HR Advies

Finesse adviseert en ondersteunt bedrijven in het MKB segment in het midden en zuiden van Nederland bij hun HR vraagstukken en hun HR beleid. Een goed HR beleid is uitermate belangrijk voor elke organisatie. Het zorgt voor duidelijkheid en het ontzorgt u én het komt de kwaliteit van uw organisatie en uw medewerkers ten goede.

Als organisatie in het MKB heeft u mogelijk niet alle HR kennis in huis en kunt u met situaties te maken krijgen waarbij u behoefte heeft aan een gespecialiseerde HR Adviseur. Bijvoorbeeld in het geval van wijziging van HR wet- en regelgeving, een disfunctionerende medewerker of bij een arbeidsrechtelijk vraagstuk. Door de steeds veranderende HR wet- en regelgeving is het voor bedrijven lastig up to date te blijven op dit gebied. Het is immers niet uw core business. Maar wel de core business van Finesse.

Bij welke HR onderwerpen kan Finesse u zoal adviseren?

  • Arbeidsrechtelijke vraagstukken
  • Implementatie HR wetgeving
  • Disfunctioneren, verbetertrajecten en ontslag
  • Loopbaanbegeleiding
  • Functionerings- en beoordelingsbeleid
  • Arbeidsvoorwaarden & beloning
  • Talentmanagement
  • Opleidingsbeleid
  • Ziekteverzuimmanagement
  • Personeelsdossiers

Heeft u behoefte om te sparren over een HR onderwerp dat speelt in uw organisatie? Of wilt u toetsen of uw HR beleid aan de regelgeving voldoet? Of wilt u weten wat de actuele HR wetswijzigingen voor uw organisatie betekenen? Finesse kan u hierin adviseren, eenmalig of op structurele basis. Finesse is flexibel en stemt haar werkwijze af op uw wensen.

HR ondersteuning

Naast HR advies biedt Finesse ook praktische HR ondersteuning bij uw HR beleid. Finesse neemt u dan HR onderwerpen of HR werkzaamheden uit handen. U kunt dan denken aan het begeleiden bij ontslagtrajecten en verbetertrajecten, aan het schrijven van een huishoudelijk reglement of aan het voeren van selectiegesprekken. En Finesse kan ook uitvoerende werkzaamheden voor u verrichten zoals het opstellen van een arbeidscontract of het op orde brengen van personeelsdossiers. Kortom: alle HR zaken waar uw organisatie niet aan toe komt maar die u wel graag georganiseerd wilt hebben.

Loopbaancoaching

Bent u samen met uw medewerker tot de conclusie gekomen dat zijn of haar huidige functie niet meer het juiste perspectief biedt? Dan liggen er wellicht elders in uw organisatie of zelfs daarbuiten meer kansen. Met een traject van loopbaancoaching wordt duidelijk welke concrete vervolgstappen in de carrière van uw medewerker de juiste zijn.

Voordelen voor u:

Door gebruik te maken van Finesse bespaart u tijd. U benut immers specialistische HR kennis die u zich als organisatie anders eigen moet maken. Tevens kunt u op deze wijze uw P&O zaken vakkundig en snel op orde brengen zodat u voldoet aan alle wet- en regelgeving en daarmee ongewenste risico’s zoveel mogelijk voorkomt. Finesse neemt u werk uit handen en denkt mee over oplossingen voor uw HR vraagstukken. En geeft op praktische en professionele wijze in overleg met u invulling aan uw personeelsbeleid.

De inzet van Finesse kan plaats vinden in verschillende vormen: een afspraak voor advies, een afgebakende opdracht, tijdelijke ondersteuning of ondersteuning gedurende een vast aantal uren per week. Finesse is flexibel en levert graag maatwerk, afgestemd op uw wensen. En begint altijd met een een vrijblijvende kennismaking om te inventariseren waar uw behoefte ligt. Wilt u meer weten over mijn werkwijze of informatie over Finesse, neem dan contact op. Of maak direct een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking