig en duidelijk uit wat de bedoeling is en ze geeft je de ruimte voor eigen inbreng.
Haar waardering, professionele en persoonsgerichte werkhouding spreken mij heel erg aan. Ik ben trots op het eindresultaat, waar ikzelf heel hard aan gewerkt heb maar waarin Francis de coachende factor was. Dank je wel Francis”
Connie
 

FAQ

Is loopbaancoaching fiscaal aftrekbaar?
In sommige gevallen is dat wel zo, of dat voor jou ook geldt kun je het beste navragen bij een belastingadviseur