Subsidie voor mensen van 45 jaar en ouder

Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid stelt een subsidie van € 600,- beschikbaar voor werknemers vanaf 45 jaar om hun loopbaan en situatie op de arbeidsmarkt in kaart te brengen. Het zogenaamde ‘Ontwikkeladvies 45-plussers’ Dit is een tijdelijke subsidieregeling die geldt tot 10 januari 2020.

Het doel van dit ontwikkeladvies is het stimuleren van deelnemers  om de regie van hun loopbaan in eigen handen te nemen. Het ontwikkeladvies geeft jou als deelnemer inzicht in het toekomstperspectief van je huidige werk, in jouw competenties en in jouw toekomstige loopbaanmogelijkheden. Voor de medewerker die aan de voorwaarden voldoet is het ontwikkeladvies kosteloos. De subsidie wordt aangevraagd door de loopbaancoach en de overheid betaalt via de subsidie jouw loopbaantraject. 

Voor wie geldt deze subsidie?

  • ben je 45 jaar of ouder?
  • ben je gemiddeld per week minimaal 12 uur werkzaam?  

Dan kom je in aanmerking voor deze subsidie

Hoe werkt het? 

  • je krijgt een gratis ontwikkeladvies dat bestaat uit 4 bijeenkomsten
  • Finesse zorg dat jouw traject alles bevat wat de subsidieregeling voorschrijft
  • je hoeft zelf niets te doen, Finesse regelt conform de regeling alle zaken met het ministerie, ook de subsidieaanvraag
  • jij hoeft alleen de vragenlijst in te vullen die je van de loopbaancoach ontvangt, zodat zij de subsidieregeling voor jou kan aanvragen

Wil je graag meer weten? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking of neem voor vragen gerust contact met mij op. De brochure ontwikkeladvies werkenden geeft meer informatie over dit traject vanuit de overheid.